3 Ocak 2011

SEBZE YATAGI`INDA SOMON BALIGI

4 Dilim somon balığı (kılçıksız )
  • 2 Corba kasigi  tereyagi , kizartmak icin .

  • 4 Adet patates.

  • 1 Adet kirmizi sogan.

  • 1 Adet sari dolmalik biber .

  • 300 gr kabak

  • 200 gr erik domates

  • 150 gr roka

YAPILIŞI

Patateslerin ve soganin kabugunu soyun ve dilimler halinde kesin, dolmalik biberi dilim halinde , kabagi ince uzun kesin, Domatesleri ortadan ikiye bølun.

Patatesleri hafif tuzlu suda 5-6 dakika haslayin, sogani,kabagi ve dolmalik biberi ilave edin 5-6 dakika daha haslayin , Domatesleri ve roka`yi ilave edin, uzerine taze øgutulmus karabiber ve tuzu ilave edin, Malzeme haslandiktan sonra ocaktan alin suyunu suzun.

Somon baligi dilimlerini biraz taze øgutulmus karabiber ve tuz ila karistirip harmanlayin, Tava`da tereyagini kizdirin ve somon dilimlerinin her iki tarafini`da 5-6 dakika kizartin ( istege gøre bu sure biraz daha fazla olabilir ).

Servis tabagina sebze karisimini koyun, bunun uzerine veya yan tarafina baligi koyarak servis yapin, En ustunede sosumuzu koyabilirsiniz (SOS İSTEĞE BAĞLI)

2 yorum:

  1. tesekkur ederim;harika tariflerinizi zevkle takip ediyorum..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ediyorum... sabahları 10 dk yürümeyi ihmal etmeyin :)

    YanıtlaSil