29 Eylül 2011

Değişik bir domates çorbası...

6 kişilik Domates çorbası için:

  • 1.5 kilo domates

  • 2 adet kırmızı soğan (veya kuru soğan)

  • 3 diş sarımsak

  • 10-15 dal taze kekik

  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 çorba kaşığı şeker

  •  tuz ve taze çekilmiş karabiber

  • 3 su bardağı (750 ml) tavuk suyu (veya sebze suyu


Kaşer peyniri

Yapılışı

  1. Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın.

  2. Derinliği olan bir fırın kabına (veya geniş, fırına dayanıklı cam bir kaba) ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.

  3. Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları, dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin. Biraz tuz taze çekilmiş karabiber ve 1 çorba kaşığı şekeri de döküp önceden ısıtılmış fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.

  4. Pişen domatesleri fırın kabına bıraktıkları su ile beraber büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya aynı miktarda sebze suyu) ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin.

  5. Tencereyi ateşten alıp bir el blenderı yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından ve kaçtıysa kekik dallarından temizlemek için bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye aktarın. Son kez blenderdan geçirip tadına bakın, tuzunu karabiberini ayarlayın ve servis yapmadan hemen önce dilediğiniz sıcaklığa getirin.

  6. Üstüne istediğiniz kadar kaşer rendeleyip servis edin...

  7. Afiyet olsun,

  8. Not: Tepsinin fırında görüntüsü


Domates Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder