20 Ocak 2012

Yaşamı seviyorum. Zaman zaman çılgınca, kahredici kesinlikte mutsuz oldum ve üzüldüm.

Yaşamı seviyorum. Zaman zaman çılgınca, kahredici kesinlikte mutsuz oldum ve üzüldüm.

Ama tüm bunlara karşın yalnızca hayatta olmanın bile başlı başına muhteşem bir şey olduğunu biliyorum.

Agahta Ciristie

Eskiden Çember çevrilir, Su musluktan içilir, Ağaçlara tırmanılırdı.

Eskiden Çember çevrilir, Su musluktan içilir, Ağaçlara tırmanılırdı...

Komşuda pişen Bize; Bizde pişen komşuya düşerdi...

Turşu, salça, mantı evde yapılır, Karpuz kuyuda soğutulurdu.

Erik ağacının çiçeği,pencere camımıza yaslanır, Güz yaprakları bahçemize düşerdi ...

Evler badanalı,sokaklar lambasız,mahalleler bekçili olurdu.

Ajans radyodan dinlenir,çizgi roman okunur,

Defterlere kenar süsü yapılırdı.

Hayat, Arkası yarın gibiydi,Kesintisizdi.

Her gün yaşanacak bir şey vardı.

Herkes kendi düşünü kurar,Kendi hayatını oynardı.

ŞİMDİ, Herkes Yoğun, Yorgun Ve Tek başına...

[CAN DÜNDAR]

Dikkat! Gripten korunmanız için hayati 6 ipucu



Dikkat! Gripten korunmanız için hayati 6 ipucuHavalar soğuk. Her sene olduğu gibi gündemin ilk maddesi yine grip salgını. Yanında hapşıran veya öksüren biri olan herkesin kafasında “Bana da bulaşacak mı acaba?” sorusu var.  Her zaman, her yerden ve herkesten hastalık kapmak mümkün olsa da aslında gripten korunmanın da birkaç yolu var. İşte gripten korunmanın ipuçları...

Elleri sık sık yıkayın Soğuk algınlığı ve gripten korunmanın en iyi yolu, elleri sık sık ve iyice yıkamaktır. Parmak aralarını, avuçları ve ellerin üstünü en az 20 saniye iyice yıkamak mikropların yok edilmesinde büyük rol oynuyor.

Az uyku, zinde vücut sağlamıyor Günde 7 saatten az uyuyanlar, 8 saat ve daha fazla uyuyanlara göre üç kat daha fazla grip riski taşıyorlar. Bedenimiz, uyku eksiliği çektiğinde bol miktarda sitokin üretiyor ve bu sitokin proteini, grip olunduğunda hastalık semptomlarını artırıcı özelliği sahip.

İçkiyi abartma Alkol, vücuda girdikten sonra 24 saat boyunca akyuvarların virüslere karşı mücadele etme özelliğini bozuyor. Bu soğuk kışta, günde bir kadeh içkiyi geçmemek en iyisi.

C Vitamini mi? C Vitamininin grip ve soğuk algınlığına iyi geldiğine dair herhangi bir kanıt bulunamadı ve bu teori bir efsane olarak kaldı. Çok sayıda araştırma, C Vitamini almanın gribi engellemediğini gösterdiği gibi, hasta olanların kullandığı C vitaminlerinin de iyileşmeyi hızlandırmadığını gösterdi.

Nemli hava daha yararlı Nemli hava grip virüsleri için iyi değil. Kuru havalar, virüslerin havada kalmasını kolaylaştırıyor. Nemli havalar ise virüslerin ağırlaşmasını sağlayarak yere daha çabuk düşmesine neden oluyor. Bir hava nemlendiricisi alarak, bulunduğunuz odanın nem oranını yüzde 50 civarında tutmaya çalışın.

Parlak renkli besinler antioksidan kaynağı Parlak renkli sebze ve meyvelerde bulunan antioksidanlar, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde oldukça etkili. Unutmayın, renkleri ne kadar canlı ise, antioksidan değeri o kadar yüksektir.

Yol arkadaşlarınıza elinizden gelen desteği verin ama onlara efendilik taslamayın;

İradeli olun ama katı olmayın; hevesli olun ama açgözlü olmayın; ilerlemek için elinizden geleni yapın ama başarı ilüzyonuna kapılmayın;

en etkili olan yöntemi bulun ama bunu benim yolum en iyisi demek için kullanmayın;

ilerlemenizin tadını çıkarın ama kibirli olmayın;

yol arkadaşlarınıza elinizden gelen desteği verin ama onlara efendilik taslamayın;

ailemizi büyütmek için çalışın, diğerlerinin de huzur ve mutluluk bulması için onları yolculuğumuza davet edin ama asla bir kült yaratmayın.

Dünyayı aydınlatmaya uğraşmayın ama bulunduğunuz köşeyi aydınlatın.

Cem Şen

Nerede, kiminle, ne okuduğun beni ilgilendirmiyor. Diğer her şey bittiğinde seni ayakta tutan şeyin ne olduğunu bilmek istiyorum.

Geçinmek için ne yaptığın beni ilgilendirmiyor. Neyi özlediğini, kalbinin arzuladığı şeye kavuşmanın hayalini kurmaya cesaret edip edemediğini bilmek istiyorum.


Kaç yaşında olduğun beni ilgilendirmiyor. Aşk için, hayallerin için, yaşıyor olma serüveni için bir aptal gibi görünme riskini göze alıp almayacağını bilmek istiyorum.


Ay'ının etrafında hangi gezegenlerin döndüğü beni ilgilendirmiyor. Kederinin merkezine dokunup dokunmadığını, hayatın ihanetlerince açılıp açılmadığın, daha fazla acı korkusundan kapanıp kapanmadığını bilmek istiyorum.


Saklamaya, azaltmaya ya da düzeltmeye çalışmadan benim ya da kendi acınla oturup oturamayacağını bilmek istiyorum. Benim ya da kendi neşenle olup olamayacağını, insan olmanın sınırlılığını hatırlamadan, bizi dikkatli ve gerçekçi olmamız için uyarmadan çılgınca dans edip coşkunun seni parmak uçlarına kadar doldurmasına izin verip vermeyeceğini bilmek istiyorum.


Bana anlattığın hikayenin doğru olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Kendi kendine dürüst olmak için bir başkasını hayal kırıklığına uğratıp uğratamayacağını; ihanetin suçlamasına dayanıp, kendi ruhuna ihanet edip etmeyeceğini bilmek istiyorum.


Güvenebilir ve güvenilebilir olup olamayacağını bilmek istiyorum. Her gün sevimli olmasa da güzelliği görüp göremeyeceğini bilmek istiyorum.


Benim ve kendi hatalarınla yaşayıp yaşayamayacağını; bir gölün kenarında durup gümüş Ay'a "EVET!" diye bağırıp bağırmayacağını bilmek istiyorum.


Nerede yaşadığın ya da ne kadar paran olduğun beni ilgilendirmiyor. Keder ve umutsuzlukla geçen bir gecenin ardından, yorgun, bitap da olsan, çocuklar için yapılması gerekenleri yapıp yapmayacağını bilmek istiyorum.


Kim olduğun, buraya nasıl geldiğin beni ilgilendirmiyor. Çekinmeden benimle ateşin ortasında durup durmayacağını bilmek istiyorum.


Nerede, kiminle, ne okuduğun beni ilgilendirmiyor. Diğer her şey bittiğinde seni ayakta tutan şeyin ne olduğunu bilmek istiyorum.


 Kendinle yalnız kalıp kalamadığını, ve o boş anlarda sana arkadaşlık eden kendini gerçekten sevip sevmediğini bilmek istiyorum.

Siz hala sigara içenlerdenmisiniz???

Başına gelen her neyse onu kabul et ve teşekkür et ona sana öğretmek istediği şey için.

Başına gelen her neyse onu kabul et ve teşekkür et ona sana öğretmek istediği şey için. Asla umutsuzluğa düşme, mutlaka bir çıkış yolu vardır, ara. Duruma başka açılardan bak ve sor kendine; ''Bu durumun başka bir çözümü var mı?'' diyerek.

''Neyi düşünemediğini'' düşün ve sor içine. Birden göreceksin çözümü. Kimbilir belki rüyanda, belki oyun oynarken çocuğunla. En kendin olduğun anda.

Asla unutma; yalnız değilsin, hiçbir zaman da değildin, gözetiliyorsun, korunuyorsun, yardım hep yanıbaşında, duymanı bekliyor.

Eğer istersen, beklersen ve bilirsen; alırsın...

''Höö'' diye saldırıveriyorsunuz

Bağışlamak ve bağışıklık sistemi ilişkisi...

 

 Spor, diyet…Sağlıklı ve uzun yaşam iç.n bunlar elbette gerekli.


Ancak bu konuda uzmanların yeni bir keşfi var: Son sayısında uzun ve sağlıklı yaşamın sırlarını araştıran Amerika'nın saygın haber dergilerinden Newsweek'in haberine göre, uzun yaşamın ilk anahtarı affedici olmak. Newsweek dergisinin yaptığı araştırmanın sonuçları, insanın psikolojisiyle sağlığının ne kadar birbirine bağlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Harvard Üniversitesi uzmanları birini bağışlamanın vücudu birçok hastalıktan koruduğunu belirttiler. Dergiye göre sağlıklı bir yaşam için ilk önce "bağışlayıcı" olmak gerekiyor. İnsanın bir olayı ya da bir kişiyi yada kendini  affetmemesi, kişinin üzerinde psikolojik bir baskı oluşturuyor. Ve bu baskı zamanla kalp basıncının artmasına, kalp hastalıklarına sebep olan hormonal değişikliklere, nörolojik bozukluklara ve hafıza kayıplarına neden oluyor.


Yapılan bir diğer araştırmada affetmemek gibi negatif duygular besleyen kişilerin "kortizol hormonu" seviyesinin arttığını ortaya çıkardı. Bu hormonun artması bağışıklık sistemi bozuklukları başta olmak üzere, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi hastalıklara sebep oluyor.


Bağışlamanın  kızgınlık, acı, depresyon ve stresi azaltarak, umut, sabır ve kendine güven gibi olumlu ruh hallerinin yaşanmasını sağladığı bu araştırmalarda ortaya konan gerçekler. Bağışlamamanın  kızgınlığın üzerinizdeki yarattığı etkiler ;

 Mide ağrısı,

sırt ağrısı,uykusuzluk.

 Bağışıklık sisteminin zayıflaması.

Kilo alımı,şişmanlık.

Şeker hastalığı,

Yüksek tansiyon.

Psikolojik baskının artmasıyla,kalp basıncının artması ve bir sürü rahatsızlıkları birlikte getirir.


Bütün bilimsel açıklamalar olumsuz düşünce ve duyguların bedeniniz üzerindeki yansımaları ve hastalıklara çağrı yaptığınızı  belirtiyor. İşte bilim affetmenin insan sağlığı üzerindeki tüm bu olumlu etkilerini yeni keşfederken, Yüce affetmeyi 14 asır önce Kuran'da insanlara önemle tavsiye etmiştir, Kuran'da tavsiye edilen güzel ahlak özelliklerinden biri de "affedici ve bağışlayıcı olmak"tır. BUGUN KENDİNİZE BİR İYİLİK YAPIN...BUGUN AFFETMEYİ BAĞIŞLAMAYI SEÇİN...BUGUN SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAMAYI SEÇİN...

Deli duvara oturmuş. Elindeki oltanın ucu sokağa sarkmış...

''Hayat, sana teşekkür ederim bana güzel işler yapma gücü verdiğin için!''

HER GÜN OYLAMAYA KATILABİLİRSİNİZ..!!! TÜRKAN SAYLAN' IN FİLMİNİN ZİRVEDE KALMASI  İÇİN, 23 OCAK 2012 GECESİNE KADAR LÜTFEN ANKETE KATILILIN.. PROFİLLERİNİZDE PAYLAŞMAYA DEVAM EDİN..!!!! DİKKAT.. DİĞER FİLMLER YÜKSELİŞE GEÇTİ.. ONU ZİRVEDEN İNDİRMEYECEĞİZ..!!!! ANKETE KATILMAK İÇİN: http://www.emos.itu.edu.tr/emos/anket

FİLMİ İZLEMEK İÇİN: http://www.filmifullizle.com/turkan-filmi-full-izle-2011.html

Ferhat! Bunlar ne ha!...

İnsanlar seni yanlış anladığında dert etme, duydukları senin sesin fakat aklından geçirdikleri kendi fikirleridir...

Umudunu kaybetme... Yarının ne getireceğini asla bilemezsin...

Günaydın...Günaydın... Mutlu Sabahlar... Sevgiler...



Güzelliklerle dolu , mutlu, huzurlu ve sevgi dolu günler geçirmeniz dileğiyle

Mutlu olun,

Mutlu kalın..

Yaşam Kuralları


 Doğarken Dünyaya bir kullanım kılavuzu ile gelmediniz; Bu kurallar yaşamınızı daha iyi kılmak içindir.


 1. Size bir vücut verilecektir. Onu beğenebilir ya da ondan nefret edebilirsiniz ancak kesin olan bir şey varsa o da ömrünüzün geri kalanı boyunca ona sahip olacağınızdır.;


2. Dersler öğreneceksiniz. "Yeryüzünde Yaşam" isimli tam zamanlı gayrı resmi bir okula kaydoluyorsunuz. Her kişi veya her olay birer Evrensel Öğretmen'dir.


3. Hatalar yoktur yalnızca dersler vardır. Büyümek bir deneyim sürecidir. "Başarı" kadar "yenilgiler" de bu sürecin bir parçasıdır.


 4. Bir ders öğrenilene kadar tekrar edilir. Bu ders ta ki siz öğrenene kadar size çeşitli biçimlerde anlatılır ancak ondan sonra bir sonraki derse geçebilirsiniz.


 5. Eğer kolay dersleri öğrenemezseniz bu dersler giderek zorlaşırlar. Dışsal sorunlar içsel durumunuzun kesin bir yansımasıdır. İçsel engelleri ortadan kaldırdığınız zaman dış dünyanız değişir. Acı evrenin sizin dikkatinizi çekme şeklidir.


6. Davranışlarınız değiştiği zaman bir dersi öğrenmiş olduğunuzu anlarsınız. Bilgelik egzersizdir. Bir şeyin bir parçası hiçbir şeyin birçoğundan daha iyidir.


 7. "Bura"dan daha iyi bir "orası" yoktur. "Orası" dediğiniz yer "burası" olduğu zaman gene "bura"ya kıyasla daha iyiymiş gibi görünen bir "orası" olacaktır."


8. Diğer insanlar yalnızca sizin aynanızdırlar. Diğer bir kişinin bir yönü sizin kendinizde sevdiğiniz ya da nefret ettiğiniz bir yönünüzü yansıtmadıkça onu sevmeniz ya da ondan nefret etmeniz mümkün değildir.


9. Yaşamınız size bağlıdır. Yaşam size tuvali sunar resmi siz yaparsınız. Yaşamınıza sahip çıkın -- yoksa başkası sahip çıkacaktır.


 10. Daima ne isterseniz onu alırsınız. Bilinçaltınız kendinize çektiğiniz enerjileri deneyimleri ve insanları doğrulukla belirler dolayısıyla ne istediğinizi bilmenin en güvenilir yolu neye sahip olduğunuzu görebilmektir. Kurbanlar yoktur yalnızca öğrenciler vardır.


11. Doğru ya da yanlış yoktur ama sonuçlar vardır. Yargılamalar yalnızca davranış kalıplarını korumak içindir. Yalnızca yapabildiğinizin en iyisini yapın.


12. Cevaplar kendi içinizdedir. Çocukların başkalarının rehberliğine ihtiyacı vardır; bizler ise olgunlaştıkça "Ruhun Yasaları"nın yazılı olduğu kalbimize güveniriz. Bildikleriniz duyduklarınızdan okuduklarınızdan ya da size söylenenlerden çok daha fazladır. Yapmanız gereken yegâne şey bakmak dinlemek ve güvenmektir.


13. Tüm bunları unutacaksınız.


14. Ne zaman arzu ederseniz hatırlayabilirsiniz.


Cherie Carter Scott'un " Hayat Bir Oyunsa İşte Kuralları isimli kitabından alınmıştır.



Baktın ki olmayi... Bakmayacaksın...

Önyargı üzerine...

2012 Yang Su Ejderha yılında, ateş elementi eksik.

2012 Yang Su Ejderha yılında, ateş elementi eksik.Bu sene ateş elementine çok ihtiyacımız olduğu için, evinizde, güney, güneybatı ve kuzeydoğu yönlerinde şömine, mumlar, kaya tuzu lambaları vb yakmanız çok uğurludur...

İrem Karagözoğluna teşekkürlerimle...

Kendini geliştireceksin. Büyüyeceksin, olgunlaşacaksın. Ruhunu da, aklını da bedenin gibi besleyeceksin...

Başkalarına değil, kendi gücüne inanacaksın.

Birinin boynuna asılarak durursan, karşındakini yormakla kalmazsın, bir gün kendi kolların bile çekemez ağırlığını düşersin; kimseye dayanmayacaksın!

Dünya da sensin, evren de!

Kendini geliştireceksin. Büyüyeceksin, olgunlaşacaksın. Ruhunu da, aklını da bedenin gibi besleyeceksin...

Can Yücel

2012 yılı Ejderha olup 24 Ocak 2012 tarihinde başlayacaktır... Çin burcunuza göre bakalım sizleri neler bekliyor?

2012 yılı Ejderha olup 24 Ocak 2012 tarihinde başlayacaktır. Çin astrolojisinde en önemli yıllardan biri de Ejderha yılıdır ve anne olmak için Çinli kadınlar özellikle bu yılı seçerler. Ancak Çin Zodyak’ta sadece burç her şeyin ifade etmez. Beş element teorisini de bilmek gerekir. Bunlar Metal, Su, Ağaç,Ateş ve Toprak olacaktır. Su rengi siyah ile ilgilidir ve bu nedenle Ejderha yılının rengi siyah olur.

2012  EJDERHA   Yılında  Çin  Burcunuz  Neler  Gösteriyor ?


Fare yılında doğanlar için önceki Tavşan yılı  oldukça donuk ve sönük sayılırdı. Ejderha yılı ise  çok başarılı ve daima hatırlanacak kadar önemli bir yıl olacaktır. Yeni fırsatlar, yükselme ve onurlanma hepsi bunun içindedir.  Eylül ve kasım ayları kariyer ve iş hayatında başarılarla doludur. Mayıs ve haziran dönemi romantik hayat için unutulmazdır. 2012 Yılı  Fare yılında doğan kişiler için hayatlarının unutulmaz zamanı olacaktır.


Öküz yılında doğan kişi için 2012 yılı değişken özelliklere sahiptir.  Kendini rahat ve olumlu hissetmekte her zaman rahat olmayacaktır. Başka insanlara karşı inatçı ve dik kafalı gözükmesi olasıdır.  Kariyer ve iş hayatında en hareketli süreçler mayıs, temmuz, ağustos ve aralık ayları olacaktır. Ağustos ve eylül aylarında güzel zamanlar ve yeni dostluklar olacaktır. Bu yılın bir özelliği de ciddi şekilde diyet uygulanmasının gerekmesidir.  Bu yıl içindeki faaliyetler daha talihli olacak sonraki yılın hazırlıkları olacaktır.


Kaplan yılında doğan kişiler için 2012 yılı özellikle iş ve kariyer alanları için mükemmel fırsatlar ve ilerlemeler sunmaktadır.  Yaz ayları ile kasım ve aralık ayları romantik maceralar, aşk ve evlilik için olumludur.  Ejderha yılında kurulan dostluklar ve arkadaşlıklar uzun ömürlü olur.  Kaplanlar için Ejderha yılı hem eğlenceli hem de ödüllü olacaktır.


Tavşan yılında doğan kişiler için 2012 yılı havalar bazen açık bazen kapalı olacaktır. Mart, eylül ve aralık ayları iş hayatında yenilikler ve başarılar zamanıdır. Aile hayatı, romantik maceralar ve aşk için Tavşanlar 2012 yılında mutlu sayılırlar.  Sosyal kişiler olduklarından 2012 içinde eğlenceye ve diğer sosyal aktivitelere zaman bulmaları kolaydır. Yıl içinde yazılı kağıtlar, sözleşmeler ve anlaşmalar çok önemli ve dikkatle incelenmelidir.


Ejderha yılında doğan kişiler için 2012 yine bir Ejderha yılıdır.  Bu yıl içinde iş ve kariyer hayatlarında yeni yapılanmalar ve işlerin verimi yüksektir. Özellikle Şubat, kasım ve aralık ayında bekleyen büyük fırsatlar olacaktır.  Ejderha yılında onlar için romantik yaşam son derece ilgi çekicidir. Hayatlarının kadını veya erkeği onların karşısına çıkabilir.  Bu kişiler yıl içinde hem iş hayatında hem de sosyal hayatlarında ummadıkları kadar hareketli ve fırsatlar içinde olacaklardır.


Yılan yılında doğan kişiler için 2012 yılı her yönden muazzam ve mükemmel bir yıl olacaktır. Yaz ayları ve kasım ayında iş hayatı zirveye çıkabilir.  Romantik ve sosyal hayatları için sakin ve düzenli bir yıl sayılır.  Çin burçları içinde 2012 yılının en unutulmaz zaman olacağı burçlardan biridir.


At yılında doğan kişiler için 2012 yılı iş ve kariyer hayatında ilerlemek ve başarı kazanmak için talihli bir süreç sayılır. Bu yıl arkanıza bile bakmadan parıldayabilirsiniz. Burnunuzu büyütmeyin ama gözlerinizi ve kulaklarınızı dört açın. Bu yıl etrafta büyük bir şenlik var. Ejderhanın yanan enerjisi ve kutla­malara düşkünlüğü hırsınızı artırıyor. Evlenmek istiyorsanız bu yıl tam zamanı. Bütün astrolojik açılar sizin lehinize. Daha­sı, Ejderha parti vermeye bayılır. Düğününüz her yerden gele­cek davetlilerle dolup taşacak. Bu evlilik hakkında düşünmeyin çünkü bu birleşme başarılı olacak.


Koyun yılında doğan kişiler için 2012 yılı önemli etkinlikler yılı sayılır. Özellikle kendilerini akıntıya bırakan Koyunlar bu yıl başarılı adımlar atabilecekler. Yalnız gö­zünüzü gelecekten ayırmamanız gerekiyor. Başınızın üzerin­den yağmakta olan gün ışığının bir kısmını da son üç ayın baş­larına saklayın. Bu dönemde olacak bazı karışıklıklara karşı ha­zırlıklı olmanız gerekebilir. Ekonomik davranırsanız bu döne­mi rahatlıkla atlatabilirsiniz. Bu da sizi çok sevdiğiniz muhte­şem Yılan yılına doğru uçuracaktır.

Maymun yılında doğan kişiler için 2012 yılı çok heyecan verici yenilikler ve değişimler sunacaktır. Hayatınızın en iyi yıllarından birisi önünüzde. Ejderhalar ve Maymunlar çok iyi ortaklık yaparlar. Ejderha Maymunlara hayatın yeni açıları­nı bolluk içinde  bulunmaktan mutluluk duyacaksınız. Sıkça fikriniz sorulacak, bir çok zor problemi çözmeniz ve karışık sorunların üstesinden gelmeniz istenecektir. Yeni planlarınız ve projeleriniz var. Para kesenizin ağzını bağlı tutun. Malınızı mülkünüzü herkesten ve hatta kendi­nizden bile saklayın çünkü nazara inanmak durumunda kalabilirsiniz !


Horoz yılında doğan kişiler için 2012 yılı gerçekten tam olarak talihli bir yıl olmaya adaydır. Ejderha yılında karşılarına o kadar mükemmel fırsatlar çıkar ki kendileri de talihlerine şaşar kalırlar. Bu yıl yeni bir İşe başlamak için iyi bir yıl olacak. Ya da birisiyle ortak olarak işlerinizi genişletebilirsiniz. Haziran, temmuz ve kasım iş hayatının parlak zamanlarıdır.Bu yılevliliği de düşünebilirsiniz. Aşk tekrar kapınızı çalıyor. Sağlık sorunlarınız olabilir. Safrakesesi veya pankreas sorunları görü­lebilir. Ciddi olmayacaktır ama iyi bir doktora görünmelisiniz. Ancak iyi bir yılda olmanız sizi sorunlardan kurtaracaktır.


Köpek yılında doğan kişiler için 2012 yılı önceki yıla göre daha fazla mücadele gerektiren zorlu bir süreçtir. Gürültücü Ejderha yılları hassas sinir­lerinizi bozuyor. Sanki gürültü yetmiyormuş gibi sahne ışıkları­nı da çalıp eve götürüyorlar. Bu yıllarda ne kadar uğraşırsanız uğraşın kendi koşullarınızda bir ilerleme kaydedemeyeceğinizi hissediyorsunuz. Sürünerek uzaklaşmayın, homurdanmayın ve suratınızı asmayın. Dinleyin. Ejderhanın bilgilerinden yararla­nın. Ne kadar da gösteriş meraklısı olursa olsun o aslında bir şifacıdır, bir bilgedir ve politika sahnesinin her yönünü bilen bi­ridir. Parti sona erdiğinde ve havai fişekler bittiğinde onun söz­lerini hatırlayacak ve ona göre hareket edeceksiniz.


Domuz yılında doğan kişiler için 2012 yılı sürprizlere gebedir. Domuzlar Ejderha yıllarını çok sev­mezler. Ortalık çok gürültülü olduğundan huzursuz olursu­nuz. Böylesine karmaşanın sonunda ortada bir şey de yoktur. Ejderhalar gürültü yapmak için gürültü yaparlar. Kutlamak için hayattadırlar. Bazen ortada hiçbir neden yokken sokaklara dökülüp deli gibi dans etmeye başlarlar. Siz de tatil yapmaktan büyük zevk duyarsınız ama kutlamalarınızı evinizde sıcak bir ortamda yapmak İstersiniz. Bu sene daha çok paranız olacak. Bununla birlikte kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz çünkü et­rafınızda olanlar çok rahatlatıcı şeyler değil.

Hangi çin burcuyum ve özelliği nedir diye soranlara...

1929 – 1949 YILLARI ARASI
10 Şubat 1929 - 29 Ocak 1930 YILAN 30 Ocak 1930 - 16 Şubat 1931 AT 17 Şubat 1931 - 05 Şubat 1932 KEÇİ 06 Şubat 1932 - 25 Ocak 1933 MAYMUN 26 Ocak 1933 - 13 Şubat 1934 HOROZ 14 Şubat 1934 - 03 Şubat 1935 KÖPEK 04 Şubat 1935 - 23 Ocak 1936 DOMUZ 24 Ocak 1936 - 10 Şubat 1937 FARE 11 Şubat 1937 - 30 Ocak 1938 ÖKÜZ 31 Ocak 1938 – 18 Şubat 1939 KAPLAN 19 Şubat 1939 - 07 Şubat 1940 TAVŞAN 08 Şubat 1940 - 26 Ocak 1941 EJDERHA 27 Ocak 1941 - 14 Şubat 1942 YILAN 15 Şubat 1942 - 04 Şubat 1943 YILAN 05 Şubat 1943 - 24 Ocak 1944 KEÇİ 25 Ocak 1944 - 12 Şubat 1945 MAYMUN 13 Şubat 1945 - 01 Şubat 1946 HOROZ 02 Şubat 1946 - 21 Ocak 1947 AT 22 Ocak 1947 - 09 Şubat 1948 DOMUZ 10 Şubat 1948 - 28 Ocak 1949 FARE
1949 – 1969 YILLARI ARASI
29 Ocak 1949 - 16 Şubat 1950 ÖKÜZ 17 Şubat 1950 - 05 Şubat 1951 KAPLAN 06 Şubat 1951 - 26 Ocak 1952 TAVŞAN 27 Ocak 1952 - 13 Şubat 1953 EJDERHA 14 Şubat 1953 - 02 Şubat 1954 YILAN 03 Şubat 1954 - 23 Ocak 1955 YILAN 24 Ocak 1955 - 11 Şubat 1956 KEÇİ 12 Şubat 1956 - 30 Ocak 1957 MAYMUN 31 Ocak 1957 - 17 Şubat 1958 HOROZ 18 Şubat 1958 - 07 Şubat 1959 AT 08 Şubat 1959 - 27 Ocak 1960 DOMUZ 28 Ocak 1960 - 14 Şubat 1961 FARE 15 Şubat 1961 - 04 Şubat 1962 ÖKÜZ 05 Şubat 1962 - 24 Ocak 1963 KAPLAN 25 Ocak 1963 - 12 Şubat 1964 TAVŞAN 13 Şubat 1964 - 01 Şubat 1965 EJDERHA 02 Şubat 1965 - 20 Ocak 1966 YILAN 21 Ocak 1966 - 08 Şubat 1967 YILAN 09 Şubat 1967 - 29 Ocak 1968 KEÇİ 30 Ocak 1968 - 16 Şubat 1969 MAYMUN
1969 – 1989 YILLARI ARASI
17 Şubat 1969 - 05 Şubat 1970 HOROZ 06 Şubat 1970 - 26 Ocak 1971 AT 27 Ocak 1971 - 14 Şubat 1972 DOMUZ 15 Şubat 1972 - 02 Şubat 1973 FARE 03 Şubat 1973 - 22 Ocak 1974 ÖKÜZ 23 Ocak 1974 - 10 Şubat 1975 KAPLAN 11 Şubat 1975 - 30 Ocak 1976 TAVŞAN 31 Ocak 1976 - 17 Şubat 1977 EJDERHA 18 Şubat 1977 - 06 Şubat 1978 YILAN 07 Şubat 1978 - 27 Ocak 1979 YILAN 28 Ocak 1979 - 15 Şubat 1980 KEÇİ 16 Şubat 1980 - 04 Şubat 1981 MAYMUN 05 Şubat 1981 - 24 Ocak 1982 HOROZ 25 Ocak 1982 - 12 Şubat 1983 AT 13 Şubat 1983 - 01 Şubat 1984 DOMUZ 02 Şubat 1984 - 19 Şubat 1985 FARE 20 Şubat 1985 - 08 Şubat 1986 ÖKÜZ 09 Şubat 1986 - 28 Ocak 1987 KAPLAN 29 Ocak 1987 - 16 Şubat 1988 TAVŞAN 17 Şubat 1988 - 05 Şubat 1989 EJDERHA
1989 – 2009 YILLARI ARASI
06 Şubat 1989 - 26 Ocak 1990 YILAN 27 Ocak 1990 - 14 Şubat 1991 YILAN 15 Şubat 1991 - 03 Şubat 1992 KEÇİ 04 Şubat 1992 - 22 Ocak 1993 MAYMUN 23 Ocak 1993 - 09 Şubat 1994 HOROZ 10 Şubat 1994 - 30 Ocak 1995 AT 31 Ocak 1995 - 18 Şubat 1996 DOMUZ 19 Şubat 1996 - 06 Şubat 1997 FARE 07 Şubat 1997 - 27 Ocak 1998 ÖKÜZ 28 Ocak 1998 - 15 Şubat 1999 KAPLAN 16 Şubat 1999 - 04 Şubat 2000 TAVŞAN 05 Şubat 2000 - 23 Ocak 2001 EJDERHA 24 Ocak 2001 - 11 Şubat 2002 YILAN 12 Şubat 2002 - 31 Ocak 2003 YILAN 01 Şubat 2003 - 21 Ocak 2004 KEÇİ 22 Ocak 2004 - 08 Şubat 2005 MAYMUN 09 Şubat 2005 - 28 Ocak 2006 HOROZ 29 Ocak 2006 - 17 Şubat 2007 AT 18 Şubat 2007 - 06 Şubat 2008 DOMUZ 07 Şubat 2008 - 25 Ocak 2009 FARE
Fare
Fare, genel anlamda cazibeli, atak, başarı odaklı, doğru ve direkt olarak tasvir edilir. Ayrıca yeteneklidir, eleştirir ve inatçıdır. Anlaştığı diğer burçlar öküz ve ejderhadır.
Öküz
Öküz, sabırlı, direnme gücü yüksek, sakin ve muhafazakar bir burçtur. Yeniliklere karşı çekingen davranır, çok çalışkan ve güçlüdür. Ona en uyumlu burçlar horoz ve faredir.
Kaplan
Kaplan, cesaretli, özgürlüğüne düşkün, risk almayı seven ve duyarlıdır. Bağımsızlığını kuralsız düşünerek ve hareket ederek ifade eder. Anlaştığı diğer burçlar at, ejderha veya köpektir.
Tavşan
Tavşan, hırslı, melankolik (hissi), çok konuşkan ve barışçıl bir burçtur. Güvene, korumaya çok önem verir ve biraz da korkaktır. Anlaştığı diğer burçlar keçi, köpek ve domuz.
Ejderha
Ejderha adeta bir enerji paketi gibidir. Güce hedeflenmiş, atak ve oldukça kibirlidir. Bu hayvan doğu kültüründe şans ve gücü sembolize etmektedir. Ejderha burcu, ayrıca tutkulu, akıllı ve istekleriyle ilgili oldukça ölçüsüz bir burçtur. Anlaştığı diğer burçlar fare, yılan ve maymun.
Yılan
Yılan burcu, kendi kendini çok eleştiren ve olayların derinine inen bir burçtur. Bu yüzden de genelde haklı olmayı ve tartışmaları sever. Doğu kültüründe bilge, zeki ve öngörülü olarak bilinir ve bu yüzden de çok sayılır. Uyumlu burçlar öküz ve horozdur. Kaplan’a dikkat etmesi gerekir.
At
Bu burç diğerlerine göre en çok ön planda olmayı ister. At, onların arasında adeta bir stardır. Kendini göstermeyi sever, güzel konuşur, ataktır ve şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Bunun dışında da biraz kendini beğenmiş, yüzeysel ve hafif bencildir. İdeal burçlar keçi, kaplan ve köpektir.
Keçi
Keçi, varoluşuyla ilgili haksızlıklara gelemez ve bunlardan sürekli şikayetçidir. Oysa o sanatsal yeteneklere sahip ve çok alımlı bir burçtur. Bazen sebepsiz yere hoşnutsuz, moralsiz ve pesimist olur. Anlaştığı burçlar tavşan, domuz veya attır.
Maymun

Burçlar arasında en entelektüel olanı maymundur. O, bilgiye aç, kültürlü, eğitilmiş, kaşif, meraklı ve esprilidir. Çevresindeki insanlarla ilişkileri bazen çok yüzeysel ve güvensiz olabilir. İdeal burçlar ejderha ve faredir.
Horoz
Horoz, çok açık ve dürüst, ayrıca çok çalışkandır. Elinden her iş gelir. Bunun dışında ise bencil ve kendini beğenmiş bir burçtur. Uyumlu burçlar öküz, yılan ve ejderhadır.
Köpek
Köpek burcu, sadık, dürüst, sorumluluk sahibi ve güvenilir olarak tasvir edilir. Ancak bu özelliklerinin yanında içine kapanık, pesimist ve oldukça kuşkuludur. Anlaştığı burçlar at, kaplan ve tavşan.
Domuz
Domuzun olumlu özellikleri gerçek sevgide, yardım severliğinde ve çok yönlülüğünde gizlenmiştir. Negatif yönleri ise düzensiz ve bazen de çok saf olmasıdır.Anlaştığı burçlar tavşan veya keçi