6 Kasım 2012

Güveçte Kurufasulye...

Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye

1 soğan

1 kaşık(tahta) domates salçası

Yarım kaşık biber salçası

6-7 tane kuru biber

Tuz

Pulbiber

Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Fasulyelerimizi üzerine tuz atarak,akşamdan ılık suyla(sıcağa yakın) ıslatıyoruz..

Ertesi günü,fasulyelerimizi bol suyla haşlamaya bırakıyoruz...Çok fazla yumuşamadan(yemeklik kıvama gelmeden) ocağın altını kapatıyoruz..

Soğanı yemeklik doğrayıp güvecimizde sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz..Pembeleşince,salçalarımızı katıp biraz daha kavuruyoruz..

Fasulyelerimizi de ilave edip,bir iki karıştırdıktan sonra ılık suyu ilave ediyoruz.Kuru biberleri ve pulbiberleri de atıp,güvecin kapağını kapatıyoruz.Kapak yoksa folyo ile kapatın..Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.(Zaten önceden haşladığımız için,fazla zaman almayacaktır)

Kaynamaya başlayınca tuzunu da ilave edin..Sıcak olarak servis yapın..

Kuru fasulyeyi güveçte denemenizi öneririm,lezzeti bambaşka ;) Afiyet olsun :)

Kaynak: Lezzet Vadisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder