3 Mart 2013

Geçmişin Keşkeleri... Geleceğin Endişeleri İle Oyalanma...Ders Al, İbret Al ve Yoluna Devam Et...

Akdeniz Pizza


Malzemeler,

Pizza Hamuru için,

... 125 gr buğday unu

7 çorba kaşığı su

1 çorba kaşığı ılık su (mayayı eritmek için)

1 çay kaşığı tozşeker

1 tutam tuz

1 çay kaşığı yaş maya

Pizza Sosu için, 1 domates 2 yaprak taze fesleğen 1 dal taze kekik Yarım diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz, karabiber Üzeri için, 1 kâse rendelenmiş kaşar peynir 2 yemek kaşığı temizlenmiş siyah zeytin 2 adet orta boy domates (dilimlenmiş)


Hazırlanışı, Pizza hamurunu hazırlamak için; mayayı bir çorba kaşığı ılık suda eritin. Yoğurma kabına unu alıp tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açıp mayayı ve yavaş yavaş suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında 1 saat bekletin. Pizza hamuru buzdolabında beklerken sosunu hazırlamak için domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Mutfak robotuna doğranmış domates ve sos için gerekli malzemeleri alıp iyice karıştırın ve çekin. Elde ettiğiniz sosu cam bir kâseye aktarın.

Dinlenen pizza hamurunu dolaptan çıkarıp orta kalınlıkta merdane ile açın. Yuvarlak açtığınız pizza hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice yayın. Üzerine domatesli fesleğenli sosu sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pizza tepsisini fırından çıkarıp üzerini kaşar peynirle kaplayın. Doğranmış domates ve siyah zeytini üzerine serpiştirin. Tekrar fırına sürüp peynir eriyene kadar pişirin. Pişen pizzayı fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin. Afiyet olsun. Not: Tarifte verilen pizza hamuru ve sosunu kullanarak damak tadınıza göre sebzeli, sucuklu, peynirli, ıspanaklı pizzalar yapabilirsiniz.

Talı'dan Tuzluya

Şu dünya bir dağ gibidir, ona nasıl seslenirsen o da sana sesleri öyleaksettirir



Şu dünya bir dağ gibidir, ona nasıl seslenirsen o da sana sesleri öyle aksettirir. Ağzından hayırlı bir laf çıkarsa, hayırlı laf yankılanır. Şer çıkarsa, sana gerisin geri şer yankılanır.
Öyleyse kim ki senin hakkında kötü konuşur, sen o insan hakkında kırk gün kırk gece sadece güzel sözler et. Kırk günün sonunda göreceksin her şey değişmiş olacak. Senin gönlün değişirse, dünya değişir

Korel ÖZVARON

Fazla zorlarsan,Aşk korkar karyolanın altına saklanır...!



Fazla zorlarsan,
Aşk korkar karyolanın altına saklanır...!

/ Hermes Şems /

Kuraklık o yıl, New Jersey’in yemyeşil çayırlarını kahverengine çevirmiş ve tüm New Jerseylilerin gurur kaynağı yüzyıllık dev ağaçların yapraklarının zamanından önce dökülmesine neden olmuştu.

 Kuraklığın kırküçüncü gününde, küçük bir kentin yoksullar mahallesinden geçen Tom Greenfield adlı genç bir tarım uzmanı, tozlu yolda bir kova suyu sürüklercesine taşıyan yaşlı bir kadına rastladı. Otomobilinin camını indirdi ve yaşlı kadına seslendi : - "Sizi gideceğiniz yere kadar... götürebilir miyim, bayan?"




Yaşlı kadın teşekkür etti ve bir kilometre kadar geride kalan evini işaret etti : - "Zaten şu kadar kısa bir yoldan geliyorum." dedi ve yüz metre ötedeki dev bir meşe ağacını göstererek “Zahmet etmenize gerek yok..." dedi. "İki üç adımlık yolum kaldı." Greenfield, kadının bir kova suyu ne yapacağını merak etti. Onu arkasından izledi. Yaşlı kadının, zorlukla taşıdığı kovayı bahçenin uzak bir köşesindeki büyük meşe ağacına kadar sürükleyip, sonra da kovadaki suyla meşe ağacını suladığını görünce, hem hayran kaldı, hem de şaşırdı.


Yanına yaklaştı ve sordu: - "Bu ağacı sulamak için mi o bir kova suyu bir kilometre öteden taşıdınız? " Güçlükle kaldırdığınıza göre kova galiba çok ağırdı. Yaşlı kadın, genç adama gülümseyerek baktı. - "Tam 81 yaşımdayım. Bu ağaç ise, yaşamdaki tek dostum. Küçük bir kızken arkadaş olmuştum onunla. Şimdi hiçbiri yaşamayan tüm arkadaşlarımla bu ağacın çevresinde, bilseniz ne oyunlar oynadık, onun gölgesinde nasıl dinlendik... Bu ağaç kurursa ne yaparım, ben?" Genç tarım uzmanı, yüzyıllık dev meşe ağacına uzun uzun ve dikkatlice baktı.


Deneyimli gözü, ağacın giderek kurumakta olduğunu görmekte gecikmedi. Yaşlı kadın, meşe ağacıyla arkadaşlığını anlatmayı sürdürdü: "Annem beni dövdüğü ya da azarladığı zaman bu ağaca tırmanırdım, onun kollarına sığınırdım" dedi. "Nişanlım, parmağıma nişan yüzüğünü bu ağacın altında taktı. Benim için böylesi anılarla dolu olan bu ağaç için, bir kilometre öteden bir kova su taşımamı gerçekten çok mu görüyorsunuz?" Yaşlı kadın ertesi gün elinde su kovasıyla yine meşe ağacına giderken, ağacın çevresinde beş altı işçinin çalışmakta olduğunu gördü. Kovayı yere bıraktı ve işçilere doğru koşarak "Bırakın ağacımı" diye bağırdı. "Dokunmayın benim ağacıma..." İşçilerin başındaki adam kasketini çıkardı ve yaşlı kadını saygıyla selamladı: "Ağacınıza kötü bir şey yapmak için değil, onu kurtarmak için geldik, hanımefendi" dedi. "Ağacınızın köklerinin çevresinde kanallar açtık ve onları tankerimizin deposundaki suyla doldurarak, ağacınızı bol bol suladık." Yaşlı kadının gözleri, su tankerinin üzerinde yazılı olan "Greenfield Fidanlığı" adına takıldı... - "Fakat ben sizi çağırmadım ki?" dedi. "Kim gönderdi sizi buraya?"


Adam, saygılı tavrıyla yanıt verdi: - "Bizi buraya gönderen kişi, adını söylemedi, efendim" dedi. Yaşlı kadın, yeterli suya kavuşan arkadaşı meşe ağacının altında durdu ve işçilerin tek tek ellerini sıktıktan sonra bindikleri kamyonun arkasından yaşlı gözlerle baktı.

kaynak: Yaşamsal Gelişim

Ercan Nooldu Oğlum Sana Böyle ?!.

Seni Çok Yanlış Tanımışım Esra...

Kadın Hissettiği Kilodadır...

‎''DENGE şart, hatta bu hayatın temel amaçlarından biri; bütün kutupluluklarımızı dengelemeliyiz...



Ama denge statik bir durma noktası değil, her an bir önceki ana göre daha özgür ve daha Tanrısal olmak için, sürekli çaba göstermemiz gereken, dinamik bir model. İnsanken, bu yolculuk bitmeyecek. Sürekli değişeceğiz; hep yeni ve aslında daha yukarıda bir dengeyi yakalayabilmek için çalışacağız.
*Bektaşi'ye "gömleğin kirli, yıka" demişler. "Yine kirlenecek" demiş, "Yeniden yıkarsın" dediklerinde, "Ben bu dünyaya gömlek yıkamaya mı geldim?" demiş.
Evet, sürekli yıkayacağız gömleklerimizi, bazen yenilerini alacak ve alışacağız.
Çünkü denge dinamiktir :) '' demiş Korkut hocam

Kaynak: Miryam Şulam

Bir Prenses Seni Facebook'tan Dürttüğü Anda Büyü Bozulacak...

...Ve tabii kiii en büyük tehlike esas istediklerinizi yapmamakla geçirdiğiniz hayat...



Esra Tunalıgil

ANNE VE KAYNANA GÖZÜYLE..( Okumaya Değer )

 

Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri,“Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. "Sabahtan akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.


Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor.


Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor.Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…

Bazen Hiç Tanımadığımız Birisiyle Daha Açık ve Rahat Konuşuruz Bazı Şeyleri...

Limonlu su içelim efendim. Hem de bol bol, her gün.





 


Karatay dietinde de öneriyor, gün boyunca bol bol limonlu su için diyor. Ama benim demem sadece Karatay dedi diye değil. Peki neler mi o nedenler? Buyurun limonlu suyun faydaları:


1 – P...H’ı dengeler..


- 2 – Deriyi parlaklaştırır ve gerginleştirir. Limonlu su mükemmel bir cilt nemlendirisidir de diyebiliriz. Ayrıca limondaki c vitamini kırışıklıkları ve lekeleri giderir.


3 – Sindirim sistemini çalıştırır. Kabızlık ve mide ekşimesini gidermesinin yanı sıra ödemi atar.


4 – Kilo kaybetmeye yardımcı olur. İçindeki pektin daha uzun süre tok tutar.


5 – Kahve alışkanlığını denetlememiz yardımcı olur.


6 – Gazlı içecekler yerine limonlu maden suyunu denemelisiniz. Gazlı içecek ihtiyacımızı tatmin eder. Limonlu sodayı deneyin, diğerlerinin yüzüne bile bakmayacaksınız. Sonuç olarak bol limonlu günler sizinle olsun.


OKUDUYSANve BEĞENDİYSEN ,BAŞKALARI DA OKUSUN DİYE PAYLAŞIRMISIN?





Beş Taş Oynamak İsteyenler Kaleye Mum Diksin?

Hangi renk hangi hastalığa iyi gelir????

 

Kırmızı renk ; Kan hastalıkları, iskelet sistemi, böbreklerde sorun ve kronik ağrılarınız, diş problemleri varsa kırmızı kıyafet, aksesuar  kullanmaya gayret edilmelidir. ...


Yeşil renk ; Kalp, cilt, dolaşım sistemi ve bronşitseniz mutlaka yeşil kıyafetler ve aksesuarlar kullanın. Karşılıksız sevginiz varsa, yalnızlık içindeyseniz, sinirliyseniz de yeşil giymenizi öneririz. Böylece, enerjiniz iyi yönde değişecektir.


Turuncu renk ; İdrara çıkmakta yanma, ağrı, kalça ve ellerde sorunlar ve eklem ağrılarınız varsa turuncu kullanın. Ayrıca, turuncu ile yaratıcı enerji tetiklenir, cinsel isteksizlik, bağımlılıklar, duygusal dalgalanmalar da engellenir.


Sarı renk ; Mide, sindirim sorununuz varsa sarı kullanın. Ayrıca sarı, dikkat eksikliği, kararsızlık, hayır demeyi bilemeyen insanlarda etkilidir.


Mavi renk ; Tiroid sorunu yaşayanlar, boğazda, boyunda sorunları olanlar mutlaka mavi kullanmalıdır. Ayrıca, içine kapanıklar, kendini ifade edemeyen utangaçlar için mavi iyi bir renktir.


Mor renk ; Ruhsal açıdan sıkıntısı olan, inancını kaybetmiş insanlar için mor önerilir. Mor ayrıca zenginliğin ve bereketin rengidir...

Kaynak:Elbet Bir Gün Buluşacağız

Bu Asık Suratla Seni Kimse Öpmez...Günün Fotosu...03/03/2013

u

Mevlana'nın Yedi Öğüdü...

Şu anda nasıl bir enerjiniz olduğunu mu anlamak istiyorsunuz? Çok basitsevgilinize bakın, aRkadaşım dediğiniz kişilere bakın. iŞTE SİZ TAMOLARAK ONLARSINIZ...



Şu anda nasıl bir enerjiniz olduğunu mu anlamak istiyorsunuz? Çok basit sevgilinize bakın,  aRkadaşım dediğiniz kişilere bakın. iŞTE SİZ TAM OLARAK ONLARSINIZ...

Yo hayır, ben onlara benzemiyorum mu diyorsunuz? Haha güldürmeyin beni , hepimiz bu yollardan geçtik. İçinizde gizli kalmış bir yönünüz, ya da olmak istediğiniz, ya da olmak istemediğiniz bir durumu yansıtıyorlardır...Ne yani siz evrenden daha mı iyi bileceksiniz...

Sağlıcakla,