2 Mayıs 2013

ASPİRİN YERİNE AHUDUDU

  
Ahududu asetilsalisilik asit içerir. Bir başka deyişle, herhangi bir yan etkisi olmayan, doğal, organik aspirindir. Aspirin bağırsak mukozasına zarar verir, pek çok hasta bu yüzden aspirin kullanamaz. Ama onun yerine ahududu kullanabilirler. Başka yararlarının yanı sıra midelerini de rahatlatacaktır. Aspirin hapları bir yandan bize hastalıkla mücadele etmekte yardımcı olurken, öte yandan bir başka hastalığa yol açmaktadır.

Doğa ahududu ile bizlere yalnızca aspirin vermekle kalmaz A, B, C, K ve E vitaminleri de içerir.

İçeriğindeki Demir, Kalsiyum ve Potasyum mineral tuzları gibi pek çok yararlı bileşen kan dolaşımını hızlandırır, kanı temizler, şişliklere iyi gelir ve baş ağrılarını hafifletir. Antiseptik, ağrı kesici ve idrar söktürücü özelliği vardır.

Bağışıklık Sistemini güçlendirir.

Kanseri önleyici maddeler içerir.

En önemlisi de hiç bir yan etkisi olmayışıdır.

Bütün bu tedavi edici özellikler ahududunun yalnızca meyvesinde değil, yaprak ve dallarından da bulunur.

Ahududu yemenin yararı büyüktür, her şeyde olduğu gibi bunu da kararında yemek ve içmek çok önemlidir.

Tazesini günde 4-5 yemek kaşığından fazla yemeyin. İyi olan şeylerin bile çok fazlasına ihtiyacımız yok

HAZIRLANIŞI: Bir yemek kaşığı taze veya kurutulmuş ahududu, doğranmış ahududu veya dalları bir bardak kaynar suyu üzerine dökün ve 20 dka beklemeye bırakın. Daha sonra içine bal ekleyin. Günde 1-2 bardak için, daha fazlasının geçirmeyin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder