14 Mayıs 2011

Sezar Salata...

Sezar Salata

700 gr marul

1 çorba kaşığı sirke

1 kahve fincanı Zeytinyağı

4-5 adet ançuez

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı mayanoz

1 su bardağı parmesan peyniri

1,5 limon

3 dilim ekmek

  Tuz

  Karabiber



Ekmekleri küp şeklinde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Ekmeklerin üzerlerine 1 çorba kaşığı kadar zeytinyağından hafifçe gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar kızartın. Fırından alın. Marul yapraklarını yıkayıp iyice kurulayın. Elinizle parçalara ayırıp geniş ve çukur bir kaseye aktarın. Sezar salatanın sosunu hazırlamak için ançüezi minik parçalara bölün. Kalan zeytinyağı, sirke, rendelenmiş sarımsak, mayonez, peynirin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. En son limonların suyunu sıkıp ilave edin. Tekrar karıştırın. Marul yaprakları ile sosu birleştirip iyice karıştırın. Kızarttığınız ekmekleri ve kalan peynirleri ekleyip tekrar karıştırın. Servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder