12 Ekim 2010

Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım-Fırın sütlaç...




                                                      Fırın Sütlaç...




Malzemeler
1 litre süt
1 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı su
1 ya da daha tatlı sevenler için 1.5 su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vaniya
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayıp süzün (ben baldo pirinç kullanmıştım) ve 2 su bardağı suda iyice pişene kadar haşlayın. Haşlanan pirinçlere sütü, şekeri, nişastayı ilave edin. (şekeri damak zevkinize göre ayarlamazıtavsiye ederim. Birden hepsini koymayın tadarak devam edin)Sürekli karıştırırarak pişirin. Göz göz olunca başka bir kasede çırptığınız yumurta sarısını ilave edip hızlı hızlı karıştırın. Ocaktan alırken vanilyayı ekleyin ki kokusu kaybolmasın. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Biraz ılınıp kabuk bağlayınca, kaplarının yarısına kadar su dolu tepsiye koyup üzerleri kızarana kadar 200-250 derecede (yaklaşık 30 dk) üzerlerini kızartın. Soğuyunca üzerine fındık kırığı serpin ve servis edin. Afiyet olsun…

Not: Nefis yemek Tariflerinden alınmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder