14 Temmuz 2012

Püreli Rosto...

Malzemeler : 1 kg. rostoluk et 1 soğan 1 havuç 3 defne yaprağı 1 çorba k. salça Tane karabiber Biberiye Sıvıyağ Su     Püresi için:       6 patates      1 çorba k. tereyağı 1,5 su b. süt      Tuz       Su

Hazırlanışı : Biberiyeyi rostoluk etin içine yerleştirin.Düdüklü tencereye 1kg.rostoluk eti alın.1 adet soğanı iri olarak kesin.1 adet havucu kesin.Tenceredeki etin üzerine soğanı,havucu,tane karabiber,defne yaprağı ve 1 çorba kaşığı salça ilave edin.Rostoluk eti pişirmeye başlayın. Püresi için 6 adet patatesi kesin.Tencereye ilave edin ve üzerine az miktarda su ilave edin ve patatesleri pişirin.Patatesleri  ezin.Üzerine tereyağı ve 1.5 su bardağı sütü ilave edin ve karıştırıp püreyi eld edin.Tencereden rostoluk eti çıkartın.Rostolık eti dilimleyin.Servis tabağına patates püresini ilave edin.Üzerine rostoluk eti yerleştirin.Tam bir ziyafet sofrası için bir yemek afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder