29 Nisan 2011

Kabak mücver...

Kabak mücver
Kabak mücver malzemeleri

 

2 kabak2 dal dereotu


 1-2 dal taze soğan

 1 çorba kaşığı un (30 gr)

 1 yumurta akı

 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir

 Tuz, karabiber Kızartmak için sıvıyağ

 
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın.

 Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.Sıcak olarakservisyapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder