26 Mart 2011

Güveçte kaşarlı mantar...

mantar guvec %281%29 Mantar Güveç

Malzemeler:

  • 1 paket mantar

  • 2 domates

  • 2 biber

  • 4 diş sarımsak

  • 1 çorba k.tereyağı

  • sıvıyağ

  • tuz,karabiber

  • kekik


Üzeri için:

  • Kaşar peyniri


Hazırlanışı:

Tereyağını tavaya alın. Üzerine sarımsağı ekleyerek biraz kavurun. Daha sonra üzerine doğranmış mantarları ve biberleri de ekleyin. Yeşil soğanları da ince doğrayarak ekleyin. Tuz ve kekik de eklendikten sonra güvece alın. Üzerine küp doğranmış domatesleri ekleyin. 180 derecede pişmeye bırakın. Ocaktan almaya yakın kaşar peyniri rendesi serperek
peynirler eriyene kadar bekletin.

2 yorum:

  1. Bi kerem o kaşar peyniri... Kaşer diye bir peynir yok...

    YanıtlaSil
  2. bende orada takılmıştımzaten... teşekkür ederim...

    YanıtlaSil