25 Mayıs 2011

Fırında Terbiyeli tavuk...

Fırında Terbiyeli Tavuk

MALZEMELER

  • 2 adet tavuk but  (kişi sayısına göre)


Terbiyesi için:

  • 2 kaşık yoğurt
     

  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
     

  • 2-3 diş sarımsak
     

  • Tuz, pulbiber, karabiber, kekik


TARİF

Tavuk butlarını yıkayın. Terbiye malzemelerini karıştırıp butları bir gece önceden terbiyeye bulayıp ağzını kapatın ve buzdolabında bekletin.

Tavukları fırın kabına alın ve 200 derece ayarlı fırında 20-25 dk. kadar üzeri kapalı daha sonra üzerini açarak  yaklaşık 20-25 dk. daha (kızarana kadar) pişirin.

NOT: Dilerseniz tavuklar pişerken dilimlenmiş ve sıvıyağla yağlanmış patatesleri de fırında pişirip tavuğun yanında servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder