10 Nisan 2013

Patatesten Vazgeçmeyin!





Gİ değeri yüksek olan patates, kan şekerini hızlı yükselttiği için kilo vermeyi düşünenlerin daha dikkatli tüketmesi gerekmekle birlikte, birçok faydası da vardır. Besin öğelerinin çoğunun kabuğunun altında olmasınd...an dolayı kabuğuyla pişirilmesi besin değerini artıracaktır tabi kızartmamak şartıyla.
Patatesin faydaları nelerdir;
_Manganez içeriği yüksektir bu nedenle cilt sağlığı için önemlidir, cildi güzelleştirir.
_İçeriğindeki fosfor nedeniyle cinsel gücü artırır.
_Bol lifli yapısından dolayı bağırsakları çalıştırıcı ve temizleyici özelliği vardır.
_Kabızlığa karşı etkili ve kolon kanserine karşı koruyucudur.
_B vitaminlerinden zengin olmasından dolayı sinir sistemini düzene sokar, yorgunluğa karşı etkili bir sebzedir.
_Patates etkili bir virüs yok edicidir, bağışıklık sistemini güçlendirir.
_Magnezyum, kalsiyum, demir ve çinko içeriği de yüksektir.
_Yapılan çalışmalara göre patatesi çiğ olarak tüketmek pişirerek tüketmekten daha faydalı.
_Özellikle patates suyunun karaciğer, safra kesesi, mide hastalıklarına karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.
_Vücudu toksik maddelerden arındırarak kanı temizler, hücre yenileyici özelliği vardır.
_Şeker hastalarının veya insulin direnci olan kişilerin dikkatli tüketmesi gerekir.
_ Özellikle C vitamininden zengin olan patates günde 1 orta boy tüketildiğinde günlük C vitamini ihtiyacının %30′unu karşılayabilmektedir.
_Sindirimi kolaylaştırır, mide gazlarını giderir.
_Potasyumdan zengin, sodyumdan düşük olması nedeniyle kalp damar sağlığını korur, tansiyon hastalığında faydalıdır.
_Selenyumdan zengin bir sebze olan patates troidin de düzenli çalışmasını sağlar.

bitki blog




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder