10 Haziran 2011

Taze börülce salatası...



500 gr taze börülce

  • 2 adet limonun suyu

  • 4 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • bir tutam tuz


Hazırlanışı:

Börülcelerin alttan ve üstten uç kısımlarını alarak boylarına göre ikiye veya üçe bölün. Tencereye 5 bardak su ve bir tutam tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca börülceleri atıp hafif yumuşayana kadar haşlayın. (çok fazla haşladığınızda börülceler dağılıp görüntüsü hoş olmuyor) Haşlanan börülceleri iyice süzerek servis tabağına alın. Ayrı bir yerde rondonun içine sarımsakları, limon suyunu, yağı ve tuzu koyup çırpın. Elde ettiğiniz sosu soğuyan börülcelerin üzerine eşit şekilde döküp en az 3-4 saat bekletin. Daha sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder