15 Haziran 2011

Lahmacun...

[pide.JPG]hamuru için....

  • un

  • su

  • tuz

  • maya


iç malzemesi için....
20 adet lahmacun için....

  • yarım kg.kıyma

  • 3 adet domades

  • 3 adet sivri biber

  • maydonoz

  • karabiber,toz acı biber,tuz,

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ(harcın üzerine kolay sürülebilmesi
    için)


yapılışı.....

  • kulak memesi yumuşuşaklığında hamur yoğrulur mayalandırılır.....

  • küçük bezeler alınır......

  • bütün iç malzemesi robotta çekilir.....

  • bezeler ince bir şekilde açılır ve yapılan içten bir yemek kaşığı kadar
    konulup heryerine dağıtılır......

  • pizza tavasında kapak kapatmadan altı kızarana kadar pişirilir.....(ben
    tavada yaptım)


not......aslında tadı harika..gerçeklerini aratmayacak
kadar güzel lezzeti var....yalnız tavada yaptığım için olabilir uzun zaman
alıyor..üzerinin biraz pişmesini beklemek için altını kısmak zorunda
kaldım....altını açtığımdada üzeri pişmeden altı kızarıyordu...bunun için pizza
tavası şart olabilir diyorum.......ben tadına bakmak için üç dört tane yapıp
gerisini kapalı pide yaptım.....gerçekten tadı nefis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder