24 Eylül 2011

O anda bir ömrü zehirleyen tüm acılar, adeta, birden dağılmış, kaybolmuştu.Affetmezseniz sevemezsiniz !Sevmeden yaşanan bir hayatın ise anlamı yoktur...

Bir gün trenle seyahat eden birisi tesadüfen son derece huzursuz olan genç bir adamın yanına oturdu....

Bir süre sonra, genç adam, uzak bir hapishaneden henüz çıkmış bir mahkum olduğunu açıkladı. Mahkumiyeti ailesine o kadar utanç vermiş ki, ne ziyaretine gelmişler, ne de bir mektup yollamışlardı.

 Ama fakir oldukları için seyahat edemediklerini, cahil oldukları için mektup yazmadıklarını umuyor; her şeye rağmen kendisini affetmiş olmalarını hayal ediyordu.Ailesinin işini kolaylaştırmak için, kendilerine mektup yazıp tren kasabanın eteklerindeki çiftliklerinden geçerken bir işaret koymalarını söylemişti. Ailesi kendisini affetmişse, raylara yakın bir elma ağacına beyaz bir kurdale bağlayacaklardı. Eğer kendisinin geri dönmesini istemiyorlarsa, hiç bir şey yapmayacaklar, o da trende kalıp batıya gidecek, belki de bir serseri olacaktı.

Tren, kasabasına yaklaşırken heyecanı o kadar artmıştı ki, pencereden dışarı bakmaya cesaret edemiyordu. Kompartıman arkadaşı kendisiyle yer değiştirip onun yerine elma ağacına bakacağını söyledi. Bir dakika sonra elini genç mahkumun koluna koydu, "Şuraya bak!" dedi. Göz pınarlarında biriken yaşlarla gözleri parlıyordu: "Her şey yolunda, bütün ağaç bembeyaz kurdelelerle bezenmiş."

O anda bir ömrü zehirleyen tüm acılar, adeta, birden dağılmış, kaybolmuştu.

Affetmezseniz sevemezsiniz !

Sevmeden yaşanan bir hayatın ise anlamı yoktur

Menemen... Pazar sabahı klasiği... Malzemeyi şimdiden alın...

Malzemeler

30 gr (2 çorba kaşığı) yağ
3 sivribiber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
300 gr (3 orta boy ) küp şeklinde doğranmış domates
1/2 çay kaşığı tuz
100 gr beyaz peynir (tercihen sert ve tam yağlı, rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
5 yumurta

Hazırlanışı

Yağı bir sahanda eritin. Yağ kızınca biberleri ilave edip, sık sık karıştırarak, 2 dakika sote edin. Domatesi ve tuzu koyup, pişirin. Domates suyunu bırakıp tekrar çekince peyniri ve maydanozu ilave edip, karıştırın.
Yumurtaları ayrı bir kasede çırptıktan sonra sahana katın. Hemen karıştırın. Yumurtalar sertleşmeye başlayınca sahanı ateşten alın. Menemeni sıcak olarak servis yapın.

Beatles - Let It Be

http://youtu.be/kEogJacjLTE

Bitmiş olan bir şey bitmiştir. Bu kadar basittir...

 

Birinci  köşe:
-İçinde başlangıç yapılan her an, doğru andır. Her şey doğru anda başlar, ne erken ne geç. Hayatımızda yeni bir şeyler olmasına hazırsak, o da başlamaya hazırdır.

... İkinci köşe:
-Karşına çıkan kişiler her kimse, doğru kişilerdir. Bunun anlamı şudur, hayatımızda kimse tesadüfen karşımıza çıkmaz. Karşımıza çıkan, etrafımızda olan herkesin bir nedeni vardır, ya bizi bir yere götürür ya da bize bir şey öğretirler.

Üçüncü köşe:
-Yaşanmış olan her ne ise, sadece yaşanabilecek olandır. "Şöyle yapsaydım, böyle olacaktı" gibi bir cümlenin yani "keşke" lerin manası yoktur. Ne yaşandıysa, yaşanması gereken, yaşanabilecek olandır. Her ne kadar zihnimiz ve egomuz bunu kabul etmek istemese de, hayatımızda karşılaştığımız her olay, mükemmeldir.

Dörtüncü köşe:
-Bitmiş olan bir şey bitmiştir. Bu kadar basittir. Hayatımızda bir şey sona ererse bu gerekiliğindendir. Bu bizim gelişimimize hizmet eder. Bu yüzden serbest bırakmak, gitmesine izin vermek ve elde etmiş olduğun bu tecrübeyle ileriye, yeni bir başlangıç yapma anına doğru bakmak daha iyidir.

Bugün sadece kendin için bir şey yap; Çıkarsızca sev bu dünyayı ;'sev sevebildiğin kadar'

 
Uzun uzun gözlerinin içine bak insanların, hiç kimsenin tanıdıklarına bile selam vermediği kalabalık caddelerde yürürken. Gözlerin utandırsın bakışlarını senden kaçıranları.

Merhaba de insanlara, yanıt vermeseler de sana. İster pejmürde kılıklı bir evsiz olsun, ister kendini yeryüzünün sahibi zanneden kalın enseli bir züppe. Hatırlat onlara sıcak bir merhabanın ırk ve sınıf tanımayacağını.

Sadece aynı havayı soludukları ve aynı güneşte ısındıkları için günaydın de insanlara. Anlat onlara sebepsiz yere sevebilmenin ne demek olduğunu. Gökyüzünü maviye ve ağacı yeşile boyadığı için değil sadece insan olduğu için bu sevgiye hakkı olduğunu nefes alan her canlının...
...
Bugün sadece kendin için bir şey yap;
Çıkarsızca sev bu dünyayı
'sev sevebildiğin kadar'

M. Coşku

Zenginleşmek, üretmek, yaratmak, barışmak, ilerlemek için tamanlanmak için, yeni deneyimlere gitmenin zamanıdır...



Duygularımızı  yüklerden hafifletmek gerekiyor, öğrenmenin sadece geçmişten ders çıkarmak olmadığını fark ederek , güvenle ve gülümserek yeniye kucak açmalıyız. Zenginleşmek, üretmek, yaratmak, barışmak, ilerlemek için  tamanlanmak için, yeni deneyimlere gitmenin zamanıdır...

 

Balla ne ilgisi var lan?!

Bir kapı kapandığında bir diğeri açılır...


Bir kapı kapandığında bir diğeri açılır. O yeni kapının daha da büyük mucizeler,... harika oluşumlar ve sürprizler ortaya çıkarmasını bekle. Daima her durumdan en hayırlı olanı ümit et ve her durumda bunun gerçekleştiğini gör. Yüzüne bir kapının kapandığını görünce asla karamsarlığa kapılma ya da ümidini kaybetme.SENİ SEVİYORUM HAYATT

Senin üstüne işerim... Günün fotosu... 24/09/2011