5 Ağustos 2012

Sirke'deki şifa


Sirkenin anemiden solunum hastalıklarına, nasırdan varislere kadar herşeye faydası vardır. Hatta baş ve boğaz ağrısını azaltır, ateş düşürür, göz ve diş iltihaplanmalarını iyileştirir; ve daha bir çok özelliği vardır: Belki de siz, sirkenin sadece sirkeli salça yapımında kullanıldığı veya salata çeşnisi olarak faydalı olduğunu düşünüyordunuz. Evet, bunlar sirkenin en bilinen kullanım şekilleri, ama bu çeşninin, en pahalı saç kremlerinden daha iyi sonuç verip onları parlattığını ya da sivrisinek ısırıklarına iyi geldiğini biliyor muydunuz? Sirke sağlığımızın en iyi dostu, en değerli yardımcısıdır. Onu her derde deva yapan sayısız faydalarını anlatan, Marie-France Muller’in yazdığı, Dharma Yayınları’ndan çıkan “Gençlik ve Sağlık İksiri Sirke” kitabından sağlıklı sırlar...
-Anemi

Sirke, anemiye karşı birebir olan demir, B12 vitamini ve folik asidi, vücudun kolayca emebileceği bir formda barındırır. Günde bir defa ılık ballı suyun içinde bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup içmeniz yeterlidir.

-Astım ve solunum hastalıkları

Tüm vakalarda bal (doğal, işlenmemiş ve ısıtılmamış olmalı) ve elma sirkesi karışımı iyi sonuç vermektedir. Buğday balı daha etkili olabilmektedir.

Bir kaşık sirke bir kaşık balla karıştırılıp ılık suya eklenir. Günde 3-4 defa içilir.

Bir mendil veya tülbent sirkeye batırıp bileklerin iç tarafına yerleştirilip bir bantla sabitlenir

-Ateş

Bir ölçü sirkeyi beş ölçü suyla karıştırın. Bu karışımız kompres yapmak ve sarmalamak için kullanın. Bu sirkeli su, yüksek ateşle yanan kimseyi rahatlatacağı gibi, vücuttaki toksinlerin deri yoluyla atılmasını sağlayacaktır.

-Ayak sağlığı

Ayaklarınızı sirke banyosuyla rahatlatın! Bir leğenin içini bileklerinize kadar soğuk suyla doldurun. İçine bir bardak elma sirkesi ile biraz işlenmemiş deniz tuzu ekleyin. Birkaç dakika boyunca ayaklarınızı suyun içinde hareket ettirin.

-Varis

Bacaklarınızı elma sirkesi emdirilmiş bir bezle sararak yukarı kaldırıp dinlendirin. Bu süreçte büyük bir tas içinde bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırılmış ılık suyu için. Yorgunluğu da alması için bu suyun içine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Rahatlamayı hemen hissedeceğiniz gibi gözle görülür iyileşme de birkaç hafta içinde gelecektir Bunu günde bir veya iki defa, yarım saatlik sürelerle uygulayın.

-Nasır

Gece boyunca, elma sirkesi emdirilmiş yarım dilim bayat ekmeği sorunlu bölgeye uygulayın. Sabaha iz bile kalmayacak! Aynı şekilde içinde soğan bekletilmiş sirke de aynı işi görür.

-Baş ağrısı

Bir püskürtücü sprey şişesine su ve elma sirkesi karışımını koyun. Karışımı etrafınıza püskürtüp koklayın.

Alna ve şakaklara sirkeyle masaj yapın. Ya da orta büyüklükte bir kese kağıdının dibini sirke ile ıslatıp, aşçı şapkası gibi kafanıza geçirip yarım saat ile bir saat arasında bekletin.

Ya da 50 gr dövülmüş biberiye ve ½ litre elma sirkesini karıştırıp 3 hafta boyunca dinlendirerek biberiye sirkesi oluşturun. Bunu bir tas kaynayan suya bir çorba kaşığı damlatarak koklayın

-Boğaz ağrısı

Özellikle ateş çıkar çıkmaz, düzenli olarak her üç saatte bir sulandırılmış magnezyum klorür almak gereklidir. Boğaz ağrısını geçirmek için:
¼ bardak bal
¼ bardak elma sirkesi
Bu karışımdan her 4 saatte bir, bir yemek kaşığı için.

Gargara yapmak için:

½ tas sirkeyi 1 tas suyla karıştırın, karışıma bir tutam karabiber ile bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ekleyin. Karışımı ısıtıp gargara için hazır hale getirin.

-Diş sağlığı

Dişeti problemler ve aftlar için iki yemek kaşığı sirkeyi bir bardak ılık suya ekleyip ağzınızı bu karışımla çalkalayın.

Eğer dişiniz ağrıyor ise, biraz sirke ile azıcık kırmızıbiberi ısıtın. Bunu ağzınızda birkaç dakika bekletin. Etkiyi artırmak için ılık bir sirkeli beyanağınızın dışından kompres yapın.

-Göz iltihaplanmaları

Gözlerdeki iltihaplanmalar ve göz çevresindeki tahriş gibi rahatsızlıklar bir ölçü elma sirkesi ile dört ölçü su karıştırılarak tedavi edilebilir.

Bir tatlı kaşığı sirkeyi eklediğiniz bir bardak kaynayıp soğumuş suyla göz banyosu yapabilirsiniz.

Düzenli elma sirkesi tüketimi, aynı zamanda, yaşlılığa bağlı gelişen katarakt riskini de azaltmaktadır. Sirkedeki beta-karoten burada anahtar rol oynamaktadır. Bu etkiyi artırmak için sirke havuç suyu ile beraber içilmelidir.

-Böcek sokması

Hayvani ve diğer tür zehirlere karşı sirke birebirdir. Hayvan zehirlerini etkisiz hale getirir. Etkilenen bölgeye gül sirkesi sürün; eğer gül sirkeniz yoksa elma sirkesi de aynı işi görür

Stres ve uykusuzluk

İki ay süreyle düzenli kullanıldığında, metabolizmayı düzenleyerek sinirli yapıları sakinleştirir. Gündelik olarak şu içeceği tüketin:
Bir tas suda sarıyonca, adaçayı, çarkıfelek, biberiye ve lavantayı kaynatın
Bir tatlı kaşığı elma sirkesi
Bir tatlı kaşığı bal

Uykusuzluk probleminiz varsa yatmadan önce birkaç yudum ballı sirke suyu için (bir litre suya 3 tatlı kaşığı sirke ve 125 gr bal).

-Ayrıca Hafıza, detox ve kilo vermek için:

Yemeklerden önce düzenli olarak sulandırılmış elma sirkesi için.

Kaynak: Marie-France Muller / “Gençlik ve Sağlık İksiri Sirke”

Kaynak: Şamiş Şahaplı

Adına aşk de,sevgi de, ne istersen de…

Tek Bilinmeyenli Denklem…

Hayattaki en zor şey;

Kendinize inanın..

Kendinize inanın..

Hiç bir zaman geç kalmadınız.Kaç kere yoldan dönmüş de olsanız,

Kaç kere döndürülmüş de olsanız,dünyanın bütün günahını taşıyor da olsanız,

Hayatınızdaki her şeyden kendinizi suçlu hissediyor da olsanız,

Kendinizin “Yüreğiniz” tarafından kabul edileceğine inanmıyor olsanız da ,

siz yine de “kendinize, yüreğinize” yürüyünüz .

Hiç kimse size inanmasa da, siz kendinize inanın.

Hz.Mevlana

Sağlıksız Su Markaları Açıklandı...


Sağlık Bakanlığı, daha önce bildirilen markalara ilaveten ''Gençsu'', ''Karlık Madran'', ''Alka Madran'', ''İvriz Su'', ''Beysu'',  ''EDK Lara'', ''Hünkar'', ''Revan'', ''Buzdağ'', ''Kardelen'', ''İdeal'',  ''Hazar Vox Nida'', ''Bahçeayran'', ''Esensu Özayran'', ''Kabalak'' markalarının dolum tesislerinde uygunsuzluk tespit edildiğini açıkladı. Daha önce de 'Buzada', 'Erpınar', 'Alps', 'Kervansa...
ray' ve 'Yalısu' açıklanmıştı. Bakanlıktan damacana suyu açıklaması Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sonuçlarla alakalı net bir açıklama yapamayacağını vurgulayan Akdağ, ''Ama  halkımıza da ifade ettiğimiz gibi açıklama yapacağız. Çok geniş bir çalışma yaptık, bütün Türkiye'de. Sadece dolum tesislerinden değil, sahadan da çok sayıda örnek aldık. Dün itibarıyla bin 100 noktadan örnek almıştık'' diye konuştu.

Alınan örneklerin, hassasiyetle, dikkatle laboratuvarlarda analizlerinin yapıldığını belirten Akdağ, şöyle devam etti:

''Şunu da ifade etmemiz gerekir. Dolum tesisinden çıkan problemi, satış noktasında çıkan problemi birbirinden ayırmak lazım. Dolum tesisinde, doğrudan ilgili, markayla ilgili bir problem var demektir, eğer bir sıkıntı varsa. Ama satış noktasındaki problemler daha ziyade satış şartlarının elverişsiz olmasından kaynaklanabilir. Dolayısıyla bu açıklamaları yaptığımız zaman, satış noktasında çıkan bir problemin o markayla ilgili Türkiye'deki bütün damacanayla satılan suları ihtiva ettiği düşünülmemeli. Ama biz bu açıklamaları yapacağız.''

Piyasayı yakından takip ettiklerini ifade eden Akdağ, yaz mevsiminin sıcak geçişinin, bu açıdan hassas bir durum oluşturduğunu belirterek, ''Halkımız hiç endişe etmesin, şeffaf biçimde gerçekleri onlara açıklıyoruz, açıklamaya devam edeceğiz. Bazı basın yayın organlarında hala işin spekülasyonu peşinde koşanlar var. Arkadaşlarımıza da bu spekülatif haberlere itibar etmemelerini duyurmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

Bu konuda bugün öğleden sonra belki akşama doğru açıklama yapabileceklerini ifade eden Bakan Akdağ, ''Son derece titiz bir biçimde, bilim adamlarının eşliğinde halk sağlığı laboratuvarlarımızın ulaştığı sonuçları bugün vatandaşımızla paylaşacağız'' diye konuştu.

Bakalım Burçlarda Neler Varmış...


"YENGEÇ" Güzellik, olarak özetlenebilir Yengeç.. Onun güzelliği insanları orta yerinden çatlatmak için yeterli. Çatlasın çekemeyenler..

"OĞLAK" Oğlak burcu asillik olarak da özetlenebilir. Oğlak burcu olmak bir ayrıcalık! ...
"BAŞAK" Başak burcunu mükemmel diye de adlandırabiliriz.. Çünkü mükemmeldir o!

AKREP, KOVA, BOĞA burcu alışveriş tutkunu ve doğa meraklısıdır.. İkisi de yaparken asla sıkılmaz.. Saatlerce dolaşabilir büyük bir zevkle!

OĞLAK, BALIK, ASLAN burcu en otoriter burçlardır.. Ya ona uyarsın ya da uyarsın başka yolu yooook! İyi ki varsın meleğim..

KOÇ, İKİZLER, TERAZİ burcu yıldızından dolayı dik kafalıdır.. Ona bir laf anlatacaksın kötü dille anlatamazsın tatlı dille anlatmalısın!

YAY, BAŞAK, YENGEÇ burcu yıldızından aldığı güzelliği üzerinden yansıtır.. En çekici, en güzel burç olmasının bir nedeni de budur!

"BALIK" Gönül hırsızıdır bir Balık. İstediği insanın kalbini şirinliğiyle çalar karşısındakinin haberi bile olmaz. Ama istemesi lazım..!

"KOVA" Bilen bilir Kovayı.. Bilmeyende bu saatten sonra artık öğrenmese de olur!

"AKREP" Akrep telefonu yüzüne kapatacak kadar sinirliyse bu yandın demek oluyor..

"ASLAN" Hafif kişiliklere çok ağır konuşur Aslan.. En güzelinden..!

"YAY" Bir Yay burcunun iyi niyetini kötüye kullanırsan.. Yay insanının kötülüğüyle baş başa kalırsın!

"TERAZİ" Bir Terazinin sevdiği kişi dilinden düşmez. Dilinden düştüysen bil ki aynı zamanda gönlünden de düşmüşsündür.

"YENGEÇ" Bazen dertlenir bir Yengeç... Öylesine işte...

"İKİZLER" Duygusaldır İkizler.. Onun kalbine girmeyen göremez..! "BOĞA" İlgiyi sever Boğa. Boğaya en çok ilgiyi gösteren Boğayı kazanır

PLASTİK ŞİŞELERİ HAYATIMIZDAN ÇIKARALIM...LÜTFEN EŞİ, KIZ ARKADAŞI YA DA KIZI OLAN TÜM ARKADAŞLARIMIZA İLETELİM

 



● Arabanızda bulunduracağınız plastik su şişesindeki su çok tehlikelidir.

● Plastik su şişeleri Sheryl Crow'un göğüs kanseri olmasının en büyük nedenidir. ...
● Plastik şişeler özellikle Avustralya’da yüksek sayıda görülen göğüs kanseri vakalarının en büyük nedenidir.

● Annesine çok yakında göğüs kanseri teşhisi konulan bir arkadaşımıza doktor şunu söyledi: "Kadınlar arabalarda bırakılmış plastik su şişelerinden su içmemelidir"

● Doktor: Yüksek sıcaklık ve şişe plastiklerindeki belli kimyasallar göğüs kanserine neden olabilir.Lütfen dikkatli olun ve arabada bırakılmış plastik şişelerden su içmeyin!..

● Lütfen bu bilgiyi etrafınızdaki bütün bayanlara iletiniz.

● Bu bilgi kesinlikle iyi bilmemiz gereken ve sakınmamız gereken bir tehlike ile ilgilidir.

● Bu bilgi yaşam kurtarabilir.

● Yüksek sıcaklık plastiğin içindeki toksinleri suya ve yiyeceklerimize geçiriyor ve doktorlar bu toksinleri kanserli hücrelerimizin etrafında kolaylıkla gözleyebiliyorlar.

● MÜMKÜNSE, PASLANMAZ ÇELİKTEN BIR TERMOS YA DA CAMDAN YAPILMIŞ ŞİŞELER, KAPLAR KULLANALIM !

● Mikrodalga fırınlarına plastik tabak ve kutuları koymayınız!....

● Plastik su şişelerini buzluğa koymayınız!...

● Plastik tabak örtülerini (SARAN WRAP, STREÇ v.b.) mikrodalga fırınına koymayınız.

● Dioxin isimli kimyasal madde kansere neden olur, özellikle göğüs kanseri.

● Dioxin maddesi vücudumuzdaki hücreler için bir zehirdir.

● Plastik şişeleri içinde su varken dondurmayınız. Bu durumda plastik içindeki Dioxin'i açığa çıkartmaktadır.

● Geçen gunlerde. Edward Fujimoto, Wellness Program Manager (Castle Hospital) bir TV programında bu sağlık tehdidini açıkladı. Dioxinlerin bizler için ne kadar tehlikeli olduğu gerçeğini anlattı.

● Yiyeceklerimizi mikrodalgada plastik kutular içinde ısıtmamamızı istedi. ●

Bu özellikle içinde yağ olan yiyecekler için daha önemlidir.

● Yağ, yüksek sıcaklık ve plastiklerin bir araya geldiklerinde Dioxin açığa çıkarttıklarını ve bunun vücudumuzdaki hücrelere geçtiğini açıkladı.

● Plastikler yerine Cam, Pyrex, CorningWare ya da seramik den yapılmış kapların kullanılmasını tavsiye etti.

● Microwave (Mikrodalga) için hazır üretilmiş çabuk ısıtılabilen yiyecek paketlerini başka bir kaba aktararak ısıtınız. Kâğıt çok kötü bir malzeme değil ama içinde ne olabileceğini hiçbir zaman bilemeyiz. Pyrex, ISIcam, CorningWare gibi kapları kullanmak çok daha güvenlidir.

● Bazı zincir (fast food) restoranları yakın geçmişte plastik kutulardan kağıda geçtiler. Bunun en büyük nedeni dioxin problemidir. Ayrıca, Saran Wrap (veya Streç) ismi altında satılan tabak ve kutuların üzerine örttüğümüz ince plastik film de mikrodalga fırınına girdiğinde diğer plastikler kadar tehlikelidir. ● Mikrodalgada yiyecek ışınlanırken yüksek sıcaklıklar ince plastiği eritebilir ve erimiş plastik yiyeceğinize karışabilir.

● Mikrodalga kullanırken yiyecek kaplarınızı plastik yerine kağıt havlu ile örtünüz.

● Bu yazıyı tüm tanıdıklarınıza gönderiniz. ( Paylaşalım ) Dr. Cengiz Camcı (Professor of Aerospace Engineering) The Pennsylvania State University.

Devamını Gör

2 Saniyede Kaç Kedi Olduğunu Bulun Bakalım...

Bilmek Başka, Bulmak Başka, Olmak Daha Başka...

Kızım Sana Diyorum Gelinim Sen Anla…

Yöresel Bir Lezzet:Konya Tirit Tarifi

yarım kg. et
2 yemek k.tereyağı
2 adet soğan
1 miktar maydanoz
tuz, karabiber
kimyon
Pidesi için:
3 su b. un
1 yemek k. kuru maya
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar ılık su

Öncelikle pide hamurunu hazırlayalım bunu için karıştırma kabına unu alalım, kuru mayayı, tuzu ilave edelim ılık su ile yoğuralım. Yaptığımız hamurdan parçalar alarak açalım (pide şeklinde)ısıya dayanıklı fırın tepsisinin tabanını yağlayalım ve açtığımız hamurları 180 derecelik ısıda pişirelim.
Orta boy bir tencereye eti alalım, üzerine sıcak su ilave edip, pişmeye bırakalım.
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.
Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar
su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp
pide şekli verin. Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri
fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Fırında pişirdiğiniz pideleri 2cm boyunda doğrayınız ve servis tabağına alınız, et suyu gezdiriniz üzerine. Pişen etlerinizi de alınız pidelerin üzerine. Garnütürüde(piyaz doğranmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz) ilave edelim.
Servis tabağının kenarına yoğurtla süsleyelim. Afiyet olsun.

Hıçk Hıçk Ühhü

NOSSA NOSSA

http://youtu.be/NUcb74yP1AE