9 Şubat 2013

TAŞ TERAPİ / KRİSTALLER

 

I. ÇAKRA Akik, uyum ve konsantrasyon geliştirici, canlandırıcı özelliği var. Uğur ve bereket taşı olarak da bilinir. Kişinin içe dönüşü ve iç dünyasonda derinleşmesini, yaşamını derinden incelemesini sağlayan, iç dünyasını sağlamlaştıran değerli bir taştır. Kırmızı yeşim, yeşim taşının tüm özelliklerine sahip. Mercan, kişinin ruhsal anlayışını güçlendirir, konsantrasyon eks...ikliğini giderir, atılacak yeni adımlarımızda cesaret verir.  Yakut, anlayış ve hoşgörüyü artırır, ruhsal gelişime yardımcı olur, sınırlarımızı genişletmemizi sağlar, bizi koşulsuz sevmeye götürür.


II. ÇAKRA Akik. Ay taşı, insanın dişil, duygusal ve sezgisel yönünü dengeler. Hşefkat ve sempati duygularını artırır. Hayranlık duygularımızı arttırıcı, kendi güzel yanlarımızı hissettiren bir taş, ilişkileri düzenliyor.


III. ÇAKRA Kaplangözü, konsantrasyonu güçlendirir, cesareti artırır, insanların iyi tarafını görmemize yardımcı olur, duygusallığı dengeleyerek olayları ne algılayışı sağlar. Amber, karaciğeri temizler, sindirim ve iç salgı bezlerine iyi gelir. Yüklü bir şifa enerjisi ile canlılık verir, hayatın güzel yanlarının fark edilmesine yardımcı olur. Maddi yaşam ile ruhsal alem arasında dengenin kurulmasını sağlar. Topaz, kişinin kendisine apırlık veren köhne düşüncelerden kurtulmasına ve yeni bir güç yaratmasında yardımcı olur. Duygusallık ve endişeye karşı iyi gelir. Ruhsal bakımdan gelişmeye yardımcı bir taştır Strin, sarı kuartz, mutluluk verir ve şeker hastalığına iyi gelir. Bedensel ve ruhsal olayların hazmedilmesinde itici güç olur.


IV. ÇAKRA Kızıl kuartz, kuartz kristal taşının tüm özellikleri.  Pembe Turmalin, yaşam sevinci ve aşkın taşıdır, derin üzüntülerin atılmasında etkilidir. Uyum yeteneğini artırır, kendi kendini sevmeyi ve kabul etmeyi kolaylaştırır dolayısıyla diğer insanları anlamamıza yardımcı olur. İlişkileri korkusuz ve mutlulukla yaşamayı sağlar, duygusal blokajları eritir. Terapi özelliğinden dolayı ruhsal şifacılar bu taşı kullanırlar. Hayatı olduğu gibi kabullenmeyi sağlar, avuç içi çakraları aktive eder. Yeşil turmalin, sevgi titreşimlerinin taşıdır. Duyguları dengeler, sinir sistemini güçlendirir, yorgunluk hissini yok eder. Fiziken gençleştirir, spiritüel hayatımızı dengeye sokar. Kalıplaşmış, eski, negatif alışkanlıklarımızdan, düşüncelerimizden kurtulmamıza yardımcı olur. Hormonal ve dolaşım sistemindeki bozuklukların, kalp rahatsızlıklarının iyileşmesinde yardımcı olur. Siyah Turmalin, Endokrin sisteminin dengelenmesine yardımcı olur, uykuya geçişi kolaylaştırır, yüksek seviyede koruyucu özelliği vardır. Korkuyu ve negatif şartları elimine eder, konsantrasyon ve ilhamı güçlendirir, duyarlılığı ve anlayışı artırır. Şansız bir dönemde veya gizli düşmanlar varsa ya da negatif ortamlara veya insanlarla karşılaşma zorunluluğu olunduğunda bu taşı kolye olarak taşımak çok yararlıdır. Ayrıca ayak tabanlarındaki çakraları aktive etmek için de kullanılabilir. Kuntize, ilahi sevgiyi ortaya çıkarıyor, yol gösterici, hayatın maddi yönüne giderseniz tekrar yola sokuyor, kalp çakrasının açılmasını sağlıyor. Zümrüt, uzaydaki enerjileri çekiyor ve bu enerjiler agrandize olarak bize ve bizden başkalarına yansıyor. Her şeyi kucaklayan sevginin taşı, doğadaki enerjileri ayarlıyor. Huzur veriyor. Programlandığında dışarıdan gelen enerjileri süzüp pozitif enerji yansıtabilir. Yeşim, sakinleştiricidir, bize alçak gönüllük, huzur ve bilgeliği sunar. Programlandığında yastığın altında olursa güzel rüya ve arzu edilen mesaj rüyalar görülür. Duygusallıktan uzaklaştırarak görüşü netleştirir.


V. ÇAKRA Aquamarin, ruhsal sevgi ve şifa kanalı olabilirsiniz. Kişinin varlığında uyulmayıcı etkilerle denge halinin oluşmasını sağlar, yaratıcılığı artırır. Beden ve zihin ilişkisini güçlendirerek sezgileri kuvvetlendirir. Üzerimizde taşıdığımızda negatif enerjilere karşı korur. Kötü kelimeleri filtre edici özelliği vardır. Turkuaz, göğün mavisi ile yerin yeşilini birleştirir, ruhsal alem ile bütünleşmeyi sağlar. Turkuaz rengi pozitifi emer, negatife kalkan oluşturur. Psişik saldırı, büyüye karşı korur. Denge ve kalkan oluşturur. Kaygıyı teskin eder. Kadıköy taşı, tiroide olumlu etkisi var, şifa olarak kullanılır. Öfkeyi engeller, konuşma ve yazma yolu ile yaratıcılığı artırır.


VI. ÇAKRA Lacivert lapis lazuli, kozmostaki güvenlik duygusunu hissettirir. Derin düşünceye yardımcı olur. Ruhun hakikate ulaşma arzusunu kuvvetlendirir. Blokajları çözer, arındırır ve iç benliğe doğru iter. Meditasyonlarda destek sağlar. Safir, zihni kozmik bilgiye, sonsuzluğa açar, dönüştürücü ve yenileştirici etkisi vardır. Kuşkuları nötralize ederek ruhsal gelişime bizi açar. Duyular dışı algılamaları kuvvetlendirir. Lacivert sodalit, zihni saflaştırır, dinginlik, güven ve enerji verir. İnsanı dünyada yaşarken ruhsal alem ile bağ kurarak dengeyi sağlar. İfadeyi güçlendirir, kolay iletişim kurmayı sağlar.


VII. ÇAKRA Ametist, Hareketin kızıl ateşi, alıcılığın mavi ışığı, sessizlik ve boşluk bu taşta büyük bir güçle birleşir. Korkuyu, uyumsuzluğu yok eder, sezgileri güçlendirir, ilham taşıdır. İç huzuru bulmayı, iyilik ve bilgeliği günlük hayata indirgemeyi sağlayan etkisi vardır. Rüyalarda netlik temin edicidir. Bulunduğu ortamdaki negatif enerjileri temizler ve pozitif enerjiye dönüştürür. Uykusuzluk problemlerini çözer. Üçüncü gözün kapasitesini artırmak ve migren rahatsızlıklarında kullanılabilir. Kaya kristali, büyük bütünlüğe götürür, zihin ve ruha ışık verir, çakra tıkanıklıklarını açar, güçlü korumalar yapabilir. Çakrayı açan ve aktive eden taştır. Bu taş ile kendimizi kozmik enerjilere açarız, yüksek seviyeli enerjilere yükseliriz.Çift uçlu kuarz, meditasyonlarda kullanıldığında kutsal dengeyi hissettirir ve bizleri yüce Yaradan enerjinin kaynağına bağlar. Enerjimizi artırmak, vizualizasyonu güçlendirmek, düşüncelerimizi belirginleştirmek ve duru görüyü artırmak,  dileklerimizi, projelerimizi ve isteklerimizi gerçekleştirmek için kullanılır. Rutil kuarz, gerilimleri çözer, şifanın ve uyumun taşıdırsakinleştirici etkisi vardır. Salkım Kuarz, Çok güçlüdürler, mutluluk ve uyuma ihtiyacı olan ortamlar için idealdir. Kendi kendini şarj etme özelliğinden dolayı özel olarak aktive edilmesine veya şarj etmeye ihtiyaç yoktur. Bu özelliklerinden dolayı diğer mineralleri de şarj etmekte kullanılabilirler. Kristal küreler, Mantalin aktif olmayan bölgelerini yavaş yavaş aktive eder, paranormal yetenekleri açığa çıkarır ve geliştirir. Büyük Tibetli Lamalar kristal küreleri hayatlarını uzatmak, sağlıklarını korumak ve sinir sistemini dengede tutmak için kristal kürelerle nasıl çalışılacağını çok iyi bilirler

sİNEM bAŞARAN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder