20 Mart 2011

haydi gülümseyin...

kabak dolma...

kabak dolması

malzemeler:

  • 1kg dolmalık kabak

  • 350g veya 500g kıyma

  • 2 orta boy kuru soğan

  • 1 çay bardağı pirinç

  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

  • 1 çay bardağı doğranmış maydanoz

  • tuz

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 domates

  • suyu için: 1 su bardağı kaynamış su + 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • üzerine: sarımsaklı yoğurt + dereotu


hazırlanması:

1. kabaklar ve domatesler dışında kalan malzemeleri karıştırarak dolmalık iç hazırlayın.

2. domateslerin kabuklarını soyup yarım daireler şeklinde doğrayın.

3. kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyun. 2 parmak genişliğinde, halka şeklinde kesin.

4. halkalara hazırladığınız içi doldurup tepsiye dizin. üzerlerine domates kapatın. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. kabaklar yumuşayana kadar, fazla hararetli olmayan ateşte pişirin.

5. pişince tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın.