10 Nisan 2013

Ananas'ın Sayısız Faydaları


Besin içeriği oldukça zengin olan ananas hem tadıyla hem de vücuda faydalarıyla vazgeçilmez meyvelerinizden biri olmalıdır.
Çocuklarda büyümeyi hızlandırır: Kemik gelişimi için önemli bir meyve olan ananası çocukların da sıklıkla yemesinde fayda vardır.
Kalp sağlığını güçlendirir: Potasyum kalp sağlığı için önemli bir mineral, kan basıncını ve kalp atım hızını düzene sokar, böbrekleri güçlendirir ve ödem atımını sağlar.
Portakal suyuna eşdeğer: Nezle, grip olduğunuzda içtiğiniz portakal suyuna eşdeğer oranda C vitamini içerir, ayrıca öksürükten dolayı mukus atımını da hızlandırır.
Bromelinden zengindir: Güçlü bir enzim olan bromelin sindirim sistemini düzenler, ödem atımını hızlandırır, toksik maddeleri atar, ülseratif kolit şikayetlerini azaltır.
Zayıflamaya destektir: Hiçbir besin direkt yağ yakmaz ama sindirimi hızlandırıcı özelliğinden dolayı zayıflamaya yardımcıdır ayrıca ödem atımını da hızlandırdığı için ananas tüketimi zayıflama diyetlerinde yer alabilir.
Cildi güzelleştirir: Ananas manganezden zengindir, dolayısıyla sağlıklı bir cilt için önemli bir meyvedir, ayrıca kan şekerini dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Yine cilt sağlığı için önemli olan C vitamini içerir, C vitamini kolajen sentezini hızlandırır ve cildi yeniler.
Enerji verir: B1 vitamini enerji üretiminde görevli etkili bir vitamindir, karbonhidratların enerjiye dönüşümünde rol alır ve ananas B1 vitamininden zengindir.
Eklem ağrılarını giderir: Anti enflamatuar etkisi nedeniyle ananas artritte sıklıkla oluşan eklem ağrılarını giderir

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder