27 Haziran 2011

Bamya...

1 kg
bamya

2 Adet
soğan

2 Adet
domates

1 Su bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı
limon
suyu
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
1 Çay bardağı sirke

Tuz

Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak
veya huni şeklinde kesin. Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke
karışımında 5 dakika bekletin.

Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.

Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin. 1-2 dakika
soğan
la pişirin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin. Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin. Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.

Not: Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve
bu şekilde yemek daha lezzetli
olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder