5 Temmuz 2012

Yaz sıcağının yarattığı yüksek nem ve ısının yıpratıcılığını Çinliler, “Mung” denilen fasulyeden yaptıkları çorbayla, ekşimsi tatta olan erik suyu, çay gibi içeçeklerle giderirler

Photo: Yaz sıcağının yarattığı yüksek nem ve ısının yıpratıcılığını Çinliler, “Mung” denilen fasulyeden yaptıkları çorbayla, ekşimsi tatta olan erik suyu, çay gibi içeçeklerle giderirler. Havası kuru olan Sonbahar mevsiminde ise ciğerlerin ihtiyacı olan nem, armut Trabzon hurması gibi meyvelerle, jöle mantarı diğer adı ile beyaz mantardan sağlanılır. Kış mevsiminde ihtiyaç duyulan enerji ise rahatlıkla et ile ceviz, susam gibi kuru yemişlerden sağlanabilinir. Batı ülkelerin yemek listelerinde et yemekleri baskındır. Çinlilerin yemek listelerinde ise sebzeye daha fazla yer verilir.Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlayacağından Çinliler sofralarında sığır gibi “Dört bacaklı” hayvanlar yerine tavuk gibi “İki bacaklı” hayvanları veya “Bir bacaklı” dedikleri mantar ile “Bacaksız” dedikleri balığı tercih ederler.

Yaz sıcağının yarattığı yüksek nem ve ısının yıpratıcılığını Çinliler, “Mung” denilen fasulyeden yaptıkları çorbayla, ekşimsi tatta olan erik suyu, çay gibi içeçeklerle giderirler.


Havası kuru olan Sonbahar mevsiminde ise ciğerlerin ihtiyacı olan nem, armut Trabzon hurması gibi meyvelerle, jöle mantarı diğer adı ile beyaz mantardan sağlanılır. Kış mevsiminde ihtiyaç duyulan enerji ise rahatlıkla et ile ceviz, susam gibi kuru yemişlerden sağlanabilinir.


Batı ülkelerin yemek listelerinde et yemekleri baskındır. Çinlilerin yemek listelerinde ise sebzeye daha fazla yer verilir.


Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlayacağından Çinliler sofralarında sığır gibi “Dört bacaklı” hayvanlar yerine tavuk gibi “İki bacaklı” hayvanları veya “Bir bacaklı” dedikleri mantar ile “Bacaksız” dedikleri balığı tercih ederler.


Kaynak:Doğadan Gelen Sağlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder