16 Haziran 2012

Astrolojik Sıcaklık Artıyor…

Gezegenler sizi yönetmez, kozmik saatin tik-taklarıyla zamanı hatırlatır. Astroloji aynı meteoroloji gibi “potansiyelleri” gösterir.Havanın değil, zamanın değişimini anlatır. 2012’yi fenomen haline getiren de, içinden geçtiğimiz zamanın rutin olmayan değişimidir.

Haziran ayında birden fazla göksel olay meydana gelecek ve etkisi bu ayla sınırlı kalmayan önemli gelişmele,r şimdilerde başlayacaktır. Önemli tarihleri sıralarsak; 4 Haziran’da gerçekleşecek dolunaya eşlik eden ay tutulması, içinde bilgi, iletişim, hukuk, kanun, din, inanç, maneviyat olan konularda bazı kırılımlar yaşayacağımızı göstermektedir. İlk etapta ortaya çıkan, bizi zorlayan şartlar, bu konular üstünde düşünmemizi gerektirecektir. Halkı, kadınları, aileyi, çocukları ilgilendiren tartışmaların ortaya çıkması, duygusal sancılar yaşamamış olasıdır. Mayıs sonunda gündeme gelen kürtaj konusu buna örnek olabilir.

6 Haziran’da ilişkilerin sembolizmi Venüs gezegeni geri hareketi sırasında Güneş diskinin önünden geçecektir. Ay yerine Venüs’ün sebep olduğu, bir çeşit Güneş tutulması yaşayacağız. Tabii ki Venüs, Güneş’in önünde ancak bir leke gibi duracaktır. Mayaların çok önem verdiği bu geçiş, her zaman değil, 122 ila 105 yılda bir 8 yıl arayla ikili döngü olarak ortaya çıkmaktadır. Bu geçişin anlamı, ilişkileri, aşkı, değerleri yeniden gözden geçirmemiz, önem verdiğimiz değerleri tekrar sorgulamamızdır. Özellikle ekonomik, finansal göstergelerde önemli oynamalar olabilir. 2004 yılındaki ilk geçişte TL’den sıfırların atılması önemli bir vurgudur. Kişisel olarak da sevgiye, anlayışa, aşka, barışa, esenliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçtiğimizi bilmeliyiz.

11 Haziran’dan itibaren bolluk, bereketin sembolü Jüpiter gezegeni, İkizler burcuna geçecektir. Jüpiter şansın gezegeni olarak bilinse de, ikizler burcundaki yerleşimi olumlu görülmez. Beklentilerin karşılıksız kalabileceği durum yaklaşık bir sene boyunca sürecektir. Şansı yakalamak için mantığın değil, maneviyatın gerekli olduğunu anlamamalıyız.

19 Haziran’da doğacak yeni ay, enerjimizi yenileyecektir. Bu tarih öncesi birkaç gün motivasyon sorunu yaşayabilir, kolayca dağılabilir, yanlış anlamalarla karşılaşabiliriz. Yeniayla bizimle birlikte ortaya çıkan konular da yenilenecektir. O yüzden sağduyulu olmaya özen göstermeliyiz.

24 Haziran tarihinde sürprizlerin gezegeni Uranüs ile dönüşümlerin gezegeni Pluto birbiriyle sert kontak kuracaklardır. 2015’e kadar 7 kere, birbirlerini zorlayacak bu etkileşim, Eylül ayında da tekrarlanarak, bu sene 2 kere yaşanacaktır. Geçmiş yıllara baktığımızda, Obama’nın seçilmesi, mortgage skandalı, Arap baharı gibi birçok önemli değişim zamanlarında bu gezegenler ayrı ayrı ön plandadır. Bu aydan itibaren aralarında sert açı gerçekleşecektir. Dünyanın yeni bir toplumsal sürece hazırlandığını anlatan bu durum, ani değişimleri, köklü yenilenmeleri getirecektir. Kitleleri, ulusları ilgilendiren olaylar ortaya çıkabilir.

25 Haziran’dan itibaren sorumlulukların gezegeni Satürn geri hareketine son verip düzelmektedir. 2010 yaz aylarından Satürn etkisiyle beri zorlandığımız konularda, Ekim ayında kadar etkili olacak, son bir test sürecinden geçeceğiz. Özellikle ilişkiler, değerler alanında daha fazla sorumluluk almalı, partnerimizin yükünü taşımaya gönüllü olmalıyız. İkili ilişkilerde kırıcı diyalogların sadece bize zarar vereceğini görmeliyiz.

27 Haziran’da ilişkiler adına rahatlamamız sağlayacak olaylar da gündeme gelecektir. 15 Mayıs’tan beri geri harekette olan ilişkiler gezegeni Venüs düzelecektir. Gündelik hayatımızı renklendiren ilişkilerimizi yoluna koyacağımız, maddi konulardaki sorunları çözebileceğimiz fırsatlar ortaya çıkacaktır. Bu zaman aralığında kime, neye, nasıl değer verdiğimizi gözden geçirmeliyiz. Özellikle evlilik, ortalık gibi yakın ilişkilerde sorunları çözmeliyiz. Bu tarihler yeni ilişkilere başlamak için uygun olmayabilir.

Görüldüğü gibi Haziran ayında burada kısaca listelediğim pek çok önemli olayın tohumları atılacağa benzer. Tarihler kişisel horoskobunuz etkisiyle ileri geri oynayabilir. Toplumsal olayların, bilgi ağlarının, iletişim kaynaklarının yozlaşma ihtimaline karşı kendi kişisel değerlerimize dönmeli, bozulmamış manevi kaynaklara yönelmeliyiz.

Zorlu durumlardan çıkış kapısının kendi içimizde olduğunu görmeliyiz. Unutmayalım ki, yıldızlar sadece karanlık geceleri aydınlatmıyor!

KOÇ ve yükselen KOÇ 21 Mart – 19 Nisan

Oldukça hızlı ve hareketli bir ay içindesiniz. Yakınlarınızla kuracağınız iletişim sayesinde yeni şeyler öğrenebilirsiniz. Ancak ticari faaliyetler için acele karar vermemelisiniz. Kardeş, komşu ve akranlarınızla ilişkilerinize dikkat etmelisiniz. İletişim kapasitenizi artırmalı, ancak beklentilerinizi düşürmelisiniz.

BOĞA ve yükselen BOĞA 20 Nisan – 20 Mayıs

Çalışma kapasitenizi iyi değerlendirip yeni kazançlar elde etmeye çalışmalısınız. Kazançlarınızı doğru biçimde değerlendirmek ve bütçenizi yeniden oluşturmak size çok şey kazandıracaktır. Gereksiz alışverişlerden uzak durmalısınız. Maddi ve manevi değerlerinizin farkına varmalı, daha korumacı davranmalısınız.

İKİZLER ve yükselen İKİZLER 21 Mayıs – 21 Haziran

Hayatınıza kişisel değişiklik katacak gelişmeler ortaya çıkabilir. Başta sağlığınız olmak üzere kendinize çeki düzen vermeli, yenilenmelisiniz. İkili ilişkilerde daha yapıcı hareket etmeli, karşınızdakilerle iletişim kurmalısınız. Eşiniz, partneriniz ya da ortağınızla ilgili konularda daha duyarlı olmalısınız.

YENGEÇve yükselen YENGEÇ 22 Haziran – 22 Temmuz

Sizi zorlayan koşullar, elde olmayan nedenlerden ötürü bazı endişeleriniz öne çıkabilir. Her şeyi akışına bırakmalı ve kendinizi toparlamalısınız. Elinizdeki işleri  tamamlamaya çalışarak zamanı doğru kullanmalı, enerjinizi boşuna harcamamalısınız. Maddi konulardan çok manevi dünyaya yönelmelisiniz.

ASLAN ve yükselen ASLAN 23 Temmuz – 22 Ağustos

Sosyal konular, sorumluluk içeren projeler ve grup çalışmaları önem kazanacaktır. Çeşitli aktivitelere katılacağınız ve arkadaşlık ilişkilerinizin artacağı bir aydan geçmektesiniz. Yeni planlar sizi hareketli kılarken sorumluluklarınız artabilir. İçinde bulunduğunuz sosyal çevrenin sorumluluğunu almalısınız.

BAŞAK ve yükselen BAŞAK 23 Ağustos – 22 kasım

İş hayatınıza, kariyerinize ait  konular öne çıkabilir. Kendinizi daha fazla ortaya koymalı, idealleriniz, hedefleriniz için gereken çabayı göstermelisiniz. Amaçlarınıza odaklanmanız sayesinde olayları lehinize çevirmelisiniz. Ay boyunca ön planda olduğunuzu bilerek, saygınlığınızı artırmak için hareket etmelisiniz.

TERAZİ ve yükselen TERAZİ 23 kasım – 22 kasım

Yurtdışı, yabancılar, eğitim, hukuk, turizm ya da basın yayın konularında gelişmelerle gündeminiz dolacaktır. İyimserliğinizi koruyarak, kendinizi geliştirmeye çalışmalısınız. Her şeye rağmen fırsatları fark edip, akıllıca kullanmalısınız. Şansınızı iyi değerlendirmeli, ancak beklentilerinizi düşük tutmalısınız.

AKREP ve yükselen AKREP 23 kasım – 21 Kasım

Ortaklaşa gelir ve giderlerinize dikkat etmelisiniz. Zira eşinizin ya da kendinizin borç, alacak durumu göze batacaktır. Parasal konularda ani kararlar almaktan kaçınmalı ve beklenmedik giderlere karşı dikkatli olmalısınız. Borç, alacak, vergi, prim, nafaka gibi hisseli ödemeleri göz önünde bulundurmalısınız.

YAY ve yükselen YAY 22 Kasım – 21 Aralık

Evlilik hayatınız, partnerinizle ilişkiniz ön planda olacaktır. İş hayatında ise teklifler, anlaşmalar önem kazanabilir. Her alanda ortaklıktan ve işbirliği geliştirmekten yana olmalı, karşınızdaki kişiye göre hareket etmelisiniz. Ancak kişisel bakımınızı, sağlığınızı ihmal etmemeli, kendinize de yatırım yapmalısınız.

OĞLAK ve yükselen OĞLAK 22 Aralık – 19 Ocak

Gündelik işlerinizin yoğunluğu sebebiyle çok çalışmak durumunda kalabilirsiniz. Detayları ihmal etmeden, hünerlerinizi ortaya koymalı, gereken hizmeti aksatmamalısınız. Ancak sağlığınıza, diyetinize ve hijyeninize özen göstermeyi unutmamalısınız. Çalışma şartlarınızı düzenlerken kendinize de zaman ayırmalısınız.

KOVA ve yükselen KOVA 20 Ocak – 18 Şubat

Kendinizi ortaya koymak, bireyselliğinizi sergilemek için istekli olacaksınız. Özel ilişkilerinizde, aşk hayatınızda ya da sanatsal konularda hevesiniz artacaktır. Çocuklarla ilgilenmeniz de gerekebilir. Risk almadan hareket etmelisiniz. Maddi ya da duygusal olarak kendinize aşırı güvenerek yola çıkmamalısınız.

BALIK ve yükselen BALIK 19 Şubat – 20 Mart

İş ve ev arasındaki denge kurmanız gereken bu dönem sorumluluklarınızı ve isteklerinizi gözden geçirmelisiniz. Ev içindeki gelişmeler, değişiklikler oldukça etkileyici olabilir. Fırsatınız varsa doğayla ilgilenmek ruhunuzu dinlendirecektir. Hem evdeki sorumluluklarınızı, hem işteki hedeflerinizi dengede tutmalısınız

Yazar Asude Argun

http://www.martidergisi.com/astrolojik-sicaklik-artiyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder