12 Temmuz 2011

Et şnitzel...

 

 


Malzeme Listesi



  • Yarım Kilogram Dana eti fileto

  • 2 Adet Yumurta

  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

  • 1 Adet Limon

  • 1 Çay Bardağı Galeta Unu

  • 1 Çay Bardağı Un


Et Şinitzel Nasıl Yapılır?


1. Şinitzel için aldığınız dana eti filetolar yeterince ince değilse incelene kadar dövün.

2. Etlerin her yerine tuz ve karabiberi ovarak yedirin.

3. Un ve galeta ununu ayrı ayrı ve düz tabaklara alın.

4. Yumurtaları çırparak yine düz bir tabağa alın.

5. Etleri once beyaz una, sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa her iki tarafını da bulayarak pişmeye hazır hale getirin.

6. Sıvıyağı tavada hafifçe ısıtarak una buladığınız etlerin her iki tarafını da kızartın. Eğer etleri çok kızgın yağa atarsanız dışları yanacak ama içi çiğ kalacaktır. Bu nedenle az yağda ve fazla kızdırmadan pişirin.

7. Pişmiş etlerin fazla yağlarını alabilmek için havlu kağıt üzerine alın.

8. Servis ederken etlerin üzerine birer dilim limon koyun. Dileyen limonların üzerine çatalla bastırarak suyunun sıkılmasını sağlayabilir.

9. Yanında kızarmış patatesle servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder