1 Temmuz 2011

Tiramisu...

tiramisu tarifi oktay usta

malzemeleri

Kreması için



Üzeri için



Tiramisu tarifi


Pasta kekini ıslatmak için bir kaba 1.5 su barağı sıcak su, 2 çorba kaşığı kakao, 2 çorba kaşığı granül kahve ilave edin ve karıştırın. Kreması için tencereye 4 su bardağı sütü alın. Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker, 1 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı ilave edin. İlk sıcaklığı çıkınca kremaya 1 paket krema ilave edin ve karıştırın.

2 katlı olan pasta kekini granül kahve ile ıslatın. Üzerine kremanın yarsını dökün. Üzerine kekin üstünü kapatın. Tekrar ıslatın ve kalan kremayı ilave edin. Daha sonra üzerine kakao serpip servis edin.

Biraz zahmetli bir pasta tarifi ama uğraştığınıza değecektir. Şimdiden afiyet olsun.

Ispanaklı pasta olur mu demeyin? Tıklayın ve görün : Ispanaklı Pasta Tarifi

Profiterol tarifi arıyorsanız tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder