13 Eylül 2012

KİŞİSEL ÖZGÜRLÜK.....


Bir kez başkalarının söylediklerinin ya da yaptıklarının sizinle ilgisi olmadığını görebildiğinizde, kimin hakkınızda dedikodu yaptığı, kimin sizi suçladığı, kimin dışladığı önemini kaybeder. Dedikodular sizi etkilemez olur. Kendi görüşünüzü savunmaya zahmet bile etmezsiniz. İnsanların sözleri sizi etkilemez çünkü onların görüşleri ve duygusal zehirlerine bağışıklığınız vardır. ...



Gerek başkalarını incitmek için dedikoduyu kullanan, gerekse kendilerini incitmek için başkalarını kullanmak isteyen parazitlere bağışıklık kazanmışsınızdır. Hiçbir şeyi kişisel algılamamak, kendi türünüzle insan insana etkileşiminizde nefis bir araçtır. Ayrıca, bireysel özgürlüğe alınmış bir bilettir de çünkü artık hayatınızı başkalarının fikirlerine göre yönetmek zorunda değilsinizdir. Bu, İnsanı gerçekten ÖZGÜR kılar...!

Mehmet Şen

Ne çok beklentilerimiz var, ne çok yargılarız, ne çok yadırgarız :(

Ne çok beklentilerimiz var, ne çok yargılarız, ne çok yadırgarız :(
İşimize gelmeyen olayları, kişileri ne çok eleştiririz...
Oysa, Ayşe'nin Fatma hakkında söyledikleri Fatma'yı değil, Ayşe'yi anlatır ! Başkası hakkında konuştuklarına ''dikkat !'' ettiğinde, aslında kendini anlatıyor olduğunu görürsün

 

Ayşegül Özalper

Büyük kedi sürekli kuyruğunu kovalayan küçük kediye sormuş: "Neden kuyruğunu kovalıyorsun sürekli",



Büyük kedi sürekli kuyruğunu kovalayan küçük kediye sormuş: "Neden kuyruğunu kovalıyorsun sürekli", küçük kedi yanıtlamış: "Kuyruğumu yakalarsam mutlu olacam da ondan." Büyük kedi gülmüş: "Ben de zamanında senin gibi kovalayıp durdum onu, ama asla yakalayamadım. Sonra onu kovalamayıp, yoluma devam edince o benim peşimden geldi."

Ben bu minik hikayeye bayılırım. Bayılırım da halen kuyruğumu kovalamamayı öğrenemedim sanırım. Halbuki ısrarla istediğim her ne varsa hiç gerçekleşmediler, ne zaman peşlerini bıraktım; planlayabileceğimden daha da güzel şekliyle gerçekleştiler.

Hani arada hatırlamak lazım bu güzelim minik hikayeyi...

Serpil Şengün Gürsoy sayfasından alınmıştır aslen Hasan Sonsuz Çeliktaş'a aittir...

Tüm bağırma, çağırma, öfke, endişe, nefret ve korku...

Fotoğraf: Tüm bağırma, çağırma, öfke, endişe, nefret ve korku...SEVGiYE duyulan ihtiyacı açığa VURAN duygulardır. Sen yüreğini sevgiye AÇ, Sevgi AKIT, SEVGİ OL...Onlar kendiliğinden YOKOLUR... ______Cavit Çağ ____Tüm bağırma, çağırma, öfke, endişe, nefret ve korku...
SEVGiYE duyulan ihtiyacı açığa VURAN duygulardır.
Sen yüreğini sevgiye AÇ,
Sevgi AKIT, SEVGİ OL...
Onlar kendiliğinden YOKOLUR...

______Cavit Çağ

BEYNİN SOL ÖN LOP & SAĞ ÖN LOP & ARKA SOL LOP & ARKA SAĞ LOP ÇALIŞTIRMA YÖNTEMLERİ ?

Fotoğraf: BEYNİN SOL ÖN LOP & SAĞ ÖN LOP & ARKA SOL LOP & ARKA SAĞ LOP ÇALIŞTIRMA YÖNTEMLERİ ? (SevgiYoga)1 Beynin sağ ön lop unu çalıştırmak için sadece Yeşil rengi hayal ederek nefes werin,,2 Beynin sağ ön lop unu çalıştırmak için sadece Kırmızı rengi hayal ederek Nefes werin,,3 Beynin sol arka lop unu çalıştırmak için sadece Sarı rengi hayal ederek nefes werin,,4 Beynin sağ arka lop unu çalıştırmak için sadece Mavi rengi hayal ederek nefesinizi werin,,Not : Bu egsersizleri beyninizin loplarının hergün düzenli & Sağlıklı çalışması için hergün 2 dakika tamamen konsantre olarak yapmanız yeterlidir & (SevgiYoga)


 1 Beynin sağ ön lop unu çalıştırmak için sadece Yeşil rengi hayal ederek nefes werin,,

2 Beynin sağ ön lop unu çalıştırmak için sadece Kırmızı...
rengi hayal ederek Nefes werin,,

3 Beynin sol arka lop unu çalıştırmak için sadece Sarı rengi hayal ederek nefes werin,,

4 Beynin sağ arka lop unu çalıştırmak için sadece Mavi rengi hayal ederek nefesinizi werin,,

Not : Bu egsersizleri beyninizin loplarının hergün düzenli & Sağlıklı çalışması için hergün 2 dakika tamamen konsantre olarak yapmanız yeterlidir

& (SevgiYoga)

Haa, martı romantik, tavuk diil öyle mi?

YÜREĞİM BENİM KLAVUZUM ♥

 Fotoğraf

 ''Ortada bir sorun olduğunu hissetiğinde yüreğinin içine bak. Rahat hissediyorsan doğru yoldasın. Yüreğin senin kıstasındır. O rahatsız olmuşsa demekki yolunu değiştirmen gerekiyor; bir şeyler doğru gitmemiş, bir şeyler yoldan sapmış.


Yüreğin senin klavuzundur. O doğayla tam bir uyum içinde olduğunda, yüreğinin içinde güzel bir dans ve müzik vardır. Doğadan uzaklaştığında ise müzik gürültüye dönüşür, dans aksar. Bunlar yüreğinin, doğru yolda olup olmadığının farkına varman için sana gönderdiği işaretler, konuştuğu dildir. Başka birinin klavuzluğuna ihtiyacın yok.


Senin klavuzun kendi içindedir.'


'Alıntı

Karısının çok konuştuğundan yakınan adama sormuşlar,

Bu fotoğrafa iki kere bakın...

Neşet ERTAŞ - Ah Yalan Dünya Orijinal Uzun sap bağlama şov Mükemmel bir yorum.

http://youtu.be/ji3-JOqP_fk

Bir insan köprü kurar, bin insan geçer.



 

 

 

Bir insan köprü kurar, bin insan geçer.

Vazgeçebilme...

Rerövizyon Şarkı Yarışması...

Ginseng Yararları



Ginseng güFotoğraf: Ginseng YararlarıGinseng güçlü bir genel takviyedir. Beden üzerindeki etkileri lokaldeğildir ve böylelikle ginsengin yararlarından biri bütün vücudukuvvetlendirmesi ve bütün vücut sistemlerini dengelenmesine yardımcıolmasıdır. “Adaptojen” insan sağlığı üzerindeginsengin düzenleyici etkisini izah etmekte kullanılan terimdir. Ancak,hızlı bir şekilde tamirden ziyade zaman içinde yavaşça etki eder. Tamsonuçlarını görmek için birkaç ay kullanmanız gerekir.Ginsengin diğer kullanımları pek çoktur. Ginseng bütün vücut için toniktir. Vücudun zayıflıklarla mücadelesine yardımcı olur, enerji düzeylerini yükseltir ve atletik performansı artırır.Bu bitki adrenal çalışmayı destekler ve dolayısıyla zihinsel ve fizikselstres bağlantılı hastalıkları azaltmada çok etkilidir. Şayet kronikanksiyeteden, yorgunluktan rahatsızsanız veya sıkca stresli koşullaramaruzsanız, ginseng baş etme kapasitenizi iyileştirebilir vedayanıklılık ve gücünüzü artırabilir. Konsantrasyon eksikliğinigidermek için iyi bir yardımcıdır. Strese karşı dayanıklılığı artırır.Buna ilaveten, ginseng antioksidandır ve vücutta bağışıklık sistemi hücrelerinin sayısını arttıran önemli bir bağışıklık sistemi iyileştiricidir.Kolesterolü azaltıcı etkisi vardır. Karaciğeri toksinlerdentemizler. Tümör gelişimini engellediği yapılan bazı çalışmalardagösterilmiştir. Ayrıca radyoterapinin yan etkilerini azaltır.Ginsengin çok sayıda başka kullanım alanları vardır. Bronşitin,astım ve dolaşım problemlerinin tedavisinde yararlıdır. Aynı zamandadiyabetten rahatsız insanlara kandaki kortizol hormonu düzeylerinidüşürdüğü için yardımcı olur.Ginseng cinsel performansı artırıcı doğal bir destek olarak dakullanılmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda ginsengsperm düzeyinde artışa neden olmuştur.Güney Koredeki Seoul Milli Üniversitesince yapılan bir araştırmaya göre  beyaz kore ginsengi köküalzheimer hastalarında algılamayı artırıcı etki göstermiştir. Alzheimerrahatsızlığı olanlarda etkili olabilmesi için devamlı kullanılmasıgerektiği belirtiliyor.Ginseng Kullanımı: Ginsengin kullanım önerimi genelolarak en az 3 hafta ve en fazla 2-3 ay olarak tavsiye edilmektedir.Bazı uzmanlar 3 hafta kullandıktan sonra birkaç hafta kullanıma araverip daha sonra yine başlanabileceğini belirmektedirler.çlü bir genel takviyedir. Beden üzerindeki etkileri lokal değildir ve böylelikle ginsengin yararlarından biri bütün vücudu kuvvetlendirmesi ve bütün vücut sistemlerini dengelenmesine yardımcı olmasıdır. “Adaptojen” insan sağlığı üzerinde ginsengin düzenleyici etkisini izah etmekte kullanılan terimdir. Ancak, hızlı bir şekilde tamirden ziyade zaman içinde yavaşça etki eder. Tam sonuçlarını görmek için birkaç ay kullanmanız gerekir. Ginsengin diğer kullanımları pek çoktur.


Ginseng bütün vücut için toniktir. Vücudun zayıflıklarla mücadelesine yardımcı olur, enerji düzeylerini yükseltir ve atletik performansı artırır. Bu bitki adrenal çalışmayı destekler ve dolayısıyla zihinsel ve fiziksel stres bağlantılı hastalıkları azaltmada çok etkilidir. Şayet kronik anksiyeteden, yorgunluktan rahatsızsanız veya sıkca stresli koşullara maruzsanız, ginseng baş etme kapasitenizi iyileştirebilir ve dayanıklılık ve gücünüzü artırabilir. Konsantrasyon eksikliğini gidermek için iyi bir yardımcıdır. Strese karşı dayanıklılığı artırır. Buna ilaveten, ginseng antioksidandır ve vücutta bağışıklık sistemi hücrelerinin sayısını arttıran önemli bir bağışıklık sistemi iyileştiricidir. Kolesterolü azaltıcı etkisi vardır. Karaciğeri toksinlerden temizler. Tümör gelişimini engellediği yapılan bazı çalışmalarda gösterilmiştir.


Ayrıca radyoterapinin yan etkilerini azaltır. Ginsengin çok sayıda başka kullanım alanları vardır. Bronşitin, astım ve dolaşım problemlerinin tedavisinde yararlıdır. Aynı zamanda diyabetten rahatsız insanlara kandaki kortizol hormonu düzeylerini düşürdüğü için yardımcı olur. Ginseng cinsel performansı artırıcı doğal bir destek olarak da kullanılmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda ginseng sperm düzeyinde artışa neden olmuştur. Güney Koredeki Seoul Milli Üniversitesince yapılan bir araştırmaya göre beyaz kore ginsengi kökü alzheimer hastalarında algılamayı artırıcı etki göstermiştir.


Alzheimer rahatsızlığı olanlarda etkili olabilmesi için devamlı kullanılması gerektiği belirtiliyor. Ginseng Kullanımı: Ginsengin kullanım önerimi genel olarak en az 3 hafta ve en fazla 2-3 ay olarak tavsiye edilmektedir. Bazı uzmanlar 3 hafta kullandıktan sonra birkaç hafta kullanıma ara verip daha sonra yine başlanabileceğini belirmektedirler.

Duvarınıza kocaman sevgi dolu bir günaydın bırakıyorum...

Fotoğraf

Nasıl oluyor da insan,yaşamına onca güzellik katmış birini günün birinde bu kadar anlamsız bulabiliyor?