12 Haziran 2012

SOĞUK YOĞURT ÇORBASI

 Malzemeler

•1 kg yoğurt

•1,5 bardak su

•1 bardak arpa şehriye

•½ bardak haşlanmış nohut

•Yarım demet nane

•Yarım demet maydanoz

•Zeytinyağı ve kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Şehriyeyi az sıvıyağda hafifçe kavurup üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip kapağını kapayalım ve haşlayalım. Yoğurda su ve tuz ekleyip iyice çırpalım. Ben çok sulu sevmem, o yüzden cacığı da koyu kıvamlı yaparım bunu da öyle yaptım. İsterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz ama çok da sıvı olmasın, biraz kıvamı olsun. İçine haşlanmış nohut, şehriye, ince kıyılmış dere otu ve taze naneyi ekleyip karıştıralım. Servis ederken zeytinyağında kırmızıbiber kızdırıp üstüne gezdirelim. Ben zeytinyağında nane de kavurup üstüne koyuyorum bazen. O da yeşil yeşil güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder