22 Mart 2013

Anne ve Babanızda Eleştirdiğiniz Her şeyi mıknatıs Gibi KendinizeÇekersiniz.



Bazen seminerlerimde katılımcılara anne ve babanızda eleştirdiğiniz durumları yazın derim. Sonra sorarım bu yazdıklarınızın ne kadarı sizde var. Katılımcıların yüz ifadesi değişir ve kendilerine hayret ederler. Eleştirdikleri tarafların birçoğu onlarda da vardır. Örneğin bunun en bariz örneği kız çocukları babalarından yeterince sevgi ve güç alamadıklarını hissediyorlarsa ve bir de üstüne üstük babalarını eleştiriyorlarsa karakter yapısı ya da fiziksel yapı olarak babalarına benzer birini yaşamlarına çekerler.


Bazen insanlara sorarım anne ve babanızın farklı olmasını ister miydiniz diye evet diyenler hayatta hep zorluk çekenler olur. Hayır oldukları haliyle kabul ediyorum diyenler ise hayatları çoğunlukla yolunda ve güzel gider. Babayı reddedenler içindeki gücü reddederler. Bu da demektir ki karar vermede, bir işe başlamada, işleri sürdürmede ve tamamlamada zorluk yaşarlar. Babayı olduğu gibi yüreğine alamayanlar parayı elinde tutmakta zorlanırlar. Baba enerjisinden yoksun birinin duruşu genelde kamburdur ve omuzlar düşüktür.


Yine babayla problemli olan kişiler ruhsal konularda aşırı uçlara giderler. Ya ateist olurlar ya da aşırı dindar. Fanatik dindar insanların yaptığı baba arayışıdır. Ya da gözünde bir insanı sıra dışı gören kişilerde de babayı hiçe sayıp yerine başka baba figürleri koyma arayışı vardır. Erkek çocuklarının en çok yaptığı babayla güç mücadelesidir. Bakalım sen mi daha güçlüsün yoksa ben mi daha güçlüyüm. Sana güçlü olduğumu kanıtlayacağım ve sana kendimi ispat edeceğim inancı vardır bilinçaltlarında. Bu tarz insanlar genelde biraz ukela yapıda her şeyi bilen karakteristik özelliğini sergilerler ve burunlarından kıl aldırmazlar.


Anneyi kabul etmeyenler içindeki sevgiyi reddedenlerdir. Nefes problemleri anneyle ilişkinizde gizli olabilir. Huzursuz bacak sendromu baba desteği olmayanlarda olabilir. Yine baba desteği olmayan çocuklarda hiperaktivitenin sebebi olabileceğini görürsünüz. Hiperaktivitede ölen kardeşler ve annenin kürtajları da etkilidir. Dolayısıyla yaşamımızla ilgili çok kritik bir bilgi ortaya çıkıyor. İlki çocuk yetiştirmek çok önemli ve bilgili olmamız gereken bir konu. İkincisi anne babamız nasıl olursa olsun onları oldukları haliyle kabul edip kendi işimize bakabilmek.Bunun için kendimize güvenmeliyiz. Kaynak göstermeden alıntı yapılamaz.


Abdullah Canıtez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder