8 Temmuz 2011

Vişne Likörü... alkollü... alkolsüz...

 

VİŞ.LİKÖRÜ

Alkolsüz Vişne Likörü Yapımı
MALZEMELER


  • 1 Kilo taze ve olgun vişne

  • 1/2 Kilo şeker

  • 1 Çorba kaşığı karanfil

  • 1 Çorba kaşığı küçük kakule (habeş kakulesi olmasın)

  • 3-4çubuk tarçın


 

YAPILIŞI
Olgun fakat eziksiz vişneler sapları kopmadan uçları biraz kesilerek yıkanır. Bir süzgece konur ve süzülmeye bırakılır. Süzülünce kapaklı bir kavanoza bir kat vişne bir kat toz şeker olmak üzere dizilir. Kavanozun ağzına temiz bir bez bağlanır ve kapağı kapatılır akabinde güneşe konur. Ara sıra temiz ince bir çubukla karıştırılır. Şeker eriyip vişne suyunu bırakınca iri parçalara bölününce tarçın karanfil ve havanda ezilen kakuleler temiz bir tülbentle çıkın yapılır ve şekeri eriyen vişnelerin içine atılır. Güneşten alınarak dolaba bırakılır. 6 ay kadar sonra içindeki çıkın çıkarılır. Arzu edilirse süzülerek şişelere doldurulur. Fakat daha uzun bir müddet vişneler içinde durursa daha da keskin olur. Bu liköre hiç alkol konulmaz durdukça kendi kendine keskinleşir. Afiyet olsun.


 


Alkollü Vişne Likörü Yapımı

 


MALZEMELER

 



  • 2 kilo vişne

  • 2 kilo toz şeker

  • 2 adet muskat 

  • 2-3 çubuk tarçın

  • 5-6 ad karanfil

  • Saf alkol veya votka         



 

YAPILIŞI
Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkanır süzgeçte süzülür kavanoza 1kat vişne 1kat şeker olmak üzere dizilir. İçine tarçın karanfil muskat konulur. Kavanozun ağzı kapatılıp güneşli bir yere konulur. 2 günde bir tahta kaşıkla karıştırılır. 2 ay bekletilip önce süzgeçle sonra tülbentle süzülüp kalan vişne suyuna alkol konulur. Alkolün miktarı arzuya göre ayarlanır. Şişelere doldurulur. Kalan vişne parçaları kavanoza konulup buzdolabında saklanır. Likörler servis yapılırken kadehlere vişne tanecikleri eklenir.





Keyifli saatlerde keyifli yudumlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder