12 Haziran 2012

Sebzeli Bulgur Pilavı...

MALZEMELER

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur

  • 3 kaşık tereyağı

  • 1 kaşık zeytin yağı

  • 1 baş soğan

  • 2 adet patlıcan

  • 2-3 adet domates

  • 3 adet sivri biber

  • 2-3 adet kırmızı biber

  • 1 kaşık salça

  • Tuz, karabiber, nane

  • 2 su bardağından biraz fazla sıcak su (2,5 bardaktan az)


TARİF

  1. Küp küp doğranmış patlıcanları ayrı bir tencerede kızgın yağda kızartın.

  2. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın, rendelenmiş soğanı ve salçayı kavurun, biberleri ilave edin. 1-2 dk da bu şekilde kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri de ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dk (sebzeler yumuşayıncaya kadar) bu şekilde pişirin.

  3. Son olarak, bulguru ekleyip 1-2 dk kavurduktan sonra sıcak suyu, kızarmış patlıcanları ve baharatları da ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.


* Lezzetci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder