18 Nisan 2013

Açı doyurduğumda, hakareti affettiğimde, düşmanımı sevdiğimde... Bunlar güzel erdemler. Fakat ya dilencilerin en fakirinin, suçluların en gaddarının da kendi içimde olduğunu fark edersem. Ya şefkatime en muhtaç kişinin, sevilmeye en muhtaç düşmanımın kendim olduğunu fark edersem. O zaman ne olacak?"

532721_478996898837560_1558786800_n[1]

 

Açı doyurduğumda, hakareti affettiğimde, düşmanımı sevdiğimde... Bunlar güzel erdemler. Fakat ya dilencilerin en fakirinin, suçluların en gaddarının da kendi içimde olduğunu fark edersem. Ya şefkatime en muhtaç kişinin, sevilmeye en muhtaç düşmanımın kendim olduğunu fark edersem. O zaman ne olacak?"  C. G. JUNG

 

DİKKAT VİRÜS SALDIRISI VAR !!!GÖRDÜĞÜNÜZ ŞEKİLDE Kİ GİBİ ETİKET YOLUYLA GELEN LİNKLERE SAKIN TIKLAMAYINIZ !!!


SAYISIZ ARKADAŞIN HESABI BLOKE OLMUŞ, BİLGİSAYARI ÇÖKMÜŞ DURUMDADIR.
GÖRDÜĞÜNÜZ ŞEKİLDE Kİ GİBİ ETİKET YOLUYLA GELEN LİNKLERE  HABER BANDINIZDAN AKAN İSİMSİZ
BELİRSİZ VİDEOLARA  SAKIN TIKLAMAYINIZ !!!

Aradığın şey sende...

Sahi kaç kopyayız biz?

 
Aynı beden içinde kaç farklı ruh halini aynı anda yaşayıp, kaç farklı kişiliğe bürünebiliyoruz? Bu kişiliklerin hangisi biziz, hangisi fotoko­pimiz?
James Bond filmlerindeki kibar, yakışıklı ve aynı zamanda da güçl...ü İngiliz salon erkekle­rini hayran hayran izleyen kadın mı size daha yakın, yoksa motorsikletli bir James Dean serseriliğine tutulup maceralar özleyen mi?
Ne zaman Maryl Streep'in çehresindeki duruluğun ve gizemin büyüsüne kapılıp din­gin hayatlar hayal ettiğinizi, ne zaman herşeye boşverip Madonna'nın isyana ve günaha çağıran sesine koştuğunuzu kendinize itiraf edebilir misiniz?
Huzurlu bir dağ başında sadece ırmak şırıl­tısı ve kuş sesleriyle sakin bir hayatı düşleyen bıkkınlar mısınız, yoksa deniz kenarında bile televizyonlarım ve cep telefonlarını elinden bırakamayan gönüllü kent mahkumları mı?
Ya aynı anda ikisine birden özenmenizi nasıl açıklayacaksınız..?
Hangi kopyanız
"Kaçıp gidelim uzaklara diyor, siz sıkı sıkıya bu topraklara bağlı dururken...
Kinler, sevgiler, öfkeler, kahkahalar ve göz­yaşlarıyla örülmüş, çok kopyalı bir hayatı na­sıl kendinize bile söylemeye cesaret edemedi­ğiniz bir tür iki (üç-dört..?) yüzlülükle yaşayıp gittiğinizi farkediyor musunuz?
Her akşam haberlerin karşısında genç me­zarların ardından gözyaşı dökerken, sonra nasıl birden unutup kendi bencil dünyanıza çekilebiliyorsunuz? Resmi bir toplantının ortasında, aklınızdan masanın üzerindeki kalın raporun sayfaların­dan oyuncak uçaklar yapıp, tek tek aşağı at­mak geçerken hala büyük bir ciddiyetle kös kös oturuyor olmanızı gülümseyerek mi ha­tırlıyorsunuz, üzülerek mi..?
Aklınızdan geçeni yapamamanın, ruhunuz kopya kopya çoğalırken asıl hayatı tek kopya olarak tüketiyor olmanın bedelini biliyor mu­sunuz? Kopyalarınızı, orjinal kimliğinizle konuştu­ruyor musunuz hiç...? İçinizdeki canavar, ruhunuzdaki melekle hesaplaşıyor mu? Hangisinin ne zaman, nasıl ortaya çıkacağı­nı denetleyebiliyor musunuz? Siz kopya sandıklarınızın bir bileşkesi misi­niz, yoksa kopyalarınız da aslınıza mı benzi­yor? Bilmeden her kopyada aslınızı yeniden mi üretiyorsunuz? Göçüp giderken ardınızda kaç asıl, kaç su­ret bırakacaksınız? Kaçının hatırlanmasını isteyecek, kaçından utanacaksınız? Sahi, kaç kopyasınız siz...? Hangisi sizsiniz, hangisi fotokopiniz...?
Can Dündar

YAĞ YAKICI MAYDANOZ LİMON KÜRÜ..!!!


- 15 -16 sap larıyla beraber hormonsuz maydanoz - 1 limon suyu - Yarım su bardağı su
Yapılışı: Saplı maydanozları, limon suyunu ve klorsuz suyu koyup blenderden geçirin. Elde ettiğiniz yeşil suyu sabahla...rı aç karnına kahvaltıdan 10-15 dakika önce için. 15 gün uyguladıktan sonra 3-4 gün ara verip yeniden 15 günlük bir kür daha yapın.#Maydanozun Yararları Nelerdir?
Maydanoz böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesinde yardımcı bir rol alır. Ağızda hoş bir koku bırakır. Özellikle yemek sonrasında kötü ağız kokularının giderilmesini sağlar. Uyku sorunlarına taze ya da kuru halde tüketilmesi yararlı olacaktır. Cilde renk ve canlılık kazandırır. Ateş düşürücü ve terletici bir etkisi vardır. Karaciğerin daha sağlıklı çalışabilmesi için yardımcı olur. Böcek ısırmasında, yanıklarda ve iltihaplarda lapa olarak kullanılmakta ve yararlı olmaktadır.
Maydanoz kadar son dönemde maydanoz suyu da sık kullanılır hale gelmiştir. Aslında, maydanoz suyu bugün keşfedilmiş bir ürün değildir ancak etkinliği son dönemde daha da artmıştır. Maydanoz suyunun yararlarını sıralamak gerekirse,
Maydanoz suyunda yoğun miktarda klorofil bulunmaktadır. Klorofil kan artırıcı etkiye sahiptir. Ayrıca böbrek, karaciğer ve idrar yolları üzerinde temizleyici bir etkiye sahiptir. Sindirim yolları sorunu yaşayan kişiler maydanoz suyu tüketerek burada oluşan sorunları giderebilir. Maydanoz suyu sindirim yolları üzerinde uyarıcı bir etkiye sahiptir. Maydanoz suyu ince bağırsakların çalışmasını düzenler. Maydanoz suyu bol miktarda C vitamini içermektedir.
Maydanoz suyu nasıl hazırlanır?
Maydanoz suyu nasıl hazırlanır; 4 bardak su içerisinde 1 demet maydanoz kaynatılır ve günde üç defa 1’er bardak şeklinde içilir. Farklı bir karışım şeklinde kullanmak isteyenler bal ya da limon ilavesiyle de içebilir. İbrahim saraçoğlu nun denenmiş yağ yakan maydanoz limon kürü. Yağ yakıcı özelliğinin yanında Hepatit B ve C hastalarının kullandığı ilaçlar karaciğerde yağlanmaya neden olur. Bu ilaçları kullananlar için de mükemmel bir destekleyicidir.Herkesin kullana bileceği bu karışımı sadece tansiyon sorunu olanlar kullanamaz. Maydanozun sahip olduğu tansiyon düşürücü özelliğinden dolayı tansiyon sorunu olanlar kesinlikle kullanamaz bu karışımı. Ayrıca deri altında yağlanma varsa yok eder bu yağlanmayı, cilde parlaklık verir ve daha genç görünmesini sağlar. Hem zayıflamak hemde genç ve sağlıklı olarak daha kaliteli yaşamak isterseniz bu kürü mutlaka uygulayın. Maliyetsiz evinizdeki malzemelerle kolayca hazırlayacağınız bu kürü sabahları tüketmelisiniz.

Not: Doktorunuza danışmadan kullanmayınız...

Alıntı

Seni Çok Seviyorum Bitanem. Tüm Gün Seni Düşündüm...

Eviniz İçin enerji taşları


Ametist: Ametist taşı mor ve lavanta renklerindedir. Evdeki negatif enerjiyi temizlediği düşünülen bu taş, evin enerjisini pozitife dönüştürmede, aile bireylerine yaşama sevinci katmada etkili olabiliyor. Canlan...dırıcı bir etkisi var. Stresten kaynaklanan zihinsel yorgunlukları gideriyor. Çok çalışmanın verdiği yorgunluk, huzursuzluk ve baş ağrısından şikayetçiyseniz, ametist taşını odanıza yerleştirebilirsiniz. Ametist taşını, evde televizyonun veya bilgisayarın yanına koyarak gözlerinizi koruyabilirsiniz. Yaydığı pozitif enerjiyle uyum ve dengeyi sağlıyor. Yatak odası, çalışma odası, mutfak ve salon olmak üzere her odada rahatlıkla kullanabilirsiniz. Karar vermeyi güçlendiren taş, yatıştırıcı etkiye de sahip.
Mercan: Mercan taşı aşkın sembolüdür. Antidepresan özelliğe sahiptir. Evinize yerleştireceğiniz mercanla yaşamınıza coşku ve pozitif düşünce katabilirsiniz. Ayrıca nazara iyi geliyor ve konsantrasyonu güçlendiriyor. Çalışırken daha iyi bir konsantrasyon için çalışma masanızın üzerine koyabilirsiniz. Sedef hastalığı başta olmak üzere cilt hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor.
Akik: Akik, evinizin enerjisini canlandırarak sizi olumsuz etkilerden arındırma özelliğine sahip bir taş. Başarıyı simgeliyor ve cesareti arttırıyor. Çalışma odanıza ya da iş yerinizdeki masanıza yerleştirebilirisiniz. Fiziksel canlılığı arttırarak tembelliği gideriyor. Çocukları olumsuz duygulardan koruyor. Bu özelliğinden faydalanmak için çocuk odalarında da kullanabilirsiniz. Güç, keyif ve iyimserlik hissi için akik taşını evinizde sergileyin.
Kuvars: Kuvars ataşı, dumanlı ve pembe olmak üzere çeşitli renklerde bulunuyor. Pembe kuvars aşk, bağışlanma, barış, güzellik ve duygusal denge sağlıyor. Mavi, mor ve gri kuvars boğaz ağrıları ve kalbe iyi geliyor. Kuvars negatif enerjiyi temizliyor ve zihinsel konsantrasyonu sağlamaya yardımcı oluyor. Kuvarsı evinizin barış ve uyum dengesi için kullanabilirsiniz.
Aquamarine: Şans ve cesaret taşıdır. İletişimi güçlendirme gücüne sahiptir. Bu özelliğinden faydalanmak için aquamarine'i evinizin salonunda ya da işyerinizdeki toplantı odalarında kullanabilirsiniz. Sinirleri yatıştırması ve yaratıcılığın ortaya çıkmasında büyük rol oynar. Aquamarine ile sakin ve huzurlu bir ortama sahip olup evinizdeki üretici gücü arttırmayı deneyin.
Yeşim: Bereket ve uğur taşıdır. Aklı sembolize eder. Eski Çin'de cesaret, bilgelik ve adalet verdiğine inanılan yeşim taşını evinizde mantık ve dengeyi sağlamak için kullanabilirsiniz. Duygusal denge, aşk, sadakat, cesaret, barış ve uyumu güçlendirme özelliğine sahiptir. Sağlık arttırıcı etkisi vardır. Evinizde kullanarak sinir sistemini, kalp, böbrekler ve bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerinden yararlanabilirsiniz.
Kehribar: Reçinenin taşlaşması sonucunda oluşan bir taştır. Çok yumuşak ve hafiftir. Isınınca manyetik ve elektriksel hale gelir. Soğuk algınlığı, boğaz, tiroid ve bademcik hastalıklarına iyi gelir. Soğuk kış günlerinde evde şifa niyetine rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kalsedon: Bu taş kişinin özgüvenini arttırır. Duyarlı olmayı sağlayarak algıları güçlendirir. Çalışma odalarında veya işyerlerindeki toplantı odalarında kullanarak enerjiyi yükseltmeye ve kendini rahat ifade etmeye yardımcıdır

Kaynak: Kristal Lotus

Evde Kalmış Kızlar Koca Bulana Kadar Bu Kabinlerde Uyutuluyor!

MİSAFİRHANE


İnsan kısmı bir misafirhane,
Her sabah yeni birisi gelir.
Bir sevinç, bir bunalım, bir zalimlik
Aniden farkına varmak bir şeyin
Hepsi beklenmedik misafir.
Hepsini karşılayıp eyle!
Evini vahşetle süpürüp
Bütün mobilyalarını boşaltan
Bir kederler kalabalığı bile gelse
Her geleni alnının akıyla misafir et.
Olur ki yeni bir sevinç getirmek için boşalttılar evini
Karanlık düşünceler, utanç ve garez
Hepsini gülümseyerek karşıla kapıda
Ve hatta buyur et içeri.
Şükret kim gelirse gelsin ger gelene,
Çünkü bunların herbiri
Öte yandan kılavuz olarak gönderildi.

Mevlana Celaleddin Rumi

İÇİMDEN BİR SES DİYOR Kİ;




''Ne ekersen, onu biçersin'' sözünün anlamı bilinçaltına ektiğin, her fikrin ve inancın yaşamın objektif ekranında ortaya çıkmasıdır. Dışındakiler içindekilerin AYNASIDIR. Dışardaki olaylar içindeki olayları ta.kip ederek yaşam bulur. Eğer bunun doğru olduğunu kabul edersen..  Kendini kontrol edip iyleştirmeye ve değiştirmeye hazırsın demektir. Bu olumsuz düşünce kalıplarını bulmanın tek yolu bunların varlığını KABUL etmekten geçer. Farkındalık budur..


Bu bakış açısı kabul edildikten sonra yapılacak ilk iş. Kendi hastalıklarına ve rahatsızlıklarına  bakarak, bunların hangi inanç ve düşünce kalıplarınadan kaynaklanıp bedenine ve yaşamına yansıdığını bulabilirsin.. Bilinçaltı zihnindeki bu çalılardan, dikenlerden, ayrık otlarından kurtulmak için Bir BAHÇIVAN gibi  çok ciddi bir çabayla özenerek çalışmalısın... Böylelikle Bilinçaltı zihnin, Senin özenerek seçtiğin güzel çiçeklerden oluşan, içinde olmaktan hoşlandığın, HOŞ kokular saçan çok güzel bir BAHÇEYE dönüşebilir..


Bunu senden başka hiçkimse yapamaz.. Kendi yaşam sorumluluğunu almalısın. Bilinçaltı zihnine ektiğin her HUZUR tohumu, Yaşamında filizlenen armağanlar olarak sana geri dönecek.. Ben daima seninleyim, Ne kadar küçük olursa olsun ilk adımı isteyerek at. İyileşmeyi ve öğrenmeyi tüm içtenliğinle iste, MUCİZELER mutlaka gercekleşecektir.
KENDİNLE BARIŞ, DÜNYA SENİNLE BARIŞMAYA HAZIRDIR
Sonsuz Şifa Enerjisi Bireysel Seansları Uzmanı
_____ Cavit Çağ

Baba, bu evde ben yattıktan sonra arkamdan konuşuluyor mu?

Yaşananlar zararlı yada faydalı olarak ta değerlendirilmemeli.. İyi ya da kötü olarak ta.. Tüm yaşadıklarımız bizim ruhsal gelişimimize katkı sağlayan DENEYİMLERdir..

263428_467861619949608_1236963995_n[1]Hayat bize zarar vermez..
Bize zarar verdiğini sandığımız şeyler kendi seçimlerimizin sonuçlarıdır..
Yanlış yada doğru..
O seçimi yapan biz kendimiziz..
Kimse bizi zorlamadı ya..
Yaşananlar zararlı yada faydalı olarak ta değerlendirilmemeli..
İyi ya da kötü olarak ta..
Tüm yaşadıklarımız bizim ruhsal gelişimimize katkı sağlayan DENEYİMLERdir..

Mehmet Şen

BİRİ KADINLARI KURŞUNLUYOR SANKİ ....






Kullandığınız Dudak Ruju sizin Kansere yakalanıp ölmenize sebeb olabilir.
Neden Çünkü içlerinde toksik etki göstericek miktarda kurşun içeriyor olabilirler.
Ruj ne kadar fazla kurşun içeriyorsa o kadar tehlikelidir. Şu testi yapabilirsiniz: Elinize bir miktar ruj sürün, altın yüzüğü ruja sürün, eğer rujun rengi siyaha dönerse kurşun içeriyordur. Dr. Young verdiği listenin dışında aratma yaptım. Ancak marka isimlerini vermenin doğru olmadığını düşünüyorum. Aşağıda FDA zaten... markaları ve kaç ppm kurşun içerdiğini zaten açıklamış durumda o markaları benim yazmama gerek yok!.
FDA'nın yaptığı analizlere bu linkten ulaşılıp bakılabilir. Kurşun en ağır metallerden ve toksik maddelerin başında geliyor. Amerikan Hastalık Önleme ve korunma merkezi toksik seviyede olmayan kurşun diye bir şey yoktur açıklamasını yapmış. Google'da şu şekilde arama yaptırabilirsiniz "The lipstick contain toxic levels of lead". Biz kime güvenicez derseniz, bir tek kendimize güvenebiliriz. Araştırma yapıp kendimizi buna göre korumamız lazım. İngilizce şöyle yazıyor : The U.S. Centers for Disease Control and Prevention states: “There is no safe blood lead level.” The agency suggests avoiding all sources of lead exposure, including lead-containing cosmetics.
Ayrıca Naturalnews sitesinde aratma yaptım bir çok makale çıktı. Aşağıda bunlardan bir kaçı görülebilir.
 

Kaynak: Kemal Milır




Bir Sazan Olayı...Biraz Da Gülelim:)


Otobüsle giderken, Bolu Dağı'nda verilen molada hemen tuvalete koşturdu. Korkunç sıkışmıştı. Şansına boş kabin bulup kendini oraya attı...
Tam oturmuştu ki yan... kabinden bir ses "merhaba" dedi. Adam şaşkın "Merhaba" diye cevap verdi. Ses devam etti: "Nasılsın?"
İlk defa başına böyle bir şey geliyordu...
Yine şaşkın şaşkın yanıtladı: "Sağ ol, iyiyim. sen nasılsın?"
Ses sordu: "Ne yapıyorsun?"
Bir an tereddüt geçirdi. Adam onun tuvalette olduğunu bildiği için mutlaka ne yaptığını da biliyordu. Düşündü ve yanıtladı:
"Ben" dedi "İstanbul'dan Ankara'ya gidiyorum. Sen nereye gidiyorsun?"
Adamın sonraki cümlesi bu muhabbeti sona erdirdi.
"Hayatım, telefonu kapatıyorum.Yandaki tuvalette bir gerizekalı var. Sana sorduğum sorulara yanıt verip duruyor. Ben seni sonra ararım..

Acıkmaya Başlıyorum...

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin işbirliğiyle, National Geographic Türkiye’nin Mart 2013 sayısında ek olarak yayımlanan 101 Soruda Organik Ürün Rehberi’ne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...



Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin işbirliğiyle, National Geographic Türkiye’nin Mart 2013 sayısında ek olarak yayımlanan 101 Soruda Organik Ürün Rehberi’ne aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...
http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/1304/konu.aspx?Konu=6

https://www.facebook.com/bugdaydernegi

"Dışarıda karşılaştığın engeller, içinde taşıdığın sınırlardır. Sende korkuyu ve endişeyi yaratanlar bu olanlar değil, aksine bu olanları yaratanlar senin korku ve şüphelerindir.''

531065_500116473358992_23400223_n[1]

 

"Dışarıda karşılaştığın engeller, içinde taşıdığın sınırlardır. Sende korkuyu ve endişeyi yaratanlar bu olanlar değil, aksine bu olanları yaratanlar senin korku ve şüphelerindir.''
Stefano D'Anna

Aydilge - Akıllı Bir Deli

http://youtu.be/1mVcraFMc2I

Yüz Çizgileri Hastalıklar Hakkında Kabaca Neler Söylüyor?



Çin’de yüz okuma tezinin sahibi M.Ö. 3.asırda yaşadığı sanılan filozof Gui-Gu Tze'nin Xiang Bian Wei Mang isimli kitabı bugün de basılmakta ve fizyonomi öğrencileri tarafından üzerinde çalışılmaktadır.
Çinliler yüzyıllardır yüz okuma sanatını kullanarak detaylı karakter analizleri yapıyor ve pek çok hastalığı teşhis edebiliyorlar. Çin yüz okuma sisteminde yüz Yin-Yang’ın Taoist teorilerine göre 108 temel bölgeye ayrılıyor ve bu bölgelerin her biri vücudumuzdaki organların karşılığı oluyor. Yüz bölgelerindeki biçimlenmeler, renk ve doku değişimleri ise karşılık geldikleri organların ne kadar sağlıklı olduklarına dair ipuçları veriyor. Böylece kişilerin mevcut ve gelecekteki sağlık durumlarına göre değerlendirmeler yapılıp tedavi yöntemleri önerilebiliyor.
Yüz Çizgileri Hastalıklar Hakkında Kabaca Neler Söylüyor?
Böbrek: Çok fazla çalışıyor, az uyuyor, yüksek miktarda kahve içiyor ve fazla sorumluluk yükleniyorsanız gözlerinizin altındaki yarım ay şeklindeki böbrek/karaciğer bölgesine bakın. Eğer bu bölge şişik ve mora çalan bir renkteyse bu çok çalıştığınız, adrenalinizi tükettiğiniz, yağlı yemekler yediğiniz ve sıvı dengenizin bozulduğu anlamına geliyor. Kulaklarınız deri renginizden daha koyu ve kırmızı renkteyse şayet, bu durum da çok enerji harcadığınız anlamına geliyor. Gözlerinizin iç köşesi çukurlaşmış ve koyu mavimsi bir renk almışsa aynı tanılar yapılabilir.
Karaciğer: Yüzünüzdeki böbrek/karaciğer bölgesi koyu kahverengiyse ve bulanık bir görüntü arz ediyorsa, karaciğerinizin işlevi yavaşlıyor demektir. Bunun sebebi gerginlik, stres, öfke, yağlı yemekler veya alkol olabilir. Eğer bu görüntüye başınızın yan bölgesini kaplayan bir acı, çenede gerilme, kaşlar arasında uzunlamasına iki çizgi de eşlik ediyorsa, yağ ve hormonal dengeniz bozulmuş olabilir. Yağ miktarını azaltmaya bakmalısınız. Kaşlarınızın arasındaki iki çizgi, çengel şeklinde daha küçük iki çizgiyle tamamlanıyorsa, safra kesenizde bazı problemler baş gösterebilir. Aman dikkat! Alnınızdaki benekler veya çizgiler ise yağlı besinler veya aşırı süt ürünü tükettiğiniz anlamına geliyor.
Mide ve Bağırsaklar: Ağız bölgesi, mide ve bağırsakların enerjisini gösterir. Yüzün aşağı bölgesi de karın bölgesine ilişkin işaretler verir. Beyaz noktalar veya deri altında kabarcık hissi ya da deri de oluşan lekeler bir tür mantar hastalığı olan maya enfeksiyonu, fazla şeker veya süt ürünleri kullanımına işaret eder. Çeneniz kırmızı ve şişkinse bu, organlarınızda yapısal bir zayıflık veya karın bölgenizde bir sıkışıklık olduğu anlamına geliyor. Alt dudağınız dışarıya çıkık duruyorsa kalın bağırsağın aşağı kesiminde uyuşukluk ve işlev yavaşlaması var demektir. Üst dudağınız çatlak, kırmızı ve köşede noktalar varsa bu, midenizdeki asitlenme, yanlış diyet nedeniyle de midenizde yanma olduğu anlamına gelir. Gözlerinizin iç tarafından yanaklarınıza doğru inen çizgiler başka bir bağırsak problemine işaret eder. Ağız çevresinde sarı renk çizgi veya dudakların renksiz oluşu sindirim enerjisinin zayıf olduğu, beslenme şeklinin değiştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Yeşil renk, karaciğerin ana problem olduğu, çok ince dudaklar ise çalışma delisi bir karakteri gösterir.
Akciğer: Burun delikleri etrafında ve yanakların alt kısmında kırmızılık ve şişkinlik, akciğerlerde rahatsızlık ve balgam oluşumuna işarettir. Eğer bu bölge aniden kızarır ve kurursa, bronşit rahatsızlıkları her an baş gösterebilir demektir.
Enerji ve Canlılık: Çin tedavisinde kaşlar yaratıcılık yeteneğini, zihinsel becerileri ve enerji düzeyini gösterir. Ayrıca diğer insanlarla, ailemizle ve toplumla nasıl iletişime geçtiğimizin de alameti olabilir. Kalınlık ve genişlik arttıkça bu, kişinin daha güçlü, hırslı, iradeli, direşken ve aktif olduğunu gösterir. İnce kaşlar ise hassasiyet, sağlık açısından da kırılganlık göstergesidir. Farklı yönlerde çıkan kaşlar huzursuz ve aceleci, odaklanmak için diğerlerinin yardımına ihtiyaç duyan bir yapıyı işaret eder. İnce ve sivri kaşlılar ise yenilikçi, iradeli, bağımsız, öncü ve üstünlük kaygısı, en iyi olma kaygısı güden insanlardır. Hilal şeklindeki kaşlara sahip olanlar karar verirken sezgilerine dayanan ve diğerleriyle çalışmayı seven kişiliklerdir. Kaşları kenarlara geldikçe dağılan kişiler de tiroit bezlerinde problem olabilir.

alıntı

Her zaman müziğin ve kahkahan olsun.. Ve her fırtınayı bir gökkuşağı takip etsin…

523614_621693001177514_1982647099_n[1]


Sevinçlerin, gece gökyüzündeki yıldızlar gibi sayısız olsun..

Yengilerin tüm dünyanın okyanuslarının tüm sahillerindeki kum tanelerinden daha bol olsun..

Yoksunluk ve mücadele yaşamından daima yok olsun..

Ve güzellik, düzen ve bolluk daimi yoldaşların olsun..

Seçtiğin her yol saf ve iyi ve latif olana götürsün..

... Her şüphenin ve korkunun yerini, sen etrafında Yüksek Bir Gücün kanıtını gözlemlerken, derin, ebedi bir güven alsın…

Ve sadece karanlık olduğunda ve hayatın fırtınaları geldiğinde,

Varlığının özündeki ışık dünyayı aydınlatsın…

Ölçünün ötesinde sevildiğinin daima farkında olasın ve karşılığında koşulsuz sevmeye istekli olasın…

Daima Yaradan'ın kollarında korunduğunu ve sakındığını hissedesin, korunan bir çocuk gibi…

Ve yargılamak için baştan çıktığında, hepimizin BİR olduğumuz,

Ve düşündüğün her düşüncenin, herkese ve her şeye dokunarak Evren’de yankılandığı sana hatırlatılsın…

Ve geride durduğunda, kendini alıkoyduğunda, sevginin özgürce aktığında, en iyi şekilde aktığını,

Ve en büyük armağanı verirken aldığımızı hatırlayasın…

Her zaman müziğin ve kahkahan olsun..

Ve her fırtınayı bir gökkuşağı takip etsin…

Memnuniyet her hayal kırıklığını yıkasın, Sevinç her üzüntüyü çözsün, Ve sevgi her acıyı hafifletsin…

Her yara bilgelik getirsin..

Her sınav zafer getirsin, Ve her geçen gün ile, önceki günden daha çok bolluk içinde yaşayasın..

Tüm kalbin ilahi aşkla dolsun Ve başkaları da senin tarafından  şifalansın Bu senin için kalbimin dileğidir…

Niyetim şifalanasın

Kaynak: Serap Görmez Etçi

Zerdeçal nedir ve zerdeçal faydaları nelerdir?



Hint safranı olarak da bilinen zerdeçal özelikle  Pakistan Çin Hindistan gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Tropik ülkelerde kültürü yapılmaktadır. Ülkemizde ise yetişmemektedir.
Köri tozunun temel öğelerinden olan zerdeçal Batıda daha çok baharat olarak kullanılmasına rağmen Asyada uzun zamandan beri doğal ilaç olarak kullanılmaktadır.

Etken maddesi curcumin olan zerdaçalın 3 gramında yaklaşık olarak 30 ila 90 mg curcumin bulunur. Zerdeçalın kullanılan kısmı toz haline getirilmiş köküdür. (zerdeçal tozu)

Zerdaçal Faydaları Nelerdir?

Antioksidan etkilidir. Curcuminin antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğu görülmüştür.
İltihap giderici özelliği vardır.

Zerdeçal karaciğer için yararlıdır. Karacigeri güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder.
Solunum yolu enfeksiyonların tedavisinde yararlanılır.
Curcumin kansere karşı koruma sağlar ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engelleyici özelligi vardır.
Yapılan araştırmalarda cilt, kolon, ve gögüs kanseri için faydalı olabileceği görülmüştür.
Safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarına karşı etkisi
Deneysel çalışmalarda zerdaçalın kolesterolü azaltıcı etkisi belirlenmiştir.
Kalp hastalıklarını önleyebileceği yine yapılan araştırma sonuçlarından biridir.
Zerdeçal kullanımı hazmı kolaylaştırır.
Sigaranın verdigi zararları önemli ölçüde azaltabileceği yapılan bir çalışmada görülmüştür.

Haricen deri rahatsızlıklarında yararlıdır.
Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde zerdeçalın Kistik fibroz tedavisinde önemli fayda sağlayabileceği gösterilmiştir.

Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu zerdeçal rizomunun safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarında ve hazımsızlıkta kullanılabileceğini belirtmiştir.

Zerdeçal Nasıl Kullanılır
?
Zerdeçal bal ile karıştırılıp ya da yemeklere katılarak kullanılabilir.
Kapsül halinde günde 1-3 tablet alınır


yaşam bu

not: Kullanmadan önce doktorunuza danışınız...

ZERDEÇALININ SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI:


 1- Anti-enflamatuar olarak Zerdeçal Zerdeçal anti-inflamatuar özellikleri olduğu uzun süredir bilinmektedir . Vücuttaki eklem ağrısı ve artrit için yaygın olarak kullanılmaktadır. Arizona Üniversitesi’ni.n 2006 yılındaki bir çalışmasında romatoid artrit üzerinde zerdeçal etkisi incelenmiştir. Çalışmada zerdeçal kullanılarak semptomların, hemen hemen tamamıyla yok olduğu veya belirgin bir azalma olduğu sonucuna ulaşmışlardır.. Ayurveda ve Çin ilaçları hem içten hem dıştan inflamasyon ve enfeksiyon iyileşmek için zerdeçal kullanabilirsiniz. Bu, vücut için en güçlü doğal anti-inflamatuar mevcut olarak bilinen ve anti-enflamatuar ilaçlar çoğunluğu olarak, ancak herhangi bir yan etki olmadan da iyi sonuç verir.
2- Kanser Engelleyici olarak Zerdeçal Zerdeçalın aktif bileşeni kurkumin olduğunu. UCL’daki Doktorlar, zerdeçaldaki kurkumin baş ve boyun bölgesindeki kanser büyümesinden sorumlu olan ana enzimin bloke ederek, malign hücrelerin ilerlemesini önleyebildiğini keşfettiler. Zerdeçal , kansere neden olan serbest radikalleri azaltır ve güçlü antioksidan özelliği ile vücudun zarar görmesini önlemek için savaş verir. Zerdeçal ile yapılan çalışmalarda cilt, meme, kolon ve prostat gibi çeşitli kanser türleri önlediğini ve tedavi ettiğini göstermiştir.
 
Depresyon için Zerdeçal Zerdeçaldaki kurkumin, beyin içinde serotonin ve dopamin barındırma kapasitesini artırmaktadır. Depresyon tedavisinde kullanılan mükemmel bir maddedir. Alzheimer Hastalığı için Zerdeçal Zerdeçal beyin içinde amyloyd plak oluşumunu ortadan kaldırarak, Alzheimer hastalığının önlenmesinde etkili olduğu gösterilmiştir. Yanık ve kesiklerde Dezenfektan olarak Zerdeçal Zerdeçal yaraların iyileşmesini hızlandırmak için doğal bir dezenfektandır. Hindistan'da baharat dezenfektan özellikleri zerdeçal sahiptir için onların band-aids alınır.
Hint pazarında içinde zerdeçal maddesi içeren yara bandı bile mevcuttur. Yaralara zerdeçal tozu dökülerek hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Zerdeçal genellikle larenjit veya tıkanıklığı olanlar için gargara olarak kullanılır . Sedef tedavisi için cilt üzerine sürülür. Bağırsak solucanlarından kurtulmak için Zerdeçal Ham zerdeçal suyu İçmek bağırsak solucanlarından kurtulmak için etkili bir çözüm olduğu kanıtlanmıştır. Bir Kemoterapi de yardımcı olarak Zerdeçal Zerdeçal, kemoterapi ilacının yan etkilerini azalttığı gözlemlenmiştir.
Göz Sağlığı İçin Zerdeçal Zerdeçal katarakt neden olan mercek protein, de oksidiyonu azalttığı gözlemlenmiştir. Ayrıca, iyi bir göz sağlığı için gerekli olan vitamin A C ve D içerir. Düzenli olarak kullanıldığı zaman gözleri güçlendirir ve iyileştirir. Astım için Zerdeçal Zerdeçal vücuttaki balgamı temizler, akciğerleri temizler ve astım spazmları azaltır. Kilo kaybı için Zerdeçal Yapılan Çalışmalar zerdeçalın metabolizmayı hızlandırdığını ve daha kolesterolü de azalttığı gözlenmiştir

Hayatın Zenginliği...





Bugün hava çok güzel..

85 yaşındayım, ''Bugün hava çok kötü'' dediğim pek olmadı. Hava hep güzeldir. Güneşli olsa da güzeldir, yağmur yağsa da güzeldir, kar beyaz bir örtü halinde etrafı kaplasa da güzeldir. Soğuk da güzeldir, sıcak da...

Hatta sisli, puslu havalar da...

Yeter ki senin iç dünyan aydınlık olsun, berrak olsun.

Yeter ki , gözlerin gerçeği görsün, aklın özgürce düşünebilsin...

Sen yaşadığının farkına var...

Derin bir nefes alıp gözlerini kapat...

Düşün!..

Yaşamı san hediye eden Yüce Allah'a en son ne zaman, içtenlikle ve inanarak teşekkür ettin?

Üstelik sağlığın da yerinde ise binlerce şükür Allah'

ıma diyebiliyor musun!..

Cebinde çok para olup olmadığını sormadım!

Çünkü bu pek o kadar da önemli değil!

Hayatın zenginliği uçsuz bucaksız...

Tükenmez...

Hepsi de senin, benim için yaratılmış...

Yeter ki onları görelim...

Bildiğin gibi, bakıp da görmemek mümkün!

Sen görmeye, duymaya, hissetmeye hazır mısın?

Çok sık tekrar edilen bir hata var: İnsanlar sahip olduklarına şükredeceklerine gözlerini hep ulaşamadıklarına dikiyor. Halbuki seni mutlu eden şey senin yanındadır ama sen ondan uzaksın...

Kaynak: Mehmet gündem

Lüzumsuz Adam İshak Alaton

Kimse bir başkasını yargılayabilecek kadar kusursuz değildir ama kendinde bu hakkı görebilecek kadar hadsizdir...

En gizemli, çözülmez: Akrep, Balık, Yengeç, Başak, Terazi



•En gizemli, çözülmez: Akrep, Balık, Yengeç, Başak, Terazi
•En hareketli, enerji dolu, sevimli: Yay, İkizler, Koç, Aslan
•En duygusal: Yengeç, Balık, Boğa, Terazi
•En zeki: Kova, İkizler, Terazi, Başak, Oğlak
•En havalı: Koç, Aslan, Kova, İkizler
... •En disiplinli ve başarılı: Oğlak, Başak, Boğa
•En büyüleyici: Balık, Akrep, Terazi, Oğlak, Yengeç
•En güvenilir: Koç, Oğlak, Aslan, Akrep, Boğa, Kova, Başak
•En baskın, dik kafalı ve egolu burçlar: Kova, Aslan, Koç, Boğa, Akrep

Ya Halil Ağbi Ne Yaptın Yaaa? Köpekler Kedi Yemez ki?

Elleri, kafası ve yüreği ile çalışan insan sanatkardır.

Elleriyle çalışan insan işçidir.
Elleri ve kafasıyla çalışan insan ustadır.
Elleri, kafası ve yüreği ile çalışan insan sanatkardır.

Goethe

Zamanı ne bir dakika geriye , Ne de bir dakika ileriye alabirim....



Zamanı ne bir dakika geriye , Ne de bir dakika ileriye alabirim.... Geleceğimi ne bir dakika önce , Ne de bir dakika sonra yaşayabilirim.... O yüzden En bildiğim şeyi yapmalıyım.... Hayatımı en iyi şekilde yaşamalıyım ".....!!!   ♥ ♥