14 Haziran 2011

Bir İspanyol klasiği: Paella (Deniz mahsüllü pilav)

Malzemeler,
300 gram kalamar
300 gram midye
300 gram karides
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı safran
1 su bardağı sirke
Damak tadınıza göre tuz
Su
Hazırlanışı,
Pirinci bol suyla yıkayın.
Derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip 10 dakika bekletin.
Sürenin sonunda pirincin suyunu iyice süzün
Orta boy tencereyi suyla doldurup içine sirkeyi ilave edin.
Yüksek ateşte suyu kaynamaya bırakın.
Kalamar, karides ve midye içlerini bol suyla yıkayın.
Kaynayan sirkeli suya yıkadığınız kalamar, karides ve midye içlerini ekleyin.
5 dakika haşlayın.
Haşlanan deniz ürünlerini süzün.
Sarımsağın kabuklarını soyup doğrayın.
Safranı bir miktar suyun içinde eritin.
Pilav tenceresine zeytinyağını alıp kızdırın.
Deniz mahsullerini tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.
Sarımsak, pirinç, tuz, safranı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
Tencereye 4 su bardağı ılık su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Su kaynayana kadar yüksek ateşte; kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
Paella suyunu iyice çektikten sonra demlenmesi için bekletin.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder