9 Haziran 2012

Burçlara Göre Hangi Çikolatayız

Egzotik tatları tercih eden Koçlar 'zencefilli' çikolata
- Damak zevkine düşkün Boğalar çıtır çikolata 'krokanlı'
- Değişik tatlar arayan İkizler 'kestaneli bitter truffle'
- Evcil Yengeçler gevrekli ve üzümlü ile fındıklı çikolata
- Kalite düşkünü Aslanlar 'bitter'
- Alkolden hoşlanan Başaklar 'viski - konyak aromalı'
- Tatlı sever Teraziler 'beyaz'
- Damak zevkinde de tutkulu olan Akrepler 'portakallı sütlü'
- Yenilik meraklısı Yaylar 'beyaz truffle'
- İç dolgusu seven Kovalar 'konyaklı, fındıklı'
- Mükemmeliyetçi Oğlaklar 'kahveli bitter'
- Âşıkken çikolatayla avunan Balık da 'karamelli ve sütlü' çikolata seviyor

Mahallenin birinde sık sık araba teypleri çalınıyormuş...

Hayatınızda inişler ve çıkışlar var diye üzülmeyin... Hayatın kendisi böyle bir şey zaten...

Fotoğraf

Herkes zamanda yolculuk yapıyor aslında...

HADİ BE YAZ AŞKIM...

Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş...

Görmedin mi kırmızı ışığı...

Sus yoksa altına işerim...

Kendi adına konuşamayan hep başkalarının bir adım gerisinde duran insanlar ihtiyaçlarını da dile getiremezler

Kendi adına konuşamayan hep başkalarının bir adım gerisinde duran insanlar ihtiyaçlarını da dile getiremezler.

Bu aslında kendini ezik ve kurban hissetme duygusundan kaynaklanır.

Böyle hallerde destek olumlamaları.

İHTİYAÇLARIMIN KARŞILANMASI BENİM EN DOĞAL HAKKIMDIR.

İSTEDİKLERİMİ KOLAYCA SEVGİYLE İSTİYORUM.

BEN DEĞERLİ BİR İNSANIM KENDİMİ BÖYLE KABUL EDİYOR VE ONAYLIYORUM.

Bu olumlamaları yüksek sesle ve sık sık söylüyorsunuz.

Serap Özger

*****Akşamları yemekten sonra içeceğiniz siyah çay yerine kekik çayını alışkanlık haline getirin, ömrünüz uzasın, hayat kaliteniz artsın!*****

Photo: *****Akşamları yemekten sonra içeceğiniz siyah çay yerine kekik çayını alışkanlık haline getirin, ömrünüz uzasın, hayat kaliteniz artsın!***** Astım zayıflama kolestrol yüksek tansiyon şekerle ilgili rahatsızlıklarda hazım kan dolaşımı ile ilgili sorunlarda sinir sistemi rahatsızlıklarında gribal sorunlarda faydaları görülmüştür. Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan ve antiseptik özelliği olduğu da bilinmektedir. Kekiğin çok kuvvetli antioksidan özelliği olduğu belirtilerek kekik yemeyi veya çayını içmeyi alışkanlık haline getirenlerin çok uzun ömürlü olduğu belirtilmektedir. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. İdrar söktürür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Cinsel isteği kamçılar. Kandaki şeker miktarını azaltır. Nefes yollarını rahatlatıyorenfeksiyonları giderir Bronşit problemlerini giderir -Balgam söktürüyoryani akiığeri temizler -Boğucu öksürüğü giderir - Faranjiti giderir -Ağız içi enfekiyonunu giderir -Mide krampı ishalkalp üstündeki ağrıgastrit kolit istah azalmasının giderilmesine yardımcı olur -Terlemeyi arttırıyorÇok kuvvetli bir antiseptik-mikrop öldürücüdür -Regl kramplarını giderir - Bir günde yaklaşık 30 gram miktarı aşılırsa bazı olumsuz etkiler yapar. Şayet 4 kez çayı içilse toplam 4-6 gram kullanmış sayılırız ki bu miktar hiç bir risk oluşturmaz. Bu gibi 72 adet rahatsızlık ve hastalıkta kullanıldığı ve faydaları olduğu görülmüştür. Astım zayıflama kolestrol yüksek tansiyon şekerle ilgili rahatsızlıklarda hazım kan dolaşımı ile ilgili sorunlarda sinir sistemi rahatsızlıklarında gribal sorunlarda faydaları görülmüştür. Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan ve antiseptik özelliği olduğu da bilinmektedir.


 Kekiğin çok kuvvetli antioksidan özelliği olduğu belirtilerek kekik yemeyi veya çayını içmeyi alışkanlık haline getirenlerin çok uzun ömürlü olduğu belirtilmektedir. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. İdrar söktürür. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Cinsel isteği kamçılar. Kandaki şeker miktarını azaltır. Nefes yollarını rahatlatıyorenfeksiyonları giderir Bronşit problemlerini giderir -Balgam söktürüyoryani akiığeri temizler -Boğucu öksürüğü giderir -
Faranjiti giderir -Ağız içi enfekiyonunu giderir -Mide krampı ishalkalp üstündeki ağrıgastrit kolit istah azalmasının giderilmesine yardımcı olur -Terlemeyi arttırıyorÇok kuvvetli bir antiseptik-mikrop öldürücüdür -Regl kramplarını giderir -


Bir günde yaklaşık 30 gram miktarı aşılırsa bazı olumsuz etkiler yapar. Şayet 4 kez çayı içilse toplam 4-6 gram kullanmış sayılırız ki bu miktar hiç bir risk oluşturmaz. Bu gibi 72 adet rahatsızlık ve hastalıkta kullanıldığı ve faydaları olduğu görülmüştür.

Neler İstediğinizi Boşverin, Neyi İstemediğinizi Farkedin !



Neler İstediğinizi Boşverin, Neyi İstemediğinizi Farkedin !

" Yaşadığınız her başarısızlık, aslında başarıya ulaşmaya ne kadar az kaldığınızın göstergesidir.

''Sadece bakış açınızı biraz değiştirmeyi deneyin.

Kuantum Yaşam Haritası

Ve anladım ki; bu dünyada neyi çok istersen, o senin imtihanındır...

Photo: Siz benim için kusursuzluğun ta kendisisiniz! Sizi gördüm, sizi her gün görüyorum. Mükemmel olduğunuz sonucuna bir takım değerlendirmelerle, mantıksal önermelerle ulaşmış değilim; yalnızca böyle olduğunuza inanıyorum. Ama size karşı bir de günahım var: Sizi seviyorum. Oysa mükemmellik sevilmez, yalnızca seyredilir, öyle değil mi? Buna karşın ben size aşığım. Aşk insanları denkleştirir, eşitler; ama kaygılanmayın, böyle bir denklik en içrek hayallerimde bile yer almadı…<br/><br/>Dostoyevsky

Maden suyunu rastgele almayın Soda ve maden suyu…

 Photo: Maden suyunu rastgele almayınSoda ve maden suyu…Halk arasında “soda” ve “maden suyu” eş anlamlı kullanılmasına rağmen, ikisi birbirinden farklıdır. Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 mg/l'den daha az olmayan sulara verilen addır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 mg/l'den daha az mineral içerenlere “düşük mineralli su,” 1500 mg/l'den daha fazla içerenlere “yüksek mineralli su” denilmektedir. Maden suyunun içinde bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulunur. Farklı markalar farklı miktarlarda mineral içerir. Marka tercih ederken içeriklerine mutlaka bakılmalıdır. Maden suyu, içindeki minareller sebebiyle çok sağlıklı bir içecektir ve insan sağlığını destekleyicidir. Ter, solunum ve idrar ile kaybolan minerallerin yerine gelmesi için suyun yanı sıra sıvı ihtiyacının bir kısmı maden suyundan karşılanabilir. Amerikan Obezite Birliği, sağlıklı bireyler için maden suyu tüketimini 600 mililitre olarak belirlemiştir. Ülkemizde tuz tüketimi genellikle yüksektir. Aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı, idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için, kemik erimesi sorununda risk faktörü oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de, düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmelidir. Sağlıklı insanlar günde iki şişe, kilolu kişiler bir şişe içebilir.Hamilelikte Maden Suyu İçilebilir mi?Hamilelik, yeterli ve dengeli beslenmenin çok daha önemli olduğu ve özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. Annenin vücudu, bebeğin beslenebilmesi ve gelişiminin sağlanabilmesi için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineral ve vitamine ihtiyaç duyar.Mineral ihtiyacının bir kısmını tamamlayabilmek için maden suyu tüketimi önerilebilir.

 Halk arasında “soda” ve “maden suyu” eş anlamlı kullanılmasına rağmen, ikisi birbirinden farklıdır. Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 mg/l’...den daha az olmayan sulara verilen addır.


Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 mg/l’den daha az mineral içerenlere “düşük mineralli su,” 1500 mg/l’den daha fazla içerenlere “yüksek mineralli su” denilmektedir. Maden suyunun içinde bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulunur. Farklı markalar farklı miktarlarda mineral içerir. Marka tercih ederken içeriklerine mutlaka bakılmalıdır.


Maden suyu, içindeki minareller sebebiyle çok sağlıklı bir içecektir ve insan sağlığını destekleyicidir. Ter, solunum ve idrar ile kaybolan minerallerin yerine gelmesi için suyun yanı sıra sıvı ihtiyacının bir kısmı maden suyundan karşılanabilir. Amerikan Obezite Birliği, sağlıklı bireyler için maden suyu tüketimini 600 mililitre olarak belirlemiştir. Ülkemizde tuz tüketimi genellikle yüksektir.


Aşırı tuz alımı, yüksek tansiyon, börek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı, idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığı için, kemik erimesi sorununda risk faktörü oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de, düşük sodyum, yüksek magnezyum ve kalsiyum içerikli olanlar tercih edilmelidir.


Sağlıklı insanlar günde iki şişe, kilolu kişiler bir şişe içebilir.


Hamilelikte Maden Suyu İçilebilir mi? Hamilelik, yeterli ve dengeli beslenmenin çok daha önemli olduğu ve özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. Annenin vücudu, bebeğin beslenebilmesi ve gelişiminin sağlanabilmesi için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineral ve vitamine ihtiyaç duyar. Mineral ihtiyacının bir kısmını tamamlayabilmek için maden suyu tüketimi önerilebilir.

Kırmızı Turp'un faydaları...

Photo: Çoğunlukla salatalarda kullandığımız kırmızı turp, tam bir sağlık hazinesi. Çıtır çıtır ve taze kırmızı turplar özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir.Kırmızı turpun özellikle yeşil kısmı köklerine oranla 6 kat daha fazla C vitamini barındırır ve iyi bir kalsiyum deposudur.Karaciğer ve safra kesesi sağlığı açısından siyah turpu, antioksidan içeriği açısından ise kırmızı turpu tercih etmelisiniz.*Kırmız Turp, lif içeriği ve glukosinat bileşikleri ile kalın bağırsak kanseri başta olmak üzere diğer kanserlere karşı koruma sağlıyor.* İdrara çıkışı hızlandırıyor ve ödem çözücü etki sağlıyor.* Safra kesesi üzerindeki HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINhttp://www.vitaminmagazasi.com/haber/?ha=46Çoğunlukla salatalarda kullandığımız kırmızı turp, tam bir sağlık hazinesi. Çıtır çıtır ve taze kırmızı turplar özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Kırmızı turpun özellikle yeşil kısmı köklerine oranla 6 kat daha fazla C vitamini barındırır ve iyi bir kalsiyum deposudur.


Karaciğer ve safra kesesi sağlığı açısından siyah turpu, antioksidan içeriği açısından ise kırmızı turpu tercih etmelisiniz.

*Kırmız Turp, lif içeriği ve glukosinat bileşikleri ile kalın bağırsak kanseri başta olmak üzere diğer kanserlere karşı koruma sağlıyor.

* İdrara çıkışı hızlandırıyor ve ödem çözücü etki sağlıyor. * Safra kesesi üzerindeki

En etkili kişilik analizlerinden biri...

http://www.enneagramkisilik.com/AnaSayfa.aspx

Anneme göre 'Elalem' adında bir grup insan var.

Photo: Harbiden kim onlar?????

Bu kadar şey de istenir mi?

Photo: ?????

Güneşi Doğduğu Gibi, Sabahı Geldiği Gibi,Sevdiğini Olduğu Gibi Kabul Et...

Sekiz Rüzgar ve 1 Osuruk

Photo: Sekiz RüzgarBin yıl kadar önce Song Hanedanı sırasında yaşamış büyük Çin şairlerinden Su Dongpo, Budist öğretilerin hevesli bir öğrencisiydi. Budizm'i sıklıkla yakın dostu olan Zen üstadı Foyin'le tartışıyordu. İki dost aynı nehrin karşı kıyılarında yaşamaktaydı - Su Dongpo'nun evi kuzey kıyıda, Foyin'in Altın Dağ Tapınağı ise güney kıyıdaydı.Bir gün Su Dongpo'ya ilham geldi ve aşağıdaki şiiri yazdı.Cennet içinde cennete eğerim boynumu,Saç tellerim kainatı aydınlatır.Sekiz rüzgar yerimden kımıldatamaz beni,Yine morlu, altın ışıltılı lotusun üstünde otururum.Kendi eserinden çok etkilenen Su Dongpo, bu şiiri bir uşağa verip Foyin'e gönderdi. Dostunun da şiirinden kendisi kadar etkileneceğinden kuşkusu yoktu.Foyin şiiri okur okumaz, onun hem Buda'ya bir övgü hem de şairin kendi ruhsal olgunlaşmasının ilanı olduğunu gördü. Şiirdeki "sekiz rüzgar"; övgü, alay, onur, onursuzluk, kazanç, kayıp, haz ve ızdırap - maddi dünyanın erkeklerin duygularını yönlendiren ve etkileyen kavramlarına gönderme yapmaktaydı. Su Dongpo artık bu güçlerin kendisini etkilemediği yüksek bir ruhsallık düzeyine ulaştığını söylüyordu.Zen üstadı gülümseyerek Su Dongpo'nun elyazısının üstüne "osuruk" yazdı ve onu şaire geri yolladı.Su Dongpo iltifatlar ve taktir beklediğinden, Zen üstadının ne yazmış olduğunu görünce şok oldu. Öfkeyle kükredi: "Bana nasıl böyle hakaret edebilir? İğrenç ihtiyar maymun! Bana bunun hesabını verecek!"Öfkeden deliye dönen Su Dongpo, kendisini nehrin karşı kıyısına geçirecek tekneyi çağırdı ve karşı kıyıya varır varmaz, tekneden atlayıp tapınağa koştu. Tek isteği Foyin'i bulmak ve kendisinden özür diletmekti.Hışınla tapınağa girdi. Foyin'in kapısı kapalıydı. Kapıya iliştirilmiş notta aşağıdaki satırlar okunuyordu:Sekiz rüzgar yerimden kımıldatamaz beniBir osuruk karşı kıyıya savurur.Bu satırları okuyan Su Dongpo dondu kaldı. Foyin bu öfkeli ziyareti öngörmüştü. Su Dongpo'nun öfkesi dostunun maksadını anlayınca sönüp gitti. Eğer gerçekten sekiz rüzgardan hiç etkilenmeyen, ruhsal olgunluğa erişmiş bir adam olsaydı, bu denli kolayca kışkırtılır mıydı?Azıcık kalem oynatarak, küçücük bir gayretle Foyin, Su Dongpo'nun gerçekte, kendi iddia ettiği gibi ruhsal olgunluğa ulaşmış biri olmadığını göstermişti. Yaptığından utanmış, ama biraz daha bilgeleşmiş olan Su Dongpo, tapınaktan sessizce ayrıldı.Bu olayın, Su Dongpo'nun ruhsal gelişiminde bir dönüm noktası olduğu söylenir. O günden sonra büyük şair, sadece bu erdeme sahip olduğunu iddia etmenin ötesine geçip, gerçekten tevazu sahibi bir adam oldu.Derek Lin - Gündelik Hayatın Tao'su70. Gün




Sekiz Rüzgar Bin yıl kadar önce Song Hanedanı sırasında yaşamış büyük Çin şairlerinden Su Dongpo, Budist öğretilerin hevesli bir öğrencisiydi. Budizm'i sıklıkla yakın dostu olan Zen üstadı Foyin'le tartışıyordu. İki dost aynı nehrin karşı ...kıyılarında yaşamaktaydı


- Su Dongpo'nun evi kuzey kıyıda, Foyin'in Altın Dağ Tapınağı ise güney kıyıdaydı. Bir gün Su Dongpo'ya ilham geldi ve aşağıdaki şiiri yazdı. Cennet içinde cennete eğerim boynumu, Saç tellerim kainatı aydınlatır. Sekiz rüzgar yerimden kımıldatamaz beni, Yine morlu, altın ışıltılı lotusun üstünde otururum. Kendi eserinden çok etkilenen Su Dongpo, bu şiiri bir uşağa verip Foyin'e gönderdi.


 Dostunun da şiirinden kendisi kadar etkileneceğinden kuşkusu yoktu. Foyin şiiri okur okumaz, onun hem Buda'ya bir övgü hem de şairin kendi ruhsal olgunlaşmasının ilanı olduğunu gördü.


Şiirdeki "sekiz rüzgar"; övgü, alay, onur, onursuzluk, kazanç, kayıp, haz ve ızdırap - maddi dünyanın erkeklerin duygularını yönlendiren ve etkileyen kavramlarına gönderme yapmaktaydı. Su Dongpo artık bu güçlerin kendisini etkilemediği yüksek bir ruhsallık düzeyine ulaştığını söylüyordu. Zen üstadı gülümseyerek Su Dongpo'nun elyazısının üstüne "osuruk" yazdı ve onu şaire geri yolladı. Su Dongpo iltifatlar ve taktir beklediğinden, Zen üstadının ne yazmış olduğunu görünce şok oldu. Öfkeyle kükredi: "Bana nasıl böyle hakaret edebilir? İğrenç ihtiyar maymun!


Bana bunun hesabını verecek!" Öfkeden deliye dönen Su Dongpo, kendisini nehrin karşı kıyısına geçirecek tekneyi çağırdı ve karşı kıyıya varır varmaz, tekneden atlayıp tapınağa koştu. Tek isteği Foyin'i bulmak ve kendisinden özür diletmekti. Hışınla tapınağa girdi. Foyin'in kapısı kapalıydı. Kapıya iliştirilmiş notta aşağıdaki satırlar okunuyordu: Sekiz rüzgar yerimden kımıldatamaz beni Bir osuruk karşı kıyıya savurur. Bu satırları okuyan Su Dongpo dondu kaldı. Foyin bu öfkeli ziyareti öngörmüştü. Su Dongpo'nun öfkesi dostunun maksadını anlayınca sönüp gitti.


Eğer gerçekten sekiz rüzgardan hiç etkilenmeyen, ruhsal olgunluğa erişmiş bir adam olsaydı, bu denli kolayca kışkırtılır mıydı? Azıcık kalem oynatarak, küçücük bir gayretle Foyin, Su Dongpo'nun gerçekte, kendi iddia ettiği gibi ruhsal olgunluğa ulaşmış biri olmadığını göstermişti.


Yaptığından utanmış, ama biraz daha bilgeleşmiş olan Su Dongpo, tapınaktan sessizce ayrıldı. Bu olayın, Su Dongpo'nun ruhsal gelişiminde bir dönüm noktası olduğu söylenir. O günden sonra büyük şair, sadece bu erdeme sahip olduğunu iddia etmenin ötesine geçip, gerçekten tevazu sahibi bir adam oldu.


 Derek Lin - Gündelik Hayatın Tao'su