28 Şubat 2012

Davranışlar kelimelerden daha fazla konuşur, daha çok şey ifade eder.

Davranışlar kelimelerden daha fazla konuşur, daha çok şey ifade eder.

Oscar Wilde

Senin İçin Yazdığım Şiiri Beğendin mi?

İçinizde bir kaos olmadan, bir yıldız doğuramazsınız...

''İçinizde bir kaos olmadan, bir yıldız doğuramazsınız...'' Böyle buyurdu zerdüşt.

Friedrich Nietzsche

Neyiniz İçin Seviliyorsunuz?

Neyiniz İçin Seviliyorsunuz?

Kimi insanları belli niyetlerle hayatlarımıza alırız. Çünkü duruşlarında, sözlerinde, tavırlarında bize belli niyetleri hatırlatırlar. Peki siz bir nasıl bir niyetle bünyeye alınırsınız?

 

http://testyourself.tr.msn.com/iliskiler/neyiniz/Test.aspx

 

 

 

 

 

Ben karısını çalıştırıyo dedirtmem...

Tecrübe, bir insanın başından geçenler değil,

En iyisini ümit et ama en kötüsüne de hazırlıklı ol.

Tam da tırtıl dünyanın sonunun geldiğini düşündüğü anda bir kelebeğe dönüşüverdi.

Dalay Lama'nın dediği gibi "asla teslim olma (vazgeçme)".

Her zaman bir ümit vardır. En iyisini ümit et ama en kötüsüne de hazırlıklı ol.

Bu hayatımız için gerçekçi bir yaklaşımdır

 

 

Just when the caterpillar thought the world was over, it became a butterfly. As His Holiness the Dalai Lama says, "never give up." There is always hope. Hope for the best, and expect the worse. This is a realistic attitude for our lives.

leman sam -- ne aglarsin benim zulfu siyahim

http://youtu.be/j57oWFPLZdM

'Başkalarının gözünde nasıl görünüyorum?' düşüncesini bir yana bırak.

'Başkalarının gözünde nasıl görünüyorum?' düşüncesini bir yana bırak. Yaşamının geri kalan bölümünü doğanın gerektirdiği gibi yaşayabiliyorsan  bundan hoşnut ol.


Kendi doğanın ne istediğine bak ve başka hiçbir şeyin  buna engel olmasına izin verme; çünkü, şimdiye değin edindiğin deneyim,  sayısız araştırma yapmana karşın hiçbir yerde, ama hiçbir yerde aradığın  mutluluğu  bulamadığını gösteriyor; ne mantıksal düşüncede, ne maddi  zenginlikte, ne şöhrette, ne de haz peşinde koşmakta.


Peki mutluluğu nerede bulabilirim?  Kendi doğamın gerektirdiği biçimde yaşamakta.


Bunu nasıl yapabilirim?  Davranışlarımın ve eylemlerimin, ilkelerime dayanmasını sağlayarak.


Hangi ilkeler?  Bunlar iyi ve kötüyü ele alan ilkelerdir, beni adil, ılımlı, cesur ve  özgür kılmayan hiçbir şey benim için iyi değildir; ve bunların tam zıttı  olmayan hiçbir şey de kötü değildir.

Erkin Koray - Öyle bir Gecer Zamanki

http://youtu.be/_pm3hOPD7vU

Maskenin İçinde Ne Görüyorsunuz...


İki Durumlu Yanılgı.

 Venedik Maskesi resmine baktığınızda özel bir şey fark ediyor musunuz?


Resme bakanların çok büyük bir kısmının, maskenin içinde yer alan yüzün birbirini öpen bir kadın ve bir erkek y...üzünden oluştuğunu fark edemedikleri tespit edilmiştir.


 İlk bakışta maskedeki iki yüzü göremeyenler durumu fark ettiklerinde akıl çırpıklanması yaşıyorlar. :) Bu tür illüzyonlara iki durumlu illüzyon (bistable illusion) denilmektedir.


Hayat Bir Bütündür...

BEN BU DÜNYAYA, HERKESİN İSTEDİĞİ GİBİ BİRİ OLMAK İÇİN GELMEDİM...!

BEN BU DÜNYAYA, HERKESİN İSTEDİĞİ GİBİ BİRİ OLMAK İÇİN GELMEDİM...!

eŞEKLE iNSANIN yERİ dEĞİŞİRSE...

II. Mahmut ve Abdülmecit döneminde iki kez belediye başkanlığı yapan Hüseyin Hasip Bey görevinden ödün vermeyen,titiz bir o kadar da sert kişiliği ile tanınırdı.Özellikle tüketici haklarını iyi korur, bozuk, çürük ve pahalı satan esnafa göz açtırmazdı.

Bu huyunu iyi bilen esnaf ya da işportacı Hüseyin Hasip Beyin denetime çıktığını duyunca nereye kaçacağını bilemezdi çünkü suçluyu hoşgörmez anında aklına ilk gelen cezayı verirdi…

Denetime çıktığı bir gün sırtında iki çuval yükle ağaca bağlanmış öylece duran bir eşek gördü. “Bu eşeğin sahibi nerede ise hemen bulun getirin” diye emir verdi.Eşeğin sahibi yakın bir kahvede oturmuş dinleniyordu.

Apar topar kahveden alınan adam belediye başkanın karşısına getirildiğinde yarım saat önce geldiğini,eşeğini ağaca bağladıktan sonra dinlenmeye çekildiğini anlattı…

Onun bu sözlerine öfkelenen Hüseyin Hasip Bey hemen talimat verip eşeğin sırtındaki yükü indirtti,bir torba yem buldurup hayvanın boynuna taktırdı.Sonra da eşeğin sahibinin boynuna bir ip geçirterek onu ağaca bağlattı hem de iki çuval yükle…

Adam ağladı,sızladı, o yükle kan ter içinde kaldı ama eşeğin yemini bitirmesini bekledi…

Verilen bu ceza yasalarda ya da yönetmeliklerde yoktu ama ceza öyle etkili oldu ki sadece eşeğin sahibine değil tüm izleyenlere ,daha sonra duyup öğrenenlere ömür boyu unutamayacakları bir “hayvan haklarına saygı” dersi yerine geçti

3 Dilek...

Rivayet edilir ki, Hz.Musa (a.s) Tur Dağına giderken bir adamın şöyle bir dileğine muhatap oldu:

- "Ya Musa, Rabbimden üç dileğim var, O'na söyle bu duamı kabul etsin.

Birincisi, benim gözlerim görmüyor, açılmasını istiyorum.

İkincisi, çocuğum olmuyor, bir oğlan evladı istiyorum.

Üçüncüsü, fakirim, fakirlikten çok çektim; hiç olmazsa doğacak oğlum fakir olmasın, onun zengin olmasını istiyorum."

Hz....Musa (a.s.) Tur'da bu kulun üç dileğini nakledince: Allah:

- "Üç dileğini birden kabul etmem; tek şey istesin,kabul edeceğim" diye buyrulmuş.

 Hz.Musa (a.s.) bu cevabı aktarınca düşünceye dalan adam üç yerine tek bir dilekte bulunmuş:

 - "Ya Rab,oğlumun altın tasla su içtiğini gözlerimle görmeyi diliyorum." Ve bu akıllı adamın duası kabul edildi!

Seviyor... Secevek...

Gereksiz şeylerin peşinden koşan gerekli şeyleri kaçırır...

Taze limon suyunun faydaları…

Sabahları az miktarda bile olsa taze limon suyu i…çerek neler kazanabileceğinizi biliyor musunuz? Bunu alışkanlık haline getirmelisiniz Harika bir C vitamini deposu olan Limon, tâbiri uygunsa vücudumuzun doktoru gibidir.

İşte birçok derdin şifası limon suyunun faydaları;


- Mide için iyidir. Sıcak su ile karıştırılmış limon sindirim sorunlarınız azaltmaya yardımcıdır. Mide bulantısı, mide ekşimesi ve parazitlere karşı iyi gelir. Hazımsızlık belirtilerini yok eder. Geğirmeyi sağlar ve şişkinliği engeller. Düzenli olarak içildiğinde bağırsakları verimli olarak çalıştırır. Kabızlığa ve safra üretimine iyi gelir. Balgam miktarını azaltır ve safra taşı erimesine yardımcı olur.


- Cilt bakımına iyi gelir. Limon, doğal bir antiseptik ilaçtır, cilt sorunlarında tedavi edicidir. Cildi gençleştirir, yüze parlaklık verir, c vitamini içerir, anti-aging ilaçları etkisini verir. Siyah noktalara ve kırışıklıklara iyi gelir.


- Diş bakımını yapar. Taze limon suyu dişlere uygulandığında diş ağrısını keser. Diş etlerine masaj yapıldığında diş eti kanamalarını durdurur. Ağız kokusunu önler.


- Boğaz enfeksiyonlarını tedavi eder. Boğaz ağrısı, farenjit ve enfeksiyonlarla baş edebilen mükemmel bir meyvedir. Bademcik iltihabına iyi gelir. Gargara yapılabilir.


- Kilo vermede etkilidir. Limon suyu içmek düzenli olarak yapıldığında kilo kaybına yardımcı olur. Yağ yakımını kolaylaştırır. Ilık suya bal ile katıldığında etkilidir. Vücudu forma sokar.


- Yüksek kan basıncını kontrol eder. Yüksek tansiyonda limon suyunun faydalı olduğunu herkes bilir. Yüksek potasyum içerir, kalp sorunlarına iyi gelir, tansiyon düşürür.


- Solunum hastalıklarına iyi gelir. Özellikle astım hastalarında nefes almayı kolaylaştırır. – Romatizma tedavisi için bire birdir. Diüretiktir ve romatizma tedavisinde kullanılır. Bakteri ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.


- Ateşi düşürür. Soğuk algınlığı ve gripte nane limon içilir. Ateşi düşürür, gribe iyi gelir.


- Kanı temizler. Kolera ve sıtma gibi hastalıklarda tedavi edicidir. Kanı temizler ve arındırır

''Yaşamın önündeki en büyük engel bekleyiştir, ertesi güne tutunan ve bugün'ü berbat eden bekleyiş



''Yaşamın önündeki en büyük engel bekleyiştir, ertesi güne tutunan ve bugün'ü berbat eden bekleyiş

Yaşama Nasıl Bakıyorsunuz?



Fransa'da, ağır işçilerin işleri hakkında ne düşündüklerini incelemek üzere araştırmayı yürüten bir görevli, bir inşaat alanına gönderilir. Görevli, ilk işçiye yaklaşır ve sorar : "NE yapıyorsun?"

"Nesin sen, kör mü?" diye öfkeyle bağırır işçi. " Bu parçalanması imkansız kayaları ilkel aletlerle kırıyor ve patronun emrettiği gibi bir araya yığıyorum.Cehennem sıcağında kan ter içinde kalıyorum.Bu çok ağır bir iş, ölümden beter." Görevli hızla oradan uzaklaşır ve çekinerek ikinci işçiye yaklaşır.Aynı soruyu sorar :''Ne yapıyorsun?" İşçi cevap verir : " Kayaları mimari plana uygun şekilde yerleştirilebilmeleri için, kullanılabilir şekle getirmeye çalışıyorum.Bu ağir ve bazen de monoton bir iş, ama karım ve çocuklarım için para gerekli. Sonuçta bir işim var. Daha kötü de olabilirdi." Biraz cesaretlenen görevli üçüncü işçiye doğru ilerler.

" Ya sen ne yapıyorsun?" diye sorar. "Görmüyor musun?" der işçi kollarını gökyüzüne kaldırarak." Bir katedral yapıyorum."

Bu hikayenin enterasan tarafı her üç işçinin de aynı işi yapıyor olmaları....

Görmeyi seçtiğiniz yol sizin tutumunuza bağlıdır.

Bugün hava biraz bulutlu mu yoksa biraz güneşli mi?

Güllerin dikeni mi vardır, dikenli dalların gülleri mi?

Bardağın yarısı boş mudur, yarısı dolu mu?

Yoksa bardak olması gerekenin iki katı büyüklükte midir?

Seçim size ait...