2 Ağustos 2012

Arttık her mevsim her şey vara ama peki bu sebzelerin gerçek mevsimi nedir diyenlere?


Sebzeler  

Kuru Soğan: Her Ay ...
Patates: Her Ay


Yeşil Soğan: Temmuz, Ağustos, Eylül hariç diğer tüm aylar

Maydanoz: Her Ay

Marul: Mayıs - Temmuz

Yeşil Salata (Kıvırcık): Ocak - Mayıs ve Ekim - Aralık

Salatalık: Mayıs - Ekim

Dereotu: Her Ay Kırmızı

Lahana: Kasım - Şubat

Kereviz: Kasım - Mart

Karnabahar: Aralık - Şubat

Bezelye: Nisan - Haziran

Semizotu: Mayıs - Eylül

Domates: Haziran - Kasım

İç Bakla: Mayıs - Haziran

Taze Bakla: Nisan -Temmuz

Bamya: Temmuz - Eylül

Taze Kabak: Mayıs - Kasım

Pırasa: Kasım - Mart Beyaz

Lahana: Kasım - Şubat

Ispanak: Kasım - Mart

Havuç: Eylül - Mart Salamura

Yaprak: Her Ay Taze

Asma Yaprağı: Mayıs-Temmuz

Dolmalık Biber: Haziran - Kasım

Sivri Biber: Haziran - Ekim

Çarliston Biber: Haziran - Eylül

Taze Fasulye: Mayıs - Eylül

Barbunya: Nisan-Eylül

Patlıcan: Haziran - Kasım

Limon: Her ay

Turp: Ekim-Şubat

Pazı: Ekim-Mart

Sarımsak: Her ay

Taze Nane: Her ay

Brokoli: Aralık-Şubat

Kaynak:Celalettin Uzuner

Unutmayın Gün Gelir Herşey Değişir...Günün Fotosu...02/08/2012

Gökyüzünün sonuna gittim...



yeryüzünün sonuna gittim...

suların sonuna gittim...

gökyüzünün sonuna gittim...

dağların sonuna gittim...

arkadaşım olmayan bir şey bulamadım...

bir kızılderili atasözü

Beni Güldüremiyorsun...

Dünyanın Sonu Geliyor...

Çok Kolay...3 Saniyede Çiçekleri Bulalım Lütfen...

Aklı eski sevgilisinde mi kalmış?

Artık gözümüzü açıp yüzüne uyandığımız insanlarla birlikte değiliz. Kimimiz onlarca denemeden sonra birinde karar kılıyoruz. Tabii o birinin ve bizim şansımız varsa... Dolayısıyla eski sevgililerden biriktirilen anılar, geleceğe taşınıyor, ilişkilerde belirleyici rol oynayabiliyor. Bakalım sizin sevgiliniz, eski sevgilisiyle arasında yaşananlardan sizin ilişkinize neleri taşıyor? Testimiz bilimsel değer taşımaz, eski sevgililerin varlığı bilimsel deneyleri ırgalamaz...

 

 

http://testyourself.tr.msn.com/olcer/eski/Start.aspx

Düşün...

Yeni Evlilikler...

Fotoğraf: Dostum Kubilay Türkoğlu'na teşekkürler ..

DOLUNAY... Genel Görünüm Ve Burçlara Etkisi

DOLUNAY'ın teması, yol hazırlığı! Saklandığımız yerden çıkıp, üzerimizdeki tozu toprağı, içimizdeki ''çökkünlük'' yani her türlü heyecan ve acının ardında sadece garip bir tükenmişlikle kalakalma hissini silkeleyip, içine sıkıştığımız rutinlerden çıkıyoruz. Geri giden Merkür 8 Ağustos'ta düze çıkacak... Biraz daha geçmiş hataları, eksikleri döker önümüze giderayak, biraz daha ayağını sürter el attığımız işler, ama şimdiye kadar neyi yanlış yaptığımızı, neyi düzeltmemiz gerektiğini çoktan anlamış olmamız lazım! Dolunay'ın vereceği cesaretle, ''olan oldu, biten bitti... şimdi toparlanma zamanı'' deyip, elimizdeki içi boş rutinleri bir yana itip, yeni bir düzen, yeni bir ajanda, yeni bir rejim, yeni bir sağlık planı, yeni bir gündem çıkartacağız hayatlarımız için...


Bunu uygulamaya koymak için 2 hatfa kadar verin kendinize... 17 Ağustosta Yeni Ay var :) Yeni planları devreye koymak için ideal bir zaman... O güne kadar, sakin ve sade olun... gerekiyorsa radikal kararlar alın ama tutarlı ve hazımlı adımlarla şekillendirin planlarınızı ... Satürn-Venüs üçgeni de size yardımcı olur bunun için. Yeniden doğmak için biraz daha zaman var Dostlar... Ama siz tavanarasından ya da bodrumdan çıkıp, doğumunuzu planlamaya bir an önce başlayın! Dolunay, Burca ve Yükselen Burca göre hangi alanlara ışık tutacak;


Koç ve Yükselen Koç : Dolunay öyle bir ışık tutacak ki hayatınıza, kendinizi hiç görmediğiniz bir gözle göreceksiniz! İlk anda yıldırım düşmüş etkisi yapabilir yaşadığınız olaylar... Ama kendiniz hakkında yepyeni tanımlar yapmak için, ''ben'' dediğiniz şeyin başkaları tarafından nasıl algılandığını idrak etmeye ve yaptıklarınızın olumlu ve olumsuz sonuçları ile yüzleşmeye çok ihtiyacınız var. Fark ettiğiniz gerçekler, size yepyeni başlangıçlar yapmak için fikir ve cesaret verecek.


Boğa ve Yükselen Boğa : Sıkıldınız siz kabuğunuza çekilmekten :) Silkinip ortalığa çıkmak, herkese kim olduğunuzu göstermek zamanı geldi. Domestik haller, iç hesaplaşmalar, aile meseleleri, kavanoz kavanoz reçeller, toplanan dolaplar bir yere kadar! Toplumsal duruş, iş hayatı, ya da sosyal konumunuzda yapmayı planladığınız değişimleri devreye sokma zamanıdır. Son detayları halledin ve spotlara doğru yürüyün. Para kazanmaya da başlarsınız yakında merak etmeyin :


) İkizler ve Yükselen İkizler : Ufkunuzu genişletmeniz zamanı geldi de geçiyor haklısınız! Hep aynı insanlar, hep aynı yerler, hep aynı tür konuşmalarla istediğiniz açılımları yapmanız çok zor. Yüzünüzü ufka çevirin. Tatile çıkmak istiyorsanız çıkın... Yeni kitaplar okuyun. Yeni fikirlere kulak verin. Uzak diyarlar, uzakta yaşayan insanlar, ertelediğiniz özlemler hakkında, hayata geçirilebilir planlar yapın! Sandığınız kadar erişilmez olmadıklarını anlayacaksınız.


Yengeç ve Yükselen Yengeç : Eski aşklar, eski güzel günler, eskiden size zevk vermiş işler, orda burda kalan paralarınız ... Tamam bunlar iyi hoş da, daha ne kadar bir mucize olup gökten size bunların verdiği maddi manevi rahatlık ve hazzın yağması için yatağınızda somurtarak oturmaya devam edeceksiniz? Geçmiş geçmiştir... Tekrarlansa da, aynı tadı vermez. Dolunay size bunu bir kez daha gözlerinizle görüp inanma şansı verecek! Madem çok istiyorsunuz; denemesi bedava... Sonra mı? Sonrası Yeni Ay'a!


Aslan ve Yükselen Aslan : Ben bu hayatta ne işe yararım? İnsanlar beni niye sever/sevmez? Neyi tek başına yapabilirim.. neler için destek almak zorudayım? İlişkilerimde neye hazırım? Bu aşk mı? Bu ilişkiyi/ortaklığı sürdürmek için hangi bedelleri göze alabilirim/almalıyım? Bu soruların cevabını bir biçimde farkedeceğiniz bir Dolunay... Ama atmanız gereken adımlar da var! Aldığınız cevaplar doğrultusunda yapmanız gereken değişiklikler, yüzleşmeniz gereken insanlar, yapmanız gereken düzenlemeler ve tutum değişiklikleri de var. Ve şunu unutmayın; Hayat sizin tercih ve algılarınızdan ibaret değil. Bu aralar attığınız adımlardan etkilenecek ya da onların bir parçası olacak insanlarla da uzlaşmanız gereken birçok konu olacak.


Başak ve Yükselen Başak : Bunaldınız! Engellenmiş, tecrit edilmiş, etkisiz, anlamsız, yorgun, kendini ifade etmek konusunda yetersiz hissettiniz... Evet hayatınız elinizde olmayan çevre koşulları, ya da sağlık nedenleri yüzünden böyle bir hal aldı ama şunu itiraf edin ki, biraz da kendi algılarınız yüzünden bu rutinin içine sıkışmış durumdasınız! Üstelik madalya beklediğinz yerlerden gelen pek zayıf bir teşekkürle yetinmek zorunda kaldınız... Öyleyse, ya neyi neden yaptığınızı bir  daha düşünün! Eğer inandığınız gibi davrandıysanız, sonuç ne olursa olsun kendinizi onurlandırın ve yeni bir yön çizerken, yine kendinize yakıştırdığınız gibi davranmaya devam edin. Ama artık amaçlarınıza hizmet etmeyen bir batağa saplandıysanız oradan ÇIKIN!


Terazi ve Yükselen Terazi : Dolunay mı daha çok parlıyor, sizin yıldınız mı belli değil :) Aşk da sizin, şeref de! Hakikaten kısmetiniz bu aralar pek açık... Ani tanışmalar, ani teklifler, beklenmedik fırsatlar yolunuza çıkacak. Yine de, geçmiş tecrübelerinizi gözden geçirin ve içinizdeki bir ses size ABARTMA diyorsa, siz ona kulak kabartın. Zira umduğunuz kadar olmayanların hayal kırıklığını yaşamak yerine, temkinle ilerlemek, yeni kazanımlarınızın kıymetini de elinizdekilerin kıymetinizi de daha fazla bilmenizi sağlar.


Akrep ve Yükselen Akrep : Önünüzde fırsatlar var! Ama sizin ayağınız ileri değil geri gidiyor. kapatılmamış iç hesaplar, bastırılmış tepkiler, başarısızlık korkuları ya da kayıpların getirdiği yılgınlık ve kızgınlık sizi ileri gitmekten alıkoyuyor... Size tek sözüm var; SAÇMALAMAYIN :) Geçmişe tırnaklarınızı geçirmeyi bırakın. Hüzünleri, hesapları bir süpürge darbesiyle atın - yatağın altın aya da tavanarasına değil - kapı dışarı! Yivli bir çivi gibi içe gömük yaşamaktan vazgeçin. Hareket edin Akrep Dostlar hareket edin... yoksa kendi ateş çemberinizin ortasında kalıp, sizi bekleyen fırsatların hepsini kaçıracaksınız.


Yay ve Yükselen Yay : Çok hareketli bir devre! Aslında sizin canınız daha tanıdık alanlarda rahat ve hızlı sonuç veren adımlar atmak istiyor ama ritminiz sizi geniş alanlarda büyük adımlar atmaya zorluyor değil mi? Ve bu durumun sizi asıl sıkan yanı, getirilerinin ya da aldığınız sonuçların her zaman ürküttüğünüz kurbağaya değmemesi... Dolunay size kurmuş olduğunuz bütün bağlantıların asıl kıymetini farkettirecek. Özel hayatınızda da, iş hayatınızda da yaptığınız yatırımların ne şekilde geri döndüğünü değerlendirip, yeni seçimler yapma şansını elde edeceksiniz. Kolay gelsin :)


Oğlak ve Yükselen Oğlak : Ani harcamalar, beklenmedik kayıplar ya da kayıp endişeleri, azalan iletişim ve yer yer yanlış anlamalarla dolu konuşmalar, belirsizlik ve en kötüsü KONTROL edilemeyen değişimler! Dolunayla birlikte, bütün bunların sonuçta size ne getirip ne götürdüğünün hesabını çıkartmak şansınız olacak. Kontrol edemediğiniz değişimlerin ya da akışın sonuçlarını değerlendirecek ve kendinizi yeni bir dalgaya bırakırken en azından durumun analizini yapmış olacaksınız. Bu aralar sizin istediğiniz yerden beslemiyor hayat sizi, talep sizin yöneldiğiniz yerden değil, size ihtiyaç duyulan yerden geliyor. Ama geliyor :) O zaman siz de bırakın gelsin...


Kova ve Yükselen Kova : Kızgınımmmm! Duygularımı dışarı vurucammmm! Tutmayın beniiiii!!! Tamam canımız, cicimiz, biriciğimiz Kova Dostlar... Tamam, sakin :) Olan oldu, biten bitti... Siz yeni bir dalgaya bindiniz bile çoktan. Ama sanki farkında değilsiniz. Yeni ilişkiler, yeni ortaklıklar, yeni işbirlikleri var şimdi gündemde. Eskiden sadece dersleri alın... Korku, tepki ve beklentileri ise atın gitsin! Yeni fırsatlar da var sizi bekleyen... Yeter ki siz, onlara mantıksız ve tedirgin yaklaşmayın. Nereye saklandı sizin o analitik kafanız?


Balık ve Yükselen Balık : Mayıştınız yine dimi :) Yetimem, öksüzem, ben zaten hiçbirşey yapabilemezem... En iyisi, alıştığım sularda yüzeyim... Halbuki iş güç sizi bekliyor! Eğer biraz disiplinli olmayı başarırsanız yeni fırsatlar var etrafınızda. Ama sizin aklınız fikriniz arkanızda bıraktıklarınızda veya alıştıklarınızda... Bu dolunay sizi biraz hayatın gerçekleri ile uyarabilir! Ama emin olun bu sizin uzun vadede hayrınıza olacak bir çimdiktir

Kaynak:Şahika Selvi Dal

Zakkum-Ahtapotlar

http://youtu.be/a2tH8GLE88I

biz guzel olamadik, sorular soramadik
birbirimizden baska bir cevap bulamadik
biz hic alisamadik, bir kaliba uyamadik
birbirimizden baska bir dala konamadik

son bir gece daha cirkin olalim
aynalara degil, birbirimize bakalim
bir hayatti tutunamadik
gel ona bir son yazalim

biz guzel olamadik, dikis tutturamadik
birbirimizden baska bir siper bulamadik
biz başa çıkamadık kafa tutamadık
birbirimizden başka bir hayat bulamadık

son bir gece daha cirkin olalim
aynalara degil, birbirimize bakalim
bir hayatti tutunamadik
gel ona bir son yazalim

gomlegim beyaz olsun, sen sec kiravatimi
etegin kirmizi olsun, acik birak saclarini
son kez giyin benim icin ve sen utule kravatimi
bir kagit bir kalem bul, karala son satirlarini

ahtapotlar gibi son defa dolanalim birbirimize
ellerimde ellerin elele..

son bir gece daha cirkin olalim,
aynalara degil birbirimize bakalim.
bir hayati tutunamadik
gel ona noktayı koyalım.

Sevgili Dediğin;

Kendi merkezini tanıyor musun?

Eğer tanımıyorsan, o zaman sürekli korkacaksın. O… yüzden sahte benlik sürekli korkar. Sürekli titrer. Her zaman başkalarından destek alma ihtiyacı hissedersin. Seni takdir edecek, seni alkışlayacak; ne kadar güzel ya da ne kadar zeki olduğunu söyleyecek birileri. Sürekli bu tip şeyleri sana hipnotik telkin gibi söyleyen insanlara ihtiyacın var.

Böylece zeki, güzel ve güçlü olduğuna inanabilirsin.Ama bir noktaya dikkat et. Her zaman başkalarına bağımlısın. Ne zaman benliğini sergilersen, aslında sadece benliğinin bilincinde olmadığını gösteriyorsun. Kim olduğunu bilmiyorsun. Eğer bilseydin, o zaman herhangi bir sorun olmazdı. O zaman görüş aramazdın.

Başkalarının hakkınızda söyledikleri seni endişelendirmezdi. Çünkü ilgisi yok. Sonuçta kimse senin hakkında bir şey söylemez.İnsanlar senin hakkında bir şey söylediği zaman, aslında kendilerini anlatıyor. Kimse senin hakkında bir şey söyleyemez. İnsanlar ne derse desin kendileri hakkında konuşur. Ancak sen hemen korkarsın, çünkü hâlâ o sahte merkezinize yapışıyorsun.

O sahte merkez başkalarına bağımlıdır ve o yüzden de sen sürekli başkalarının hakkında neler söylediğine bakarsın. Sürekli başka insanların izinden gidersin, sürekli onları tatmin etmeye çalışırsın. Sürekli saygın bir insan olmaya çalışırsın ve sürekli egonu süslemeye çalışırsın. Bu intihar etmek gibi bir şeydir.

OSHO

Davranışlar kelimelerden daha fazla konuşur,

Davranışlar kelimelerden daha fazla konuşur,
daha çok şey ifade eder.

Oscar Wilde