14 Temmuz 2012

OM MANİ PADME HUM



HERKESİN RUHUNU SELAMLIYORUM...

Biyerden sonra ''Vazgeçmeyi'' Bilmek Gerek...

Püreli Rosto...

Malzemeler : 1 kg. rostoluk et 1 soğan 1 havuç 3 defne yaprağı 1 çorba k. salça Tane karabiber Biberiye Sıvıyağ Su     Püresi için:       6 patates      1 çorba k. tereyağı 1,5 su b. süt      Tuz       Su

Hazırlanışı : Biberiyeyi rostoluk etin içine yerleştirin.Düdüklü tencereye 1kg.rostoluk eti alın.1 adet soğanı iri olarak kesin.1 adet havucu kesin.Tenceredeki etin üzerine soğanı,havucu,tane karabiber,defne yaprağı ve 1 çorba kaşığı salça ilave edin.Rostoluk eti pişirmeye başlayın. Püresi için 6 adet patatesi kesin.Tencereye ilave edin ve üzerine az miktarda su ilave edin ve patatesleri pişirin.Patatesleri  ezin.Üzerine tereyağı ve 1.5 su bardağı sütü ilave edin ve karıştırıp püreyi eld edin.Tencereden rostoluk eti çıkartın.Rostolık eti dilimleyin.Servis tabağına patates püresini ilave edin.Üzerine rostoluk eti yerleştirin.Tam bir ziyafet sofrası için bir yemek afiyet olsun.

Biz Kadınlar...

Kendine gel ! Seni orada bekliyorum.



Kendine gel ! Seni orada bekliyorum.

Ö. Asaf

yine MERKÜR RETROSU geldi 15 temmuz – 8 ağustos 2012



Retro seyrini yapacak olan Merkür bakın nasıl bir hınzır. Eski Yunan tanrılarından biri olan Hermes, tanrılar kralı Zeus ile tanrıça Maia'nın oğludur. Tanrıların en kurnazı sayılır.

Üstün nitelikleri olan Hermes, efsaneye göre daha bir günlükken ayağa kalkar, beşiğinden çıkar, kaplumbağa kabuğundan yaptığı bir lir'i çalıp ondan çıkan seslerle eğlenir. Ne ile bağlantıdaysa, onun özelliğini ödünç alan bir cocuk. Verdiği manalar bilinç ötesi, zeka ,bilgi , algı yeteneği, nedensellik , kaynakların çoğalması ticaret, eğitim , ifade , konuşma ve yazma  gücü , resim ve heykel yapma yeteneği , birçok dili öğrenme kapasitesidir. İnsan bedeninde Merkezi Sinir Sistemini yönetir. Merkür değişken, dişil ,nötr ve dualist bir gezegendir. İşimizi, ticari kapasitemizi , parayı, para dengesini destekler.

Merkür kişileri , şakayı mizahı sever. Eğer bulunduğu evde benefik (iyicil ) ise tüm manalarını çok olumlu destekler , ama tersi ise bunu düşünmek bile istemem.Akıl hastalığı, mental sorunlar ,sinir sistemi hastalıkları , konuşma kaybı ,uykusuzluk , konvulziyonlar ( havale geçirmek), histeri ve spazmlar. Merkür şimdi Yengeç burcunda. Kozmik gelişimin bu döneminde Yengeçler ,evrensel bilinç ( Su ) içine gömülüdür fakat , pratik gerçeği ( Toprak ) hala öğrenmektedir. Yengeç insanı bu dünyada mükemmeli arar. Yengeçin sert kabuğunun yavaş yavaş dökülmesi , Ruhun enkarnasyonlarının devamlılığını simgeler. Merkür Yengeç burcunda , onun yapısına bürünür.. Gezegenlerin retro gidişi aslında çok yarar verir. Çünkü kişi kendine döner ve iç dünyasındaki gelişmeleri izler.

.Dış dünyanın ona göre olmadığı dönemlerdir retro dönemleri. Merkür Yengeç burcunda retro halde iken de , AY tarafından temsil edilen bu burçta , zihinsel meselelerde karışıklıklara yol açacaktır. Kişi dış dünyada yaptıklarıyla, iç dünyasının gerçeklerini kıyaslayacaktır.Çoğumuz pişmanlık yaşayacak, hayal kırıklığı hissedecektir.Bu , işin tatsız tarafı. Merkür hızlı bir sembol olduğu için, farkındalığı yükselmiş kişiler, zaten dış ve iç dünya dengelerini koruduklarından fazla zorluk çekmeyecekler.Çünkü Merkür bu kez, Boğa burcundaki Jupiter, Venus, kendi yöneticisi AY ve mokşa Ketu tarafından müthiş şekilde destekleniyor.Bir yandan da sıkı sıkı saklanan fanusun içindeki sırlar ortaya çabucak çıkıyor. Ne güzel işte ..

Üstelik hazır harika bir Ramazan ayına girmek üzereyken, bu tarz bir inziva o kadar işe yarar ki, Ağustos başında, çok daha farklı bir insan olarak bu durumdan çıkıveririz hep beraber. İşte böyle.. Çok güzel..

ASTROVEDİK..Jyotishi Lale Durupınar

Valla hayatım üç vakte sana feysten kısmet gözüküyor...

Önemli Tavsiyeler...

Einstein’dan 10 Hayat Dersi :



1. Merakınızın peşinden gidin   "Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım."

 2. Azim paha biçilmezdir   "Çok zeki olduğumdan değil sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum." ...

3. Bugüne odaklanın   " Güzel bir kızı öperken düzgün araba kullanan birisi öpücüğe hak ettiği dikkati vermiyor demektir."

4. Hayal gücü güç verir   "Hayal gücü her şeydir. Sizi bekleyen güzelliklerin önizlemesi gibidir. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir."

 5. Hata yapın   "Hiç hata yapmamış bir insan yeni bir şey denememiş demektir."

6. Anı yaşayın   "Ben geleceği hiç düşünmem ne de olsa gelecektir."

7. Değer yaratın   " Başarılı olmaya değil değerli olmaya çalışın."

8. Farklı sonuçlar beklemeyin   "Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek."

9. Bilgi deneyimden gelir   " Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir." 10. Kuralları öğrenin daha iyi oynayın   " Oyunun kurallarını öğrenmek zorundasınız. Böylece herkesten iyi oynayabilirsiniz."

Doğada ne acaip canlılar var ya...

Seni Seviyorum demek kolay...

Sen Saraylara Layiksin...

Serinlemek lazım...Günün Fotosu...13/07/2012

Deniz Seki Aşk Müzikali (Akustik-Canlı)

http://www.youtube.com/watch?v=oRDYIs0ymcc