31 Aralık 2010

hindi dolması



Malzemeler:
  • 1 adet hindi
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
İç Pilav için Malzemeler:
  • 1 kg pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 500 gr kestane (önceden pişirilip, kabukları soyulmuş)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 demet dereotu
  • Tarçın
  • Karabiber
  • Yeni bahar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1,5 litre hindi suyu
Yapılışı:
  1. Temizlenmiş hindiyi bol suda soğan, havuç, karabiber ve tuz ile önce hızlı ateşte daha sonra kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin.
  2. Haşlanmış hindiyi bir fırın tepsisine alın.
  3. Üzerine limon suyu ve şekeri sürün ve üzeri iyice kızarana dek pişirin.
  4. Yıkadığınız pirinci yaklaşık 30 dk. kadar sıcak suda bekletin.
  5. İnce kıydığınız soğanları fıstıklarla beraber yağda kavurun.
  6. Süzdüğünüz pirincide tencereye ekleyin ve 10 dk. kadar daha kavurun.
  7. Kavurduğunuz pirince; tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü, kestane ve şekeri ilave edip karıştırın.
  8. 1,5 litre hindi suyunu tencereye ekleyin ve pilavı pişirin.
  9. Pişirdiğiniz pilava kıyılmış dereotunu ekleyin ve yaklaşık 30 dk. pilavı demlenmeye bırakın.
  10. Büyük bir servis tabağına kızarttığınız hindiyi alın, çevresine iç pilavdan koyun.
  11. Hindinin boynunu ve ayaklarını folyo ile sarın ve arzu ettiğiniz gibi süsleyin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder