14 Kasım 2011

Bağlanabilmek için, önce bağımsız olmak gerekir...

Bağlanabilmek için, önce bağımsız olmak gerekir.
Oysa insanların çoğu, yeni ilişkilere eski bağlarla geliyorlar.

Geçmişten taşıdıkları ister güvensizlik, ister anlaşılmamak, isterse de çevrelerine ördükleri savunma duvarları olsun, her bağ yeni ilişkiyi özgürce yaşamalarını engelliyordu.

Daha önceki ilişkilerinde haksızlığa uğradıkları konusunda belki haklıydılar ama, asıl haksızlığı kendilerine geçmişi bırakamıyarak yaptıklarını  göremiyorlardı.

Sarımsaklı Ekmek...

 

Sarımsaklı Ekmek için malzemeler

  • 1 kepekli ekmek

  • 1 sade ekmek

  • 5 diş sarımsak

  • zeytinyağı

  • pulbiber, kekik


     Üzeri için:




  • Mihaliç peyniri


Sarımsaklı Ekmek yemek tarifi


Parçalayıcıya sarımsakları  ve zeytinyağını alın ve parçalayıcıdan geçirin.1 kepekli ekmeği ve 1 adet sade ekmeği  dilimleyin.Fırın tepsisine ekmekleri dizin.Ekemklerin üzerine sosu sürün.


Üzerine mihaliç peynir rendeleyin.Üzerine kekik ve pulbiber ilave edin.Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.Fırından çıkan sarımsaklı ekmekleri servis tabağına ilave edin

Yeşil Çay... Metabolizmayı hızlandırıcıdır...

Dünyada üretilen çayın 1/4′ü yeşil çay olarak tüketiliyor. Yeşil çay üretimini yapan başlıca ülkeler Japonya, Çin ve Endonezya. Peki, bizim ülkemizde de bolca tüketilen yeşil çayın içeriğinde neler olduğunu, hangi rahatsızlıklara iyi geldiğini biliyor musunuz? aşağıda vereceğimiz bilgileri okuduktan sonra yeşil çayı mutfağınızdan eksik etmeyeceğiniz kesin.

Yeşil Çay, Camellia Sinensis bitkisinin yapraklarından elde edilir.
Çay bitkisi (Camellia Sinensis) yüksek oranda antioksidan içermesi nedeniyle bilimsel araştırmalara konu olmuştur. Bileşiminde en çok antioksidan içeren türü Yeşil Çay’dır.

Kateşin Mucizesi
Yeşil çaydaki antioksidan çeşitleri flavonol ve kateşinlerdir. Yeşil çayın içerisinde kateşinin pek çok formu yer almaktadır. Kateşinler üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde yeşil çayın mucizevi bir bitki olduğu ortaya çıkmıştır.

YEŞİL ÇAYIN FAYDALARI

  • Kanser riskini azaltır;kolon,pankreas,rektum,yemek borusu,mesane,mideki sağlıklı hücrelere zarar vermeden, kanser hücrelerinin büyümesini önler.Prostat kanserini azaltır,yumurtalık kanseri ve meme kanserine karşı etkilidir.

  • Kolestrolü düşürür.

  • Metabolizmayı hızlandırır.

  • Bağışıklık sisteminin savunma mekanizmasını iyileştirerek,vücudun bakteri ve viruslere karşı savaşmasını  sağlar.

  • Yeşil  çay sakinleştirici etkisi sayesinde yorgunluğun ve stresin azalmasına yardım eder.

  • Anti-bakteriyal ve anti-viral özellikleri vardır.

  • Yeşil çayın içindeki EGCG(epigallocatechin) kuvvetli bir anti-oksidandır.

  • Kemikleri yapılandırır. Kemik mineral yoğunluğunu artırır.Yeşil çay kemiğe egsersiz ve kalsiyumla benzer faydalar sağlar.Kemik erimesini önler.

  • Diş çürümelerini önler

  • Gribe karşı iyi savaşır.

  • Gıda zehirlenmelerini önlemeye yardım eder.

  • Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırır.

  • Migrene iyi gelir.

  • İçindeki kafein yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.İdrar söktürür.


Zararlı etkileri:

  • Diüretik oldugu icin bazı hastalıklarda dikkatli kullanılmalıdır.Günde bir-iki  fincan tüketilebilir.



  • Kafein içerdiği için uykusuzluk sorunu olanlar dikkatli kullanmalıdır.



  • Karaciğerinden problemi olan insanlar yeşil çayın içindeki bazı bileşenlerden dolayı dikkatli
    kullanmalılar.



  • Hamileler doktora danışarak kullanmalıdır.


Not: Doktorunuza danışmadan kullanmayınız...

Zıplayalım mı??? Günün fotosu... 14/11/2011

Çok başarılı bir pandasınız...

müzeyyen senar- Sakin Geç Kalma

http://youtu.be/AYbU6vh9eDI