20 Nisan 2012

BEYNİMİZİN TEK ÖNCELİĞİ HAYATTA BIRAKMAK, MUTLU ETMEK DEĞİL!


 - İnsanoğlu’nun evrimsel varoluşu ve hayatta kalmamız adına doğru, ama medeni bir dünyada mutluluk adına yanlış öncelik! Bilinçaltımızın tek amacı bizi hayatta bırakmak. Bütün t...epkilerini, iyi niyetle hayatımızı korumak amacıyla veriyor.


- Mesela? Tehlikede olduğumuzu hissettiği an, binlerce yıl önceki tepkimiz neyse aynısını veriyor. Savaş ya da kaç! İç organlardaki kanı hızlı koşabilmek ve güçlü olmak için ellere ayaklara pompala! Bunun için kalbi tam kapasite çalıştır! Bildiğimiz, yaşadığımız korku tepkimiz.


- Çevremizde bize saldıran aslanlar olmasa da? Ne yazık ki beynimiz yaklaşan bir sınav ile aslanı aynı kefeye koyuyor. Hayatımızdaki her istemediğimiz benzer duruma aynı savaş/kaç tepkisini veriyor.


- Bilinçaltımız hayatımızı korumaya çalışıyorsa neden hastalıkları yenemiyor? Kitabın sonraki bölümlerinde göreceğimiz gibi, bilinçaltımız bazı hastalıkları, yaşadığı travmalara karşı bizi savunmak adına yaratıyor. Ortada gerçek bir sorun olmasa da, bilinçaltı yanlış karar vererek vücudun dengesini bozacak anomaliler yaratıyor. Biz bu dengesizlik süresince yaşadığımız belirtilere hastalık diyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder