6 Eylül 2012

Bulgur'un Faydaları...


Bulgur B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bakımından zengindir. Kuru baklagillerle birlikte pişirildiği zaman besin kalitesi daha çok artmaktadır. Bu da bizim için vazgeçilmez olmasını sağlamaktadır. Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir. Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz, bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır. Bulgurun içeriğindeki potasyum oranı yüksek olduğundan böbrek hastalarının kanında potasyum değerleri yükseldiği zaman tüketilmemesi gerekmektedir. Yapısında folik asit de bulunduğu için hamile kadınların tüketmesi önemlidir. Folik asit, anneler için önemli olduğu kadar bebeklerin gelişimi için de önemlidir. Bulgur sarı veya biraz daha esmer bir tonda renklere sahip olabilir, rengi açıldıkça daha çok soyma işlemi geçirdiğinden besin değeri düşmektedir. "Besin kalitesi kuru baklagiller ile birlikte kullanıldığı zaman daha çok artar" . Bunların dışında bulgurdan pirincin kullanıldığı bir çok yemekte yararlanılabilir. Maydanoz çorbasına bulgur çok yakışır. Ispanağı bazen pirinç yerine bulgur koyarak pişirebilirsiniz. Kısır, yine çocukların da severek tükettiği bir besindir

Kaynak: Doğadan Gelen Sağlık

Ne diyosun...

Fotoğraf: Ne diyoosun? :)

Allahım sen onu benim elime düşür ben gerisini hallederim amin :)

İyi saklanamamış... Günün Fotosu...06/09/2012

Fotoğraf

Ben Günah Keçisiyim...

IŞIĞIN –KARANLIKLA SAVAŞI / SATÜRN AKREP’E GEÇİŞ YAPIYOR. ( 5 EKİM 2012) YÜKSELENE GÖRE SATÜRN AKREP GEÇİŞİ NELER GETİRECEK / YÜZLEŞME ZAMANI !

 

 BURÇLARA VE YÜKSELENLERE GÖRE KISACA  SATÜRN AKREP GEÇİŞİNE BAKALIM

YÜKSELEN KOÇLAR:  Mali konulara, harcamalara ve borçlara dikkat etmek gerekecek. İki yakanızı bir araya getirecek adımları atmalısınız. Hayallerinizi ve arzularınızı gerçekleştirmek için sahip olmak istediğiniz kaynakları, nasıl, nereden ve kimden bulacağınızı açıklığa kavuşturmalısınız. Kredi başvurusu yapacaksanız, geri ödeme konusunda zorlanmamanız için bütçenizi iyice gözden geçirin. Kredi kartlarının borçlarını bitirmeye yönelik olumlu önlemler alabilirsiniz.  Hayatta gerçekten neye sahip olmak istediğinizi düşünün.  Vergi ve sigorta ödemelerinizi takip edin.  Bir yandan tutkulu bir beraberlik yaşamak isterken, bir yandan da ilişkide sorumluluk yüklenmekten kaçınabilirsiniz. Bazılarımız sadece cinsellik içeren ilişkiler yaşamanın hayatına ne getirip götürdüğünü değerlendirecek, bazıları da cinselliği problemli gördüğü için uzak durmaya çalışacak, kişilerin ruhuna ve zihnine dokunmak isteyecek. Ortak paralarda daralma veya eşin parasında bir azalma olabilir. Paranın ve harcamaların kimin kontrolünde olacağı ile ilgili tartışmalar yaşanabilir.

YÜKSELEN BOĞALAR:  Evlilik hayatı, eşler arasında ilişkiler, ortaklarla olan bağlar bu birkaç yıl boyunca dayanıklılık testinden geçebilir.  İlişkiye kimin ne kattığını ve birbirinize ne kadar değer verdiğiniz konusunda bir gündem yaşayabilirsiniz.  Bekarlar bol talip bulabilir. Kendilerinden yaşça büyük kişilere karşı gizemli bir çekim duyabilir. Diğer yandan, korkular, endişeler ve kendinizi güvende hissetmek için sürdürdüğünüz ilişkiler varsa , bu gerçeklik ve korkularınızla yüzleşmeniz gerekebilir. Bazen hayat bize en sıkı tuttuğumuz şeyi elimizden alarak, ders verir ve tecrübe kazandırır. Bu nedenle, bırakmanız gereken ilişki kalıplarını ve artık işlemeyen duygusal yükleri, duygusal şantaj yapmayı bırakmayı deneyin. Elbette kaçtığınız zorluklarla yüzleşmek için cesaret ve kararlılık gerekir.

YÜKSELEN İKİZLER : Bu dönemde sağlık konuları önem kazanıyor. Kendinize iyi bakmanız akıllıca olacaktır. Günlük hayatın koşturmacası ve sorumlulukları ile bayağı yoruluyorsunuz. Her işe koşmak ve tutkuyla ilgilendiğiniz işlerin peşinde koşmak ve derinleşmeyi istemek iyi güzel ancak biraz da bedene bakmak gerekli. Biraz yavaşlamalı, günlük rutinleri azaltmalı veya zararlı alışkanlıkları elimine etmeli, belki her gün gittiğiniz Cafe’ye gitmekten vazgeçersiniz, ve biraz daha uzaktakine giderek yürüyüş yapmış olursunuz.  Sindirim ve boşaltım sistemine dikkat etmeli. Hizmet ettiğiniz, size hizmet eden, birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızla ilişkileriniz değişebilir. Aniden bir soğuma olabilir, bazen ilişkileri rafa kaldırmak, biraz uzaklaşmak iyi fikir olabilir. Bunu şimdi yapmazsanız, daha sonra daha kötü biçimde biten ayrılıklar olabilir.  İş ortamınız daha ciddi bir yer haline gelebilir. Güç savaşları ve kıskançlıklar ortaya çıkabilir. Başarı kriterlerini gözden geçirmekte fayda var.

YÜKSELEN YENGEÇLER:  Çocuklarla ilişkilerinize daha ciddi , gerçekçi ve sorumlu bir biçimde bakabilirsiniz. Çocuk sahibi olan ebeveynler bu dönemde, çocuklarının yaratıcılığını ve bireyselliğini geliştirebilmeleri açısından daha az kontrolcü ve müdahaleci olmalılar. Onların da kendi deneyimlerini yaşamaları gerektiğini unutmamalılar. Çocuğu olmayıp ta çocuk sahibi olmayı değerlendiren kişiler, bu sorumluluğun altına girmekten kaçınmak isteyebilirler. Yaratıcı çalışmalar içinde yer alıyorsanız, duygularınızla bağınızı kopartmadan gerçekten sizi yansıtan çalışmalar yapabilirsiniz, kendinizi ortaya koymaktan çekinmeyin. Aşk hayatınız üzerinizde baskı yaratabilir, kıskançlık veya aşırı sahiplenici tavırlar içine girmemekte fayda var. Hayatında biri olmayanlar, kendilerinden daha yaşlı veya tecrübeli biri ile bir bağ kurmak isteyebilirler.  Yatırım amacıyla spekülatif piyasalarda işlem yapmak isteyenler, enine boyuna düşünmeden adım atmamalılar, Dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak da var. YÜKSELEN ASLANLAR:  Hayatınızı oluşturan temeli ve yapı taşlarını yeniden düzenleme yılları. Çocukluktan gelen davranış kalıplarınız, ebeveynlerinizle olan ilişkileriniz ve özel hayatınızın düzenini gözden geçireceğiniz, revize edeceğiniz ve ruhunuzu dinlemekle geçireceğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz. Psikolojik olarak aslında, kendinizi sağlamlaştırmak , gerekiyorsa psikolojik yardım almak, aile içinden destek beklemek yanlış bir beklenti olmaz. Sizi siz yapan tüm değerlerinizi ve kişilik özelliklerinizi gerçekçi bir biçimde değerlendirme yapabilirsiniz. Karmik borçları ödeme zamanıdır. Geçmişten taşınan pişmanlıklar, kin ve kendine değer vermeme gibi duygular varsa yüzleşme dönemidir. Diğer yandan, bir ev borcu ödüyorsanız veya ev için borçlanmak istiyorsanız, ödeme koşullarınızı iyice planlayın. Anne veya Babayla ilgilenmeniz ve sorumluluk üstlenmeniz gerekebilir. Onlara karşı anlayışlı olmalısınız.

YÜKSELEN BAŞAKLAR:  Bu dönemde, kardeşler, kuzenler , yakın çevrenizde yer alan insanlar veya komşularınızla ilişkileriniz değişime uğrayabilir. Kardeşlerle geçinmek zor olmaya başlayabilir, kıskançlıklar ve kimin neye sahip olacağı konusunda bir takım gerginlikler yaşayabilirsiniz. Komşunuz değişebilir veya birden gürültücü, patırtıcı veya tipini hiç beğenmediğiniz biri yakınınıza gelebilir. Günlük gidiş gelişler de yollarda başınıza zorluklar çıkabilir. Hep gittiğiniz yol veya araç değişmek zorunda kalabilir. Yazma , çizme plan ve proje hazırlama gibi bir işle uğraşmanız gerekiyorsa, üzerinde çaba harcayacaksınız demektir, sayısız defa değişiklikler yapılabilir ve bu durum sizi krize sokabilir. Başınızda halden anlamayan bir öğretmen veya resmi konumda bir kişi olabilir. Diğer yandan yeteneklerinizi geliştirmek ve kendinizi eksik gördüğünüz alanlarda destekleyici eğitimler almak isteyebilirsiniz. Ya da kardeşiniz veya yakınlarınızın eğitim kararları çaba gerektiren bir süreç olabilir.

YÜKSELEN TERAZİ: Bir oh çekme zamanı, Satürn’ün yaklaşık 3 yıldır yükseleninizde sürdürdüğü geçiş ile yaşadığınız ağırlık hissi artık yavaş yavaş kalkmaya başlayacaktır. Olan oldu, kalan sağlar bizimdir diyerek artık, dikkatinizi kendinize vermeniz kendinize duyduğunuz güveni yenilemeniz ve para işlerinizi yoluna koyacak adımları atmaya başlamanız gerekecektir. Bu dönemde, para akışınızı artıracak yeni bir iş veya yeni bir kaynak bulma arayışınıza girebilirsiniz. Çok çalışacaksınız, ama Satürn her zaman çok çalışanlara karşılığını verir. Eğer çalışmıyorsanız, belki bir iş bulmak ve kendi ayaklarınızın üzerinde durmak kararı alabilirsiniz. Çalışmayı düşünmeyen arkadaşlar bile en azından kendilerini daha çok sevmek ve beğenmek için maddi özgürlük elde etmeye yönelik bir farkındalık yaşayabilirler. Yine her ne durumda olursak olalım, Satürn para ve kaynakları temsil eden 2. Eve girdiği zaman ya kendi gerçek değerimizi bulmamız için bizi test eder, ya da başkaları bizi buna teşvik eder. Para az olabilir veya geç elinize geçebilir. Biraz geçim sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Fazla harcamaları kısmayı ve daha planlı yaşamayı düşünürseniz, bu dönemi de atlatacağınızdan eminim.

YÜKSELEN AKREPLER:  Sıkıntılı ve gergin hissettiğiniz, kayıplar yaşadığınız ve hayatınızın ipleri sanki sizin elinizde değilmiş gibi zor deneyimlerden geçtiğiniz son birkaç yıldan sonra, Satürn yükseleninize geldi, artık sorumluluk alıp burada kalacağı 3 yıl boyunca, kendinizi yeniden inşa edebileceğiniz fırsat kapınızda. Satürn bulunduğu  yerde, kimseye güllük gülistanlık bir hayat vaat etmez. Gülü seven dikenine katlanır diyerek,  siz de kendinizi yeni bir hamleyle değiştirmek ve dönüştürmek için harekete geçeceksiniz. İlişkilerinizde, evliliğinizde, partnerler ve ortaklarınızla kurduğunuz ilişkiler, daha gerçekçi ve dürüst olmak durumunda kalacak. İlişki içerisindeki rol paylaşımı sorgulanabilir, kimin neyi daha çok hak ettiği veya adaletli bir duygusal paylaşım olup olmadığı tartışılabilir. Uzun süredir doğru gitmeyen ilişkiler bu transit altında ciddi yaralar alabilir. Düzgün giden sorunsuz beraberlikler elbette tehlikede değildir, ancak ne olur ne olmaz karşınızdakinden saklamaya çalışmadan duygu ve düşünceleri paylaşın ve aşırı tutkulu ve sahiplenici tavırlardan sakının. Öfkenizi kine dönüştürmeden kontrol edin ve daha toleranslı olmaya çalışın.

YÜKSELEN YAY:  Satürn bilinçaltınızı ve psikolojik alt yapınızı sağlama almanız gerektiren bir döneme gireceğinizi sembolize ediyor. Alışkanlıklarınız ve geçmişten getirdiğiniz davranış biçimleri artık işe yaramıyor ve size zarar veriyor olabilir. İç dünyanıza çekilip bilinçli bir şekilde sorumluluklarınızın ve taşımak istediğiniz ve istemediğiniz yüklerin muhasebesini yapmalısınız. Bazen elimizde olmayan nedenlerden bitişler ve sonlar yaşarız, sonuca yönelik yaptırımımız olmayabilir. Böyle sonlanmalar yaşamak durumunda kalabilirsiniz,  kadersel bir tema sezebilirsiniz. Kontrolü kaybetmekten ve sahip olduğunuz şeyleri elden çıkarmaktan korkabilirsiniz. Spiritüel anlamda, okült, metafizik, ölüm ötesi konularla yakından ilgilenebilirsiniz. Meditasyon ve yoga gibi rahatlama teknikleri denemek isteyebilirsiniz ancak bir müddet kıpırdamadan durabileceğinize inanmıyor olabilirsiniz. Satürn size kendinizi daha iyi anlama , korku ve kuşkularınızı yenme, bunu yaparken güçlü olma ve kendine zarar vermeden kontrolü ele alma ve hayatınızın sorunlarına karşı koyabilecek gücü bulup bulamayacağınızla ilgili size deneyimler sunacaktır. Satürn yükseleninize geleceği 3 yıl sonrasına yeni bir döngü başlatmadan önce bir durup düşünme ve hasar kontrolü yapma imkanı doğacaktır.

YÜKSELEN OĞLAKLAR: Arkadaşlıklar değişimden geçecek. Arkadaşlık bağlarınızı ve arkadaşlıklara verdiğiniz önemi yakından incelemeniz gerekebilir. Uzun dönemli arkadaşlıklar kurmanın yanı sıra, bazı arkadaşlıklarınızın da geri dönüşümü olmayan bir değişimden geçeceğine şahit olabilirsiniz. Bunun nedeni , somut olarak sizin veya onların yaptığı yanlış şeylerden ziyade, bazı arkadaşlarınızla aranızda değişen ilgi alanları, farklı yönlerde gelişme olgunlaşma amacı taşımanız olabilir. Bazı arkadaşlarınız sırtınıza yük almanıza neden olabilir. Onlar adına bazı sorumluluklar yüklenebilirsiniz.  Bunların taşımak bazen kolay bazen zor olabilir. Gerçekçi değerlendirmeler yapmanız gerekiyor.  Altından kalkamayacağınız sözler vermemelisiniz.  Bu 3 senelik dönemde gruplar ve arkadaşların yer aldığı çevrenizde söz sahibi olabilir ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için arkadaşlarınızdan yararlanabilirsiniz. Bunu yaparken para kazanmak veya kariyer elde etmek için değil, daha yüksek bir amaca hizmet eden, bütünsel bir amaca yönelik çalışabilirsiniz. Sonunda alacağınız ödüller bazen, paradan daha önemli olabilir. Güç savaşlarından kaçınmalı, tamamen kendi çıkarlarınız doğrultusunda hareket etmemeye özen göstermelisiniz. Yükselen burcunuzun yöneticisi Satürn olduğu için bu konuda özellikle dikkat etmelisiniz. Bencil olmak, kontrolü ele geçirmek amacı taşımadan sorumluluklarınıza odaklanıp, doğru olanı yapmalısınız. Çok çalışarak, başaracağınız şeyler, ileride sizi ulaşmak istediğiniz hedeflere yönelik, başka dönüşümlere doğru hazırlayacaktır. Sebat, iyi niyet ve çok çalışmayla kalbinizde taşıdığınız amaca ulaşabilirsiniz.

YÜKSELEN KOVALAR:   Dikkatinizi kariyerinizi ilerletmeye ve yerinizi sağlamlaştırmaya verebilirsiniz. Satürn en tepe noktada iş ve kariyer evinizde yer alacağı için bu 3 yılı başarılarınızı pekiştirmeye ayırabilirsiniz. Bazen üstlendiğiniz sorumluluklar ve iş yükünüzün kapasitenizi aştığını düşünebilirsiniz. Fakat bu çabaların yorucu olması ve zorluklar içermesi sizi alacağınız ödüllerin farkında olmaktan alıkoyamayacaktır. Hedefe kilitlendiniz bir kere.  Bu yolda size yardım edecek güçlü ve yetki sahibi kişiler olacaktır. Yine de iş alanında güç savaşlarına hazırlıklı olmalısınız. Kariyer ve iş seçimlerinden mutlu olmayanlar, bu dönemde iş değişikliği yapabilirler.  Önünüze yeni fırsat kapıları açılacaktır. O kapıdan geçip geçmemek ise size kalmış. Geçmişte kurmuş olduğunuz başarılı ilişkiler size yeni fırsatlar yaratmakta yardımcı olabilir. Yine de merdivenleri tırmanırken, etik ve doğru olanı yapmayı ihmal etmeyin. Adınızı duyurmak ve kalıcı bir başarı elde etmek istiyorsanız, kimin ayağına bastığınızı veya kimin elinden tuttuğunuza oldukça önem verin. Ailede , anne-baba veya yaşlı bir akrabanın sorumluluğunu veya bakımını üstlenmek durumunda kalabilirsiniz. Ev ve iş arasında dengeyi korumakta bir takım zorluklar yaşayabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIKLAR: Eğitimini aldığınız konu ile, içten içe kim olduğunuz arasında bir farkındalık veya ikilem yaşayabilirsiniz. Önünüze size yeni düşünce kalıpları, yeni bir yaşam felsefesi veya eğitim olanaklarının kapısını açacak arkadaşlar veya gruplar karşınıza çıkabilir. Eski bir anlayışı veya inanç kalıbını terk edip, yeni bir bakış açısı edinmek durumunda kalabilirsiniz. Devlet dairelerinden, mahkemelerde veya yüksek eğitim kurumlarında halletmeniz gereken süregelen bir takım işler varsa, bazı yetkili kişilerin elinde olan kararları almak için bekleyebilirsiniz. Yeni bir eğitim hayatına başlayacaksanız bunu sevdiğiniz ve sizi mutlu edecek bir alanda seçmelisiniz yoksa zor bir çaba altına girdiğinizi hissedebilirsiniz.  Bu dönemde evden uzaklara gidebilir, yeni deneyimler yaşayabilirsiniz. Karşınıza kendinizi geliştirmeniz için yeni fırsatlar çıkacaktır. Guru veya mentor kategorisinde kişilerden sizi değiştirecek ruhsal deneyimler kazanma ihtimaliniz var. Elinizden geldiği kadar tutku ve inançlarınızı gerçekçi boyutta değerlendirmeli ve ona göre hareket etmelisiniz Sevgilerimle, Naz Bay

Yargıladığın kadar yargılanırsın ...

Fotoğraf

Yargıladığın kadar yargılanırsın ...

Kaybetmek korkusu öyle bir sarıyor ki bizi,kaybetmemek için çırpınıyoruz...

Fotoğraf: “Şu an sadece sarılmaya ihtiyacım var,” dedim ona. “İnsanlık kadar eski olan bu hareket, iki vücudun kavuşmasından çok daha fazlasını ifade eder.Sarılmanın anlamı şudur ; Senden bir tehlike sezmiyorum, yanında olmaktan korkmuyorum, rahatlayabilir, kendimi yuvamda hissedebilirim, beni koruyan ve anlayan birisi var. Bizde birine her isteyerek sarıldığımızda ömrümüzün bir gün uzadığına inanılır. Lütfen şimdi sarıl bana…”Paulo Coelho***Kaybetmek korkusu öyle bir sarıyor ki bizi,kaybetmemek için çırpınıyoruz. Bundandır konuşmak isterken susmamız, kendimizi eksilte eksilte fazlasını vermemiz, bir kadının kocası için saçını süpürge etmesi gibi...

İyi çocuk olmak olur derdimiz; kimse bırakmasın, terk etmesin bizi... Sanırız ki biz verdikçe, daha çok sevecek, daha çok anlayacaklar bizi... Bazen gördüğümüz halde görmemezilikten geliriz birçok şeyi. Sanırlar ki, kandırılıdık, uyuduk, fark etmedik. Oysa sen yüreğine taş basarak gözlerini başka yana çevirmişsindir.

Bil ki, gerçekten senin olan hiçbir şey seni bırakmaz. Yeter ki sen kendini terk etme, ne pahasına olursa olsun...

ARET VARTANYAN