8 Nisan 2011

Patlıcanda makarna...



    Bir buçuk su bardağı küçük yüksük makarna
    Yeteri kadar su
    3 adet orta boy bostan patlıcanı
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 adet küçük boy soğan
    250 gram kıyma
    3-4 adet ince kıyılmış sivri biber
    1 tatlı kaşığı salça
    2-3 dal fesleğen yaprağı
    Tuz, karabiber




Yapılışı



Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Patlıcanları ikiye bölüp içlerini çıkarın. İçlerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Tereyağını eritip ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. 5 dakika sonra sivri biber ve salçayı ekleyin. Biber biraz kavrulunca ince kıyılmış domates, tuz ve karabiberi ilave edin. Birkaç dakika sonra haşlanmış makarnayı ve maydanozu ekleyin. 2-3 dakika pişirip kenara alın. Fırında hafifçe pişirdiğiniz patlıcanların içine makarnalı harcı pay edin. Bir fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder