5 Temmuz 2012

Küçük bir delik, koca bir gemiyi batırır...

Bayram Namazından Sonra...

Bazen herşeyi bırakmaya ihtiyaç duyarsınız...

Kendini Olduğu Gibi Kabul Etmediğin Sürece Özgürleşemezsin.


Photo: Kendini Olduğu Gibi Kabul Etmediğin Sürece Özgürleşemezsin.Aklın hep olmak istediklerine kayar ve olduğun seni bulamadıktan sonra yaşamı kaçırırsın; hayat oradadır, ama sen yoksundur! Erik ağacı şeftali vermek için uğraşmaz, onun özü güzeldir, o eriği ile bütünleşmiştir, onun dallarında şeftali oluşsa ekşi kalır, tadını alamazsın. Sen de olduğun gibi güzelsin, dünyaya sevgi tohumu olarak açtın, özünü fark ettiğinde sevgi çiçeğine dönüşeceksinişte budur.. kalbinle iste düşlerin senin olsun ♥ ♥ ♥SEVGİ OLDUĞUNDA HERŞEY ÇÖZÜLECEKTİRalıntı

Kendini Olduğu Gibi Kabul Etmediğin Sürece Özgürleşemezsin.

Aklın hep olmak istediklerine kayar ve olduğun seni bulamadıktan sonra yaşamı kaçırırsın; hayat oradadır, ama sen yoksundur!

Erik ağacı şeftali vermek için uğraşmaz, onun özü güzel...dir, o eriği ile bütünleşmiştir, onun dallarında şeftali oluşsa ekşi kalır, tadını alamazsın.

Sen de olduğun gibi güzelsin, dünyaya sevgi tohumu olarak açtın, özünü fark ettiğinde sevgi çiçeğine dönüşeceksin işte budur..

kalbinle iste düşlerin senin olsun ♥ ♥ ♥

SEVGİ OLDUĞUNDA HERŞEY ÇÖZÜLECEKTİR

Ayni yolu beraber beraber yürüdügümüzü sandigimiz insanlar,aslinda bize sadece kendi gidecekleri yere kadar eslik ediyor......

Photo: Ayni yolu beraber  beraber yürüdügümüzü sandigimiz insanlar,aslinda bize sadece kendi gidecekleri yere kadar eslik ediyor......can cetin.Ayni yolu beraber  beraber yürüdügümüzü sandigimiz insanlar,aslinda bize sadece kendi gidecekleri yere kadar eslik ediyor......

Şeftali Kompostosu...

Malzemeler

  • 4 adet orta boy şeftali

  • 4 su bardağı su

  • 2 adet kabuk tarçın

  • 5-6 adet karanfil

  • 1 su bardağı toz şeker


Yapılışı

1- Şeftalilerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

2- Bir tencereye suyu ve şekeri koyun, içine tarçın ve karanfilleri atın.Kaynamaya bırakın.

3- Su kaynayınca içine şeftalileri atın ve 2 taşım kaynatın.

4.Kaynadıktan sonra ocağı ve tencenin kapağını kapatın.Kompostoyu iyice soğutun ve servis yapın

Bir gün biri seni çok kızdırırsa...

Yaz sıcağının yarattığı yüksek nem ve ısının yıpratıcılığını Çinliler, “Mung” denilen fasulyeden yaptıkları çorbayla, ekşimsi tatta olan erik suyu, çay gibi içeçeklerle giderirler

Photo: Yaz sıcağının yarattığı yüksek nem ve ısının yıpratıcılığını Çinliler, “Mung” denilen fasulyeden yaptıkları çorbayla, ekşimsi tatta olan erik suyu, çay gibi içeçeklerle giderirler. Havası kuru olan Sonbahar mevsiminde ise ciğerlerin ihtiyacı olan nem, armut Trabzon hurması gibi meyvelerle, jöle mantarı diğer adı ile beyaz mantardan sağlanılır. Kış mevsiminde ihtiyaç duyulan enerji ise rahatlıkla et ile ceviz, susam gibi kuru yemişlerden sağlanabilinir. Batı ülkelerin yemek listelerinde et yemekleri baskındır. Çinlilerin yemek listelerinde ise sebzeye daha fazla yer verilir.Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlayacağından Çinliler sofralarında sığır gibi “Dört bacaklı” hayvanlar yerine tavuk gibi “İki bacaklı” hayvanları veya “Bir bacaklı” dedikleri mantar ile “Bacaksız” dedikleri balığı tercih ederler.

Yaz sıcağının yarattığı yüksek nem ve ısının yıpratıcılığını Çinliler, “Mung” denilen fasulyeden yaptıkları çorbayla, ekşimsi tatta olan erik suyu, çay gibi içeçeklerle giderirler.


Havası kuru olan Sonbahar mevsiminde ise ciğerlerin ihtiyacı olan nem, armut Trabzon hurması gibi meyvelerle, jöle mantarı diğer adı ile beyaz mantardan sağlanılır. Kış mevsiminde ihtiyaç duyulan enerji ise rahatlıkla et ile ceviz, susam gibi kuru yemişlerden sağlanabilinir.


Batı ülkelerin yemek listelerinde et yemekleri baskındır. Çinlilerin yemek listelerinde ise sebzeye daha fazla yer verilir.


Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlayacağından Çinliler sofralarında sığır gibi “Dört bacaklı” hayvanlar yerine tavuk gibi “İki bacaklı” hayvanları veya “Bir bacaklı” dedikleri mantar ile “Bacaksız” dedikleri balığı tercih ederler.


Kaynak:Doğadan Gelen Sağlık

Valla sen buralarda harcanıyorsun Semih...