13 Nisan 2011

Etli patlıcan sarma...


 

Malzemeler
6 adet patlıcan
250 gr. kıyma
3 çorba kaşığı yağ
3 orta boy soğan
3 domates
1 bağ maydanoz
tuz

Yapılışı,
Patlıcanları yıkayıp, alaca soyduktan sonra, uzunlamasına dilimleyin ve kızgın yağda kızartıp çıkarın. İnce kıydığınız soğanı bir tenceredeki yağda 2 - 3 dakika çevirin, ardından kıymayı ilave edipbirlikte 5 - 6 dakika kavurun, domateslerin yarısını doğrayıp pişirin. hazırlanan iç doğranmış 1 bağ maydanozla birlikte patlıcan dilimlerinin arasına konarak, dilimlere sarılır ve tepsiye döşenir. Üzerlerini domates dilimleri yerleştirilir, 180 derece fırında pişirilir.

Afiyet Olsu

3 yorum:

  1. Patlıcan yemekleri ülkemizde sevilerek yenilmektedir.Almanya'da patlıcan, Türkler sayesinde yaygınlaşmıştır.Ancak ben yemiyorum.Tütünle akraba olan bu sebze önemli miktarda nikotin ihtiva etmektedir.Sigarayı bırakanlar ve/veya sigarayı bırakmaya çalışanların patlıcana düşkünlükleri artmaktadır.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ilginç hiç bilmiyordum...

    YanıtlaSil
  3. İnsanlara yanlıs düşünceyle akıllarına şüphe düşürmemeye dikkat edelim.Patlıcanın içindeki nikotin ile sigaradaki nikotin arasında dağlar nehirler ülkeler arası kadar fark var :) sigarayı bırakmak isteyenler bence yemeli veya bırakanlar ilk o zorlu
    gunlerde yemeli doğal nikotin olduğu için hiç bi zararı yoktur.Herkeze afiyet olsun.

    YanıtlaSil