11 Şubat 2012

Çok Hoş Yapmışlar... Kaçırmayın...

Ruhunu yüzüne giyecek kadar cesur musun?

Seni öldürmeyen şey güçlü kılar

Üş şey yorar insanı; Affetmek, İçi Yanarken Susmak, olmayacağını Bile Bile Hayal Kurmak...

İlk taşı, hiç günahı olmayan atsın

“ilk taşı, hiç günahı olmayan atsın!”.

hz.isa

14 Şubatta Hediye Kabul Edilir...

Sezen Aksu - Ne Ağlarsın

http://youtu.be/2hp7wHaWi9M

Burçlara Göre Aşk Olumlamaları

Koç: Ben seviyor ve seviliyorum

Boğa: Ben aşkta yolumu açıyorum

ikizler: Ben partnerimle her an uyum içerisindeyim

Yengeç: Ben ilişkimde kararlıyım

Aslan: Ben ilişkimi özgür bırakıyorum

Başak: Ben partnerimle güvendeyim

Terazi: Ben partnerimle her an mutluyum

Akrep: Ben sevmeyi ve sevilmeyi seviyorum

Yay: Ben iç huzurumu koşulsuzca sevdiklerime sunarım

Oğlak: Ben aşkta kontolü bırakırım

Kova: Ben koşulsuz sevenim ve sevilenim

balık: Ben aşkta kararlarımla ilerliyorum

Sana layık değil ama...

Namaste Nedir?

 

 “Namaste” sözcüğünün anlamı ” Ruhunuzu selamlıyorum”. “Namaste” selamında iki elin beş parmağı da birleştirilir.


Bunun anlamı: “Sol el 5 parmağı”: Karmanın 5 duyusu

 “Sağ el 5 parmağı”: İlimin, Bilginin ( Kutadgu Bilig/Kutlı bilgi/ Bilgeliğin bilgisi) 5 aracı Namaste’de ki sağ ve sol el parmaklarının birleştilmesi böylece Karma veya eylemin/hareketin uyumlu olması gerektiğini, sağduyulu hareket edip, buna göre eylemlerde bulunmamız gerektiğini anlatıyor.


Dharma; evrenin değişmez kanunudur her sağduyulu insan evrenin kanununa yani dharma’ya uyumlu olmalıdır.


 Dharma’ya uyulmayınca ortaya Karma çıkar, Karma eylem/harekettir. Evrene uyumsuz hareket edilince etki-tepki ilkesi gereğince ” ne ekersen onu biçersin”, yaptığın olumsuz hareketler seni yaşam döngüsünün içinse sokar, sen dünyada tekrar tekrar doğarak karmanı yaşarsın ta ki dharma’ya uyum sağlayana kadar yani olgun bir ruha sahip oluncaya kadar”:


Himalaya Ma

Seninle aynı fikirde olmadıklarını söyleyenlerden korkma, seninle aynı fikirde olmayıpta bunu söyleyecek cesareti olmayanlardan kork.



 

Seninle aynı fikirde olmadıklarını söyleyenlerden korkma, seninle aynı fikirde olmayıpta bunu söyleyecek cesareti olmayanlardan kork.

Napolyon Bonaparte

Ayla Dikmen - Anlamazdin

http://youtu.be/oSHRG1nwpTg

Yanık ve Yumurta...




Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiş Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır. Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır.


 Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur. Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur!


 Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir

Başarının Sırrı..

İş adamının işleri bozulmuştu. Ne yaptıysa olmuyordu. Bir zamanlar çok başarılı bir insan olmasına rağmen şimdi büyük olan sadece borçlarıydı. Bir taraftan kredi verenler onu sıkıştırırken, diğer taraftan da bir sürü insan ödeme bekliyordu. Çok bunalmıştı ve hiçbir çıkış yolu bulamıyordu. Nefes almak için parka gitti. Bir banka oturdu, başını ellerinin arasına aldı ve bu durumdan ...nasıl kurtulacağını düşünmeye başladı.

Tam bu sırada birden, önünde yaşlı bir adam durdu. 'Çok üzgün görünüyorsun. Seni rahatsız eden bir şey olduğu belli… Benimle Paylaşmak ister misin?' diye sordu yaşlı adam. İşadamının yakınmalarını dinledikten sonra da, 'Sana yardım edebilirim' dedi. Çek defterini çıkardı. İşadamının adını sordu ve ona bir çek yazdı. Çeki ona verirken de şöyle dedi: 'Bu para senin.

Bir yıl sonra seninle burada buluştuğumuzda bana olan borcunu ödersin. Hadi al' dedi. Ve yaşlı adam geldiği gibi hızla gözden kayboldu. İşadamı elindeki çeke baktı. Çekte 500 bin dolar yazıyordu ve imza ise John Rockefeller' e aitti, yani o gün için dünyanın en zengin adamına. 'Tüm borçlarımı hemen ödeyebilirim' diye düşündü. John Rockefeller' e ait bu çekle her şeyi çözebilirdi. Ama çeki bozdurmaktan vazgeçti. Bu değerli çeki kasasına koydu. Onun kasasında olduğunu bilmenin güveniyle yepyeni bir iyimserlikle işine tekrar dört elle sarıldı.

Büyük küçük demeden tüm işleri değerlendirmeye başladı. Ödeme planlarını yeniden yapılandırdı. İyi yapılan işler yeni işleri doğurdu. Birkaç ay sonra tekrar işlerini yoluna koyabilmişti. Takip eden aylarda ise borçlarından tümüyle kurtulup hatta para kazanmaya başlamıştı. Tüm bir yıl boyunca çalıştı durdu. Tam bir yıl sonra, elinde bozulmamış çek ile parka gitti. Kararlaştırılmış saatin gelmesini bekledi.

Tam zamanında yaşlı adamın hızla ona doğru geldiğini gördü. Tam ona çekini geri verip başarı öyküsünü paylaşacakken bir hemşire koşarak geldi ve adamı yakaladı. Hemşire 'Onu bulduğuma çok sevindim, umarım sizi rahatsız etmemiştir' dedi. 'Çünkü bu bey sürekli olarak huzur evinden kaçıp, bu parka geliyor. Herkese kendisinin John Rockfeller olduğunu söylüyor' diye ekledi. Hemşire adamın koluna girip onunla birlikte uzaklaştı.

İşadamı şaşkın bir şekilde öylece durdu kaldı. Sanki donmuştu. Tüm yıl boyunca arkasında yarım milyon dolar olduğuna inanarak işler almış, yapmış ve satmıştı. Birden, hayatının akışının değiştiren şeyin para olmadığını fark etti.

Hayatını değiştirenin yeniden kendinde bulduğu kendine güven ve inançtı. Başarının sırrı, kasamızda duran değil, kendi kalbimizde ve kafamızda olanlardır. Başka yerde aramaya gerek yok.

Bu da Geçer Ya Hu!

Haydi dikkatli bak... Bu resimde ne görüyorsun...

Bazen rüzgarın saçımı dağıtmasına, Yağmurun yüzümü ıslatmasına...

İster iyi, isterse kötü olsunlar, geçen günün olaylarını unutacak, yeni doğan günü sanki en güzel günümmüş gibi güvenle selamlayacağım.♥

Ayaklarıma dolanan engelleri görmezlikten gelecek, gözlerimi başımın üzerindeki hedeflere dikeceğim, çünkü kuru çöllerin nerede bitip yeşil vadilerin nerede başladığını biliyorum.

Deneyeceğim, deneyeceğim ve yine deneyeceğim.

Her engeli, yalnızca amacıma ulaşmada dolambaçlı bir yol, mesleğime yönelik bir meydan okuma olarak göreceğim. Bir denizci nasıl karşılaştığı her fırtınada su yüzünde kalabilme becerilerini daha da geliştirirse, ben de becerilerimi öyle geliştireceğim.

Başarana kadar sebat edeceğim.İster iyi, isterse kötü olsunlar, geçen günün olaylarını unutacak, yeni doğan günü sanki en güzel günümmüş gibi güvenle selamlayacağım.♥

Bu ne güzellik böyle...

Son Zamanların En İyi Psikoloji Testi

  Bu bilinen bir psikoloji testidir. Cevapların, değer verdiğ...imiz ideallerle ve kavramlarla bağlantılı olduğu ortaya konulmuştur.      Aşağıdaki soruları okuyun ve manzarayı gözünüzde canlandırmaya çalışın. Sorunun cevabını uzun uzun düşünmeden, aklınıza ilk geldiği şekli ile bir kağıt üzerine yazın.


Ormanın içinde yürüyorsunuz. Yanınızda kim var?

Ormanın içinde yürüyorsunuz. Bir hayvan gördünüz.. Ne tür bir hayvan?

Hayvan ile aranızda nasıl bir karşılaşma yaşanır?

Ormanın içinde biraz daha yürüyorsunuz. Birden bir açıklığa çıktınız ve karşınızda hayalinizdeki ev duruyor. Bu evi tarif edin.

Hayalinizdeki evin etrafı çitler ile sarılmış mı?

Evin içine giriyorsunuz. Yemek odasına gidiyorsunuz ve yemek masasını görüyorsunuz. Masanın üzerinde ve etrafında ne olduğunu tarif edin.

Arka kapıdan dışarı çıkıyorsunuz. Otların üzerinde yatan bir kap görüyorsunuz. Kap neden yapılmış (seramik, cam, kağıt, demir vs.)?

Kabın durumu ne? (Kırık, sağlam, eski, yeni). Kap ile ne yapıyorsunuz ?

Evin kenarına doğru yürüyorsunuz ve kendinizi su kenarında buluyorsunuz. Ne tip bir su (göl, nehir, okyanus vs.)

Suyun karşısına nasıl geçiyorsunuz ?


 Analizin cevapları:

Sizinle yürüyen kişi hayatınızdaki en önemli kişi.

 Hayvanın büyüklüğü kişisel problemlerinizi ne kadar büyük gördüğünüzü temsil ediyor.

Hayvan ile aranızda geçen karşılaşmanın şiddeti, problemleriniz ile nasıl başettiğinizi gösteriyor. (pasif, agresif).

Hayalinizdeki evin büyüklüğü problemlerinizi çözmek için ne kadar istekli olduğunuzu simgeliyor.

Evin etrafında hiç çit olmaması açık bir insan olduğunuzu gösteriyor. İnsanlar her zaman evinize ziyarete gelebilirler. Çitlerin olması biraz daha kapalı bir karakteri gösteriyor. İnsanların önce telefon ederek gelmesini tercih edersiniz.

Eğer cevabınızın içinde, yiyecek, insanlar yada çiçekler yoksa genel olarak mutsuz bir insansınız.

 Kap ne kadar dayanıklı bir malzemeden yapılmış ise 1. sorudaki arkadaşınız ile olan ilişkiniz de o kadar dayanıklı demektir. Örneğin: kağıt ve cam dayanıklı değildir buna karşılık metal yada plastik dayanıklıdır.

Kap ile ne yaptığınız, 1. sorudaki arkadaşınıza karşı tavrınızı ortaya koyuyor. Örneğin kap bakırdan yapılmış ve içi su dolu ise tekrar eve taşıyorsanız, bu sizin arkadaşınıza değer verdiğinizi gösterir ve ilişkinizin sağlam temellere dayandığını simgeler. Oysa kap seramikten yapılmış ve kırık ise, sizde parçaları evden uzağa atıyorsanız, bu kişi ile ilişkinizde sorunlar olduğunu ve onu uzaklaştırmaya çalıştığınızı gösteriyor

 Suyun büyüklüğü sizin cinsel isteğinizi simgeliyor.      Suyun karşısına geçerken ne kadar ıslandığınız cinsel hayatınızın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor

Eğer kendini kabul edersen, bu her şeyi kabul etmenin başlangıcı olur...

Eğer kendini kabul edersen, bu her şeyi kabul etmenin başlangıcı olur...

 Kendini reddediyorsan, aslında evreni reddediyorsun demektir...

 Kendini kabul ediyorsan, o zaman varoluşu da kabul ettin...

O zaman yaşam iyi, ölüm de iyi; neşe iyi, keder de iyi; sevgilinle olmak iyi, yalnız olmak da iyi...


Cavit Çağ

Hayatın Kalbinde Kendini Bulmak

Ey okur;
Bu kitabı okuduğunda,
Bir parça daha hoşgörülü olmuşsan, bir parça daha sevdiklerine zaman ayırıyorsan, bir parça daha iyiliğe bulaşmış, üzgün kalplere mutluluk dağıtmışsan, bir parça daha insanca duyguların artmışsa ve içindeki negatif duyguların azalmışsa, daha güler yüzlü olmuşsan, işte bu senin zaferindir. Doğru yolda ilerlemeye devam et... İyilikler hep üstümüze olsun...
Nice hikâyeler vardır; insanlara ders vermekle kalmaz, insanların davranış şekillerini değiştirmelerini ve doğru düşünmelerini sağlar. Nice hikâyeler vardır; gözyaşı döktürür, duygulandırır, öğretir. Nice hikâyeler vardır; gerçek hayattan alınmıştır ve azimli olmayı öğretir. Nice hikâyeler vardır; amaçları için savaşmayı, hayatı öğretir. Nice hikâyeler vardır; hayatımızda eksikliğini duyduğumuz sevgiyi hayatımıza sokar, kalplerimize iyilik, vicdanlarımıza rahatlık getirir. Nice hikâyeler vardır; okurken kendinizden bir şeyler bulursunuz, yaşanan hayat tecrübeleri size yol gösterir. Nice hikâyeler vardır; okursunuz , hiç bitmesin istersiniz. Nice hikâyeler vardır; ümit tomurcuklarının sizi hiç bırakmamasını diler, umudunuzu kaybetmezsiniz.
Ve nice hikâyeler vardır; kirlenmiş kalplere iyiliğin ve mucizelerin gücünü öğretmekle kalmaz, uygulatır da.
İşte bu hikâyeler bu kitapta. Hayatınızın yönünü değiştirecek, yaşamınıza yeni bir soluk, ışık getirecek, hayatta kalmanızı sağlayacak ya da sadece hikâye olarak kalacak. Belki de Hayatın Kalbinde Kendinizi Bulacaksınız...
Kim bilir

Yorganı Kim Daha Çok Çekiyor...

Sırt ağrılarımdan eser kalmadı...

Vaovvv... Günün Fotosu...11/02/2012

U2 - With Or Without You

http://youtu.be/XmSdTa9kaiQ

Eden kendisine eder. Yapan bulur ve çeker!

Burçlar ve Zayıf Yönleri !

Uzun süredir hoşlandığınız biri var ama hala konuşamadınız, ya da konuştunuz ama kendinizi ifade edemediniz veya ettiniz ama hiç etkili olmadı, işte size karşı cinsi etkilemenin yolları; hangi burç hangi beklentiler içindedir? Nelerden ve kimlerden etkilenir?

Koç

Koç erkeği: Ona hazır lokma olmayın, uğraştırın, peşinizden koşturun.Her zaman seksi görünün. Ne dediğinizi bilin lider ruhlu davranın.Onunla başedebilecek kadını sever.

Koç kadını: Cesur, atak, bonkör, dürüst davranın. Şık ve pahalı hediyeleri sever. Hareketli sportif hafta sonu planları ve renkli planlarla onu cezbedin.

Boğa

Boğa erkeği: Akıllı, bakımlı, hanımefendi olun, hafif seksapele hayır demeyecektir. Bırakın sanatsal konuşmalarını rahatça yapabilsin sizde ilgi alanlarını biraz araştırın.

Boğa kadını: Olduğunuz gibi davranın, ona güzel sözler söyleyin, hoş parfümler alın, bol bol kültür sanat programı yapın, bonkör olun, güzel bir araba ve lüks bir ev alın yanınızdan ayrılmayacaktır.

İkizler

İkizler erkeği: Seksi, spor, bakımsız,bakımlı ama mutlaka akıllı kadını sever.Eğlenceli olmaya hızlı hareket etmeye dikkat edin. Yoksa siz start alana kadar o çoktan tatile çıkmıştır.

İkizler kadını: Para harcamayı sevmiyorsanız yanına yaklaşmayın, tek düze bir hayatınız varsa uzak durun. Her zaman şık ve bakımlı görünmeye dikkat edin.

Yengeç

Yengeç erkeği: Akıllı, zarif, duygusal, sevgi dolu, şefkatli, heryerde destek olan alttan alan kadını sever. İnatçı, sabırsız ve maymun iştahlı iseniz aşkınız çok sürmez uzak durun.

Yengeç kadını: Sahip çıkan, sevgisini belli eden, hoş, hatırlatıcı armağanlar alan erkekleri tercih eder. Aradığı yaslanacak bir omuzdur.

Aslan

Aslan erkeği: Gösterişli, bakımlı, trendy, abartılı, karizmatik yanında gururla taşıyabileceği, havasını atabileceği kadınları sever. Hemen alışverişe çıkın ve kuaförünüze uğrayın.

Aslan kadını: Gösterişli, kendinden emin, karizmatik, kendi işi olan, bol para harcayan, pahalı hediyeler alan,sürekli iltifat eden biriyseniz ömür boyu sizi bırakmayacaktır.

Başak

Başak erkeği: Bakımlı, hanımefendi, sıcak, düz, abartısız kadınları sever. İddaalı, iddaacı ve inatçı iseniz meydan savaşına hazır olun ve bilin ki ufukta zafer görünmüyor.

Başak kadını: Zarif, dengeli, bakımlı ve şık, doğaya kültürel faliyetlere önem veren, insan ilişkileri gelişmiş, akıllı erkekleri tercih eder. Terazi

Terazi erkeği: Güzel, estetik, bakımlı, akıllı, entellektüel, sevgi dolu, sevgisini gösteren kadın ideal kadını. Sporcu, Sorbonne mezunu iseniz ve Afrodit’e benziyorsanız durmayın harekete geçin.

Terazi kadını: Dürüst, zarif, dengeli, bol bol iltifat eden, akıllı, entellektüel, yalan söylemeyen eğitimli tipleri tercih eder.

Akrep

Akrep erkeği: Seksi, ateşli, itaate hazır, vefalı, özverili, bilgili mitolojik kadın tipi ilgisini çeker.Çok para harcayan, abartılı bir kadınsanız geçireceğiniz iki günün keyfini çıkarın çünkü çok uzun sürmeyecek

Akrep kadını: Ateşli, erkeksi, iş sahibi, sahip çıkan, sadık, kültürlü kaba olabilir ama onu ezmeyecek erkek bir de hoşuna gidecek armağanlar alıyorsa birlikte olabilir.

Yay

Yay erkeği: Onu eğlendirin, güldürün, gezdirin, aklını meşgul edin, şaka yapın. Asla yalan söylemeyin, asla oyun oynamayın. Sadace iki tüyo, dürüst ve eğlenceli kadını sever.

Yay kadını: Eğlenceli, konuşkan, akıllı, entellektüel, sosyal, sportif, doğaya meraklı, felsefeye edebiyata ilgi duyan, her konuda fikri olan dürüst erkekleri tercih eder.

Oğlak

Oğlak erkeği: Vefalı, bilgili, illede özverili mutlaka özverili, duyarlı, şevkatli, dürüst, planlı dayanıklı kadını sever. Zordur ama Oğlak’a değer.

Oğlak kadını: Aileye düşkün, sadık, efendi görünümlü, iş sahibi, erkeksi, çocukları seven, insan sevgisi olan, para kazanmasını bilen, onu hatırlayan erkek onun tipidir.

Kova

Kova erkeği: Uçuk, akıllı, entellektüel, trendy hatta tuhaf, merak uyandıran, hümanist, dünyadaki gelişmelere duyarlı, eğlenceli, teknolojiye yatkınsanız tamam Kova’yı kaptınız.

Kova kadını: Akıllı, uçuk, sosyal, konuşkan, kültürlü her ortama uyum sağlayabilen, bonkör, eğitimli erkekleri sever. Bir de bol bol tatil programı yaparsanız o sizin…

Balık

Balık erkeği: Güzel,bakımlı, estetik, gözleri parlayan, şevkatli, sevgisini vermeye hazır, trendy, kültürlü kadın ideal kadınıdır. Onu her zaman kollayacak destek olacaksanız o da sizinle olacak.

Balık kadını: Ona her zaman hoş sözler söyleyin yalanda olsa hoşuna gider. Hoş ortamlarda romantik yemekler, kırmızı güller, çikulatalar, renkli haftasonları tam ona göredir