4 Ocak 2013

Kurt ve Kuzu

Kurt ve KuzuTanri dedi ki:
En az iki tarafiniz var ve hangi tarafinizdan ibaret oldugunuzu her zaman bilmiyorsunuz. Bu taraflardan birine Sag digerine Sol diyelim. Bu taraflar pek cok mesele yuzunden birbirleriyle munakasa etmiyorlar mi? Kendinizle sIk sIk konusmuyor musunuz ve dusuncelerinizin de cok tarafli oldugunu gormuyor musunuz?
Cocuklarimin sag beyinleri veya sol beyinleri daha kuvvetli olabilir. Bu ikili her zaman bir araya gelmez. Sol baska turlu gorur, Sag baska turlu. Hangisi dogrudur hangisi yanlis? Bir acidan ikisi de dogrudur ve ikisi de dogru degildir ve bu goruslerin ikisi de yanlistir. Zira iki insan olaylara farkli sekilde bakabilir ve ikisi de hakli olabilir, fakat her ikisi de hikayenin butunune isIk tutmaz. Soylenecek daha fazla sey vardir.
Hayat sizin icin her zaman anlasilir degildir. Kim oldugunuz sizin icin her zaman net degildir. Birakin surasi net kalsin, her ne olursa olsun Benim ilahi ve degerli cocugumsunuz siz. Dunya size "hos geldin" demisti. Ben dunyayi yarattim ve sizi yarattim, sonra da yarattigim Dunyada varolmaniz icin sizi oraya gonderdim. Siz ve dunya bir biriniz icin yaratilmistiniz. Dunyanin size ihtiyaci vardir, sizin de Dunyaya; lakin mevcudiyetiniz, Dunya hayatini anladiginiz sekliyle sadece Dunya icin degildir.
Kendime ait pek cok yansimayi gozlemleyebilmem ve bunun mutlulugunu yasamam icin Benim suretimden yaratildiniz her seyden once. Ben Birken, sadece ve sadece Birken kac farkli form alabilirim? Benim yaraticiligimin bir sonu yoktur. Muzikte kac nota vardir? Lakin bestelenen tum o parcalara bir bakin. Kim bilir yazilmis kac sarki vardir? Alfabede kac harf vardir? Lakin bir bakin anlatilan hikayelerin sayisina ve onlarla ilgili sorulan sorulara. Anlatilan kac tane hikaye vardir? Oyleyse Birlikten kaynak alarak Kendimi bu kadar cok cogaltabilmem ve bunlardan pek cogunun yine Birlik halinde kalmasi neden sasirtici olsun? Ben her seyi yapabilirim, dolayisiyla siz de.
Cocuklarimin birden fazla temayulu vardir, birden fazla kabiliyeti vardir, birden fazla olanagi vardir ve birden fazla netice imkanlari vardir.
Cok yuzlu bir prizma gibisiniz. Kendinizle her zamana mutabik kalmazsiniz lakin dunyadaki digerlerinin sizinle mutabik olmasi gerektigi hissini tasirsiniz, degil mi? Sizinle hemfikir olmalari gerektiginden eminsinizdir. Canlarim, herkes cok-yuzlu birer prizmadir.
Iki tarafinizla idare ettiginiz gibi baskalarinin da sizin farkli taraflariniz oldugunu anlayin. Pek cok yonunuz vardir. Bunlar size gercekten tezat teskil etmezler canlarim. Sizin sadece farkli fasetalarinizdir onlar. Sizin diger yuzunuz olduklarini bile soyleyebiliriz. Oradaki herkes, zaman ve mekan olarak size en yakinlar ve en uzaklar da dahil olmak uzere her biri sizsiniz. Siz onlarsiniz. Onlar da siz. Ve tum bunlar birlesebilir. Bir olarak kalabilirler ve bu Gercektir. Dunya kosullari cercevesinde ayni anda iki sey birden dogru olabilir.
Oradakiler hakkinda konusuyoruz fakat canlarim, orasi diye bir sey yoktur. Her sey Birin dahilindedir. Size cok uzak gorunen biri bile sizsiniz aslinda. Kurt ve kuzusunuz. Haydut ve azizsiniz. Cenebaz da dilsiz de sizsiniz. Harikulade bir goruse sahip olansiniz ve ayni zamanda korsunuz. Sagir olan ve isitebilensiniz. Varolusun tum bu yekunu dahilinde siz her seysiniz ve her sey sizsiniz; Ben de oyleyim.
Ceviren: Engin Zeyno Vural www.heavenletters.org

Sevgi ve sifayla kalin, Sifa Cemberi