7 Nisan 2013

6 Adımda Masala Çayı


Çay kelimesi Çin, Kenya, Hindistan gibi yerlerde "chai" olarak kullanılıyor. "Masala" ise Ayurvedik yöntemler için de kullanılan baharatların genel adıdır. O halde Masala Chai, Masala baharatlarıyla yapılan geleneksel ...Hint çayına verilen addır.
Asırlardır özellikle Asya bölgesinde bu kadar tüketilmesinin ve dünyaya hızlı bir şekilde yayılarak popüler kahve dükkanlarında da satılmaya başlanmasının anlaşılır nedenlerinden bazıları da keyif verici etkisinin yanı sıra sakinleştirci ve sindirimi kolaylaştırmasıdır. Özellikle soğuk havalarda içindeki tarçın ve benzeri baharatların oluşturdugu ısıtıcı etki tüketimini daha da cazip kılmaktadır.
MALZEMELER:
* 3 bardak su * 6-7 adet Kakule (Kakulenin içini açarak ve kabuklarıyla ilave edin) * 2 parça küçük taze Zencefil (Zencefili rendeleyerek yada küçük parçalar halinde ekleyin) * 3-4 adet çubuk Tarçın * 4-5 adet Karanfil * 3-4 adet Karabiber (İsteğe bağlı) * 2 poşet ya da 2 kaşık Siyah Çay * Bal veya tatlandırıcı (İsteğe bağlı) * 3 bardak Süt (En sağlıklısı Keçi sütü);
TARİF:
1. 3 bardak suyu bir tencereye koyuyoruz. 2. Kaynamaya yakın baharatları aktarıyoruz ve bir süre kaynatıyoruz. 3. Bir süre kaynadıktan sonra 3 bardak sütü ve tatlandırıcıları ilave ediyoruz ve kısık ateşte 6-8 dakika hafif pişirmeye devam ediyoruz. 4. Altını kapatıp 5 dk. kadar demlenmesi için bekliyoruz. 5. Servis yapmadan önce süzüyoruz. 6. Ve içini çubuk tarçınla dekore edip nefis çayımız servise sunuyoruz.
AFİYET OLSUN

Kaynak: şifacı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder