29 Mart 2011

Bademli pilav...



Baldo pirinç 2 bardak

Tereyağ 35 gr

Margarin 35 gr

2adet et tablet

tuz

karabiber

100 gr  iç badem

Yapılışı

Pirinci yarım saat kadar sıcek ve tuzlu suyun içinde bekletin

Suyu süz ve tuzun gitmesi için pirinçleri yıka

Tencerede yağı eritin ve pirinçleri ekleyin ve tane tane olana kadar kavurun

2.5 bardak sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyin bir kaç kerekarıştırıp, tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın

5-10 dakka pişirin ve sonra altını lapatın

Pilavın demlenmes için tencerenin üstüne örtü koyun ve kapağı sıkıca kapatın

15-20 dakkada sonra kapağı açın ve pilavı iyice karıştırın

Başka bir yerde kavurduğunuzu bademleri pilavın üstüne serpin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder