27 Şubat 2011

Kalkan Tava...

Kalkan Tava


MALZEMELER
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1.5 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
1.5 kg kalkan balığı, dilimlenmiş
Tuz

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Kalkanları 3 er santimlik şeritler halinde dilimleyip karabiber, limon suyu ve zeytinyağında dinlendirin.
Marine edilmiş kalkan balıklarını unlayın, fazla unlarını silkeleyin. Geniş bir tavada yağı kızdırın ve balıkların her iki tarafını alt üst ederek altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Balıkları bir mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağını alın. Limon dilimleri ile servis yapın.Kalkanları terbiye etmeden de pişirebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Balık hastasıyım , hangisi ve ne şekil olursa yerim :=) bu tam benlikmiş,Teşekkürler ANETTE denerim evde....

    YanıtlaSil
  2. afiyet şeker olsun... tam mevsimi... yemek lazım.. sağlıcakla,

    YanıtlaSil