16 Temmuz 2012

Asma Yaprağında Levrek Resimleri...



-10 adet salamura asma yaprağı iri boy
8 parça levrek fileto
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
Zeytinyağını, kekik, karabiber ve pul biberi iyice karıştırıp, yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz, levrek filetolarımızın üzerine döküp hafifçe karıştırıp, yaklaşık 1/2 saat kadar bu sosta bekletelim. Akşamdan iyice yıkayıp sıcak suda tuzları çıksın diye beklettiğimiz asma yapraklarını bir kez daha sudan geçirip süzelim. Mümkünse her bir fileto parçası için 1 adet asma yaprağı kullanmaya özen gösterelim. Buna göre her bir filetoyu sudan çıkarıp hafif yağladığımız asma yapraklarına saralım. İsteğe göre ızgara, fırın; ancak fırının kapağını yarı aralık bırakarak; ya da teflon tavada pişirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder