5 Ağustos 2012

Yöresel Bir Lezzet:Konya Tirit Tarifi

yarım kg. et
2 yemek k.tereyağı
2 adet soğan
1 miktar maydanoz
tuz, karabiber
kimyon
Pidesi için:
3 su b. un
1 yemek k. kuru maya
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar ılık su

Öncelikle pide hamurunu hazırlayalım bunu için karıştırma kabına unu alalım, kuru mayayı, tuzu ilave edelim ılık su ile yoğuralım. Yaptığımız hamurdan parçalar alarak açalım (pide şeklinde)ısıya dayanıklı fırın tepsisinin tabanını yağlayalım ve açtığımız hamurları 180 derecelik ısıda pişirelim.
Orta boy bir tencereye eti alalım, üzerine sıcak su ilave edip, pişmeye bırakalım.
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.
Üzerine kuru maya,1 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar
su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru bezelere ayırıp merdane ile açıp
pide şekli verin. Fırın tepsisine yağlayın ve pideleri
fırın tepsisine alın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Fırında pişirdiğiniz pideleri 2cm boyunda doğrayınız ve servis tabağına alınız, et suyu gezdiriniz üzerine. Pişen etlerinizi de alınız pidelerin üzerine. Garnütürüde(piyaz doğranmış soğan ve ince kıyılmış maydanoz) ilave edelim.
Servis tabağının kenarına yoğurtla süsleyelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder